odpojování internetu

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
sir Samuel
Začátečník
Začátečník

odpojování internetu

Příspěvek od sir Samuel »

Dobrý den, mám doma problém s internetem. Připojení mám od upc (dříve karneval) tzn modem a v počítači síťovka. Dříve jsem měl problém, že se někdy při zapnutí počítače objevilo chybová hláška (teď nevím přesně jaká, bylo tam něco s db serverem), síť nejela a bylo třeba restartovat počítač. Dozvěděl jsem se, že to způsobuje Kerio personal firewall a že je třeba vyčistit připojení třeba programem WinsockxpFix, to jsem udělal. Hláška se už opravdu neobjevuje, ale nastal jiný problém - připojení čas od času přestane fungovat. internet nejede, síť se tváří jako že je v pořádku, jen v nastavení síťového připojení, kde modre svítí obrázky monitorů při aktivitě sítě, prostě nesvítí. Pokud dám záložku podpora -> opravit připojení, tak se to opraví, ale jen na čas. Co s tím?
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Připojení mám od upc : co čekaš od UPC od nich ani snopel z nosu !
skus veškere zařízeni znovu nakonfigurovat atd a nejlip HW reset
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

viki58:to byl ale hodnotný příspěvek.:sarcasm:
sir Samuel: zřejmě problém s DHCP - odinstalovat a znovunainstalovat síťovku
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
sir Samuel
Začátečník
Začátečník

odinstaloval a znovu jsem nainstaloval síťovku, připojení k internetu je teď přes nové připojení k síti, ale nepomohlo to. Ještě bych napsal, že mám v počítači druhou síťovku a přes ni připojený druhý počítač a sdílený internet, nemůže to nějak souviset?
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

v tu chvíli když ti to přestane fungovat tak máš nebo nemáš nějákou IP?
Určitě by se to dalo řešit i tak že by sis tu veřejnou IP nastavil napevno.UPC ji zase tak často nemění.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
sir Samuel
Začátečník
Začátečník

Myslím že ip adresa zůstává...Až se mě to zase stane, ověřím
Alianna
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alianna »

zkus se podivat zda na karte pripojeni nemas zaskrtnutou volbu Umožnit ostatním uživatelům v síti řídit nebo zakázat sdílené připojení ,, obcas to zlobi a dela to co popisujes ,,
sir Samuel
Začátečník
Začátečník

Díky za rady, ale bohužel zrušit položku "Umožnit ostatním uživatelům v síti řídit nebo zakázat sdílené připojení" nepomohlo. Když problém nastane, ip adresa v nastavení sítě zůstane, dokonce i řpijaté/odeslané pakety tam jsou dál napsané.
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

POkud jsem to dobře pochopil tak máš ADSL modem ,

se tě zeptám jaky protokol používá UPC PPOA nebo PPOE ?
dale pak jaký modem máš ?
a hlavně jakou rychlot máš
a jak daleko jsi od ustředny ?

tak takovy problem mně dělal ADSL Billion když zmněnily na ustředně zařízeni najká nekompatibilita ! za 2 mněsice šel modem do koše pošel :D

a takovy bordel mi to taky dělalo U telekomu dnešní O2 a dělal to jejich firewall na ustředně ! až sem je zmr*dal po telefonu tak tam něco zmněnily a bylo to OK
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

[quote="viky58"][/quote]

Ak je to tak ako u nas (rozumej SR, Bratislava), tak si to nepochopil. UPC ma kablovy modem, ktory ma ako vstup normalny antenny vstup (ako v TV) z kablovky, na druhej strane ma Ethernet (a pripadne USB ako alternativu).

Skor by som asi vytiahol CD k tomu kablovemu modemu a zistil nieco o diagnostike modemu (napr. ako indikuje modem stratu signalu a podobne). Obcas sa totiz stava, ze napr. modem vypadne a ja to napriklad vidim na prednej strane podla tych 5 roznych LED co tam mam. Vtedy mi samozrejme IP adresa zostava, i pakety "idu" - az po modem. Ale ten ich uz dalej neposle, kedze stratil spojenie.
sir Samuel
Začátečník
Začátečník

ano, mám to, jak popisuje faugusztin - do modemu anténu a z něj ethernet do komplu. Modem sem samozřejmě zkoušel restartovat, to nepomohlo.Začínám přrmýšlet o tom, jeslti nemůže být problém na straně upc, ale nechce se mi moc volat na tu jejich linku - bývá věčně obsazená a zas tak moc tomu stejně nerozumí...
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Prave preto som hovoril, aby si si pozrel manual k modemu :-) . Mozno sa ti snazi naznacit, ze ma napr. vypadok signalu - u mna napr. zacne blikat jedna z LED.
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

viki58:obávám se že meleš naprostý kraviny.Na ústřednách žádné firewally nejsou.
sir Samuel:co takhle kablík přerušený?Měl jsem s UPC podobný problém a byl to přelomený kabel.
sir Samuel
Začátečník
Začátečník

Možná bych mohl taky říct, že mám mezi modemem a počítačem router (nebo co to je) pro voip telefon. při výpadku ale telefon funguje a kabel do počítače jsem zkoušel měnit, takže bude asi chyba v počítači (ale přeinstalovával jsem ovladače síťovky), nebo v tom routeru nebo co já vím. Neporadí nikdo?
sir Samuel
Začátečník
Začátečník

Problém jsem zatím nevyřešil, a rád bych se znovu zeptal, jestli nikdo nezná řešení. V počítači mi prostě někdy připojení k internetu přes upc kabelový modem vypadne, nelze načíst žádné stránky apod., i když se připojení tváří v pořádku. Ovladače síťovky jsou přeinstalované, router na voip telefon roli nehraje, vir nebo něco podobného jsem nenašel. Zajímavé je, že při výskytu problému stačí dát v ovládacích panelech opravit JAKÉKOLIV připojení (k internetu, k druhému počítači, k pda...) a problém je vyřešen, ovšem jen na krátkou dobu. Dík za radu
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

viky58 píše:POkud jsem to dobře pochopil tak máš ADSL modem ,

se tě zeptám jaky protokol používá UPC PPOA nebo PPOE ?
dale pak jaký modem máš ?
a hlavně jakou rychlot máš
a jak daleko jsi od ustředny ?

tak takovy problem mně dělal ADSL Billion když zmněnily na ustředně zařízeni najká nekompatibilita ! za 2 mněsice šel modem do koše pošel :D

a takovy bordel mi to taky dělalo U telekomu dnešní O2 a dělal to jejich firewall na ustředně ! až sem je zmr*dal po telefonu tak tam něco zmněnily a bylo to OK
GTS/o2 - mam stejne zkusenosti, ted mam 5-ty modem (dlink) a ten se uz drzi
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“