Výběr zdroje nad 1500Kč

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

enermax liberty 400. utiahne to s prehladom, este bude mat rezervu. ma odpojitelne kable. je mierne hlucnejsi ako corsair hx520 ale za to lacnejsi
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

busy píše:enermax liberty 400. utiahne to s prehladom, este bude mat rezervu. ma odpojitelne kable. je mierne hlucnejsi ako corsair hx520 ale za to lacnejsi
Nooo, 2225 Sk, to uz nie je take zle. I ked v priamom porovnani (500W verzia) je uz rozdiel iba 50 Sk :-). Ale zas je pravda, ze Corsair 400W verziu HX520 nema :-D.

Edit: Hm, tak dnes som objavil recenziu na Seasonic M12II-430 modular cable PSU, a ako vidim, tak sa to u nas aj predava, ale 3600 Sk je este viac ako za HX520. Na druhej strane, je to Seasonic.
Naposledy upravil(a) faugusztin dne stř 13. úno 2008, 08:41, celkem upraveno 1 x.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

no neviem kde zozenies liberty 500w novu za 2275Sk. stoji minimalne o 1000sk viac.
este by sa dalo uvazovat o Tagane 430W. to je tiez najvysia kvalita, a tiez ma cable manazment
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Nepochopili sme sa :-). www.agem.sk :
Enermax Liberty 400W - 2225 Sk
Enermax Liberty 500W - 3058 Sk

www.bgslevi.sk :
Corsair HX520 - 3109 Sk.

3109 - 3058 = 51 Sk :-)
godgory
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od godgory »

Zdravím! "Přešlapuju" mezi těmito ztdroji:
Seasonic S12II-430 430W vs. Seasonic SS-500ET 500W OEM.
Cena je +/- stejná, tak nevím jestli je lepší vzít ten slabší ale lépe provedený :?:
(VGA 8800GTS 512, CPU E8200, HDD 500GB Samsung, 2GB A-DATA,)
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

OEM je skoro ten isty. len nema tak urobenu kabelaz atd. ak ti nezalezi na tom tak ber 500W OEM. ak ti na tom zalezi a staci ti aj 430W tak ber S12.
Ked sa tak pozeram na tvoju zostavu zober 500W OEM. budes mat vacsiu rezervu
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Měl jsem S12 430W a upgradoval jsem na SS-500ET 500W. Zdroj je úplně stějně tichý jako S12, dává větší proudy na 12V větvích a díky absenci flexa jsou kabely ohebnější a líp se schovávají.

S12 má výhodu jenom v pěkným vzhledu, papírově lepší učinnosti a příslušenství. K OEM nedostaneš ani síťový kabel.
godgory
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od godgory »

Tak dík za postřehy. Beru ten 500W. Káblů už mám doma beztak plnou bednu :-D .
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Zdarec,
opet resim dilema zda koupit ci nekopit novy zdroj,
upgraduji na nasledujici sestavu

C2Q Q6600@3.5GHz
Maximus Formula
4x1GB RAM
8800GTX pretaktovana (nejspis i volt mode)
zvukovka x-fi
Raptor 10000 otacek
750GB 7200 otacek SATA
DVD vypalovacka
5x80mm vetrak, 1x92mm vetrak, 12x120mm vetrak
komplet vse chlazene vodou, cerpadlo Laing D5

podle internetovych kalkulacek je spotreba tohoto mazla okolo 510W a momentalne mam Enermax Liberty 500W. Asi to nejak pojede, ale chcu mit klid a tak premyslim o novem zdroji, ale vubec nevim do ceho jit, tak se chcu poradit.
Tipl bych si neco okolo 600-800W, ale co?
Libil by se mi treba tento, ale uz je relativne dost mastny na penize
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41895

co na nej rikate a mam do novyho zdroje jit?
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Nech si liberty, tohle utáhne.Já měl doma pár dní 2900XT , k tomu pak P5K-E, QX6700@3,4ghz,x-fi platinum,320 a 250gb hdd a 12 fanů a no problemo a to v nem mam nexuse @ 9,5V :-D A vsechno stable.

Kdybys teda joooo chtěl zainvestovat, vem si corsair HX620 - stojí trojku, je luxusně tichej a výkonnej , utáhl i 2 gtxy a np ... Ta netová kalkulajda je blbost, ty gtxa v zátěži na wattmetru braly něco kolem 480W.Jako celá sestava
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Pro klid duše bych vybral mezi Zalman ZM600-HP 600W, nebo Corsair Power Supply HX620 620W. Přece jenom je ta sestava trochu žravější než průměrný PC a 3k za zdroj se tam už nějak ztratí.

Každopádně bych to napřed otestoval s tím 500W Enermaxem a jestli se nebude vypínat, nebo moc zahřívat, tak bych ho nechal.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

[quote="Kamikadze"][/quote]
Toho vodoucha budeš napájať zo zdroja alebo bude mať zvlásť vlastné napájanie?
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

ze zdroje samozrejme, ale to neni az takovy problem, samotne cerpadlo zere okolo 10W, dalsich 10W ty vetraky...

co rikate na ten Seasonic co jsem postnul vys? mne se hafo zamlouva
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Kamikadze píše:podle internetovych kalkulacek je spotreba tohoto mazla okolo 510W
Pokud u těch kalkulaček nastavíš OC tak to ukazuje docela šílené hausnumera. :) U mě bych měl mět podle těch kalkulaček spotřebu kolem 540W - slušné na E2160@3GHz, HD3870, Asus P5K-E, 2x1GB Mushkin, 500+160GB HDD. :lol:

Jinak ten Liberty zvládne naložení do 550W bez problémů takže bych to nějak neřešil. :) Ale jak říkáš pro klid duše by byl možná lepší 600W.
Kamikadze píše:Libil by se mi treba tento, ale uz je relativne dost mastny na penize
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41895
Heh při tvojí sestavě bych řekl že tě 4.5k za zdroj asi moc trápit nebude... :roll:
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Kamikadze píše: co rikate na ten Seasonic co jsem postnul vys? mne se hafo zamlouva
Imho zbytečnej luxus, ale pokud tě peníze netrápí tak proč ne. Bohatě bude stačit 600W zdroj i do budoucna. Trend poslední doby je spotřebu snižovat.

Ten Corsair co jsem postoval dává na 12V větvích 600W a přitom je hodnocenej jako jeden z nejtišších zdrojů. Zalman by měl být ještě o něco tišší, takže místo toho tvýho Seasonica bych radši vzal Zalman ZM750-HP 750W za 4 367,- Kč pokud by ses teda rozhodl zainvestovat :)
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

Partyman píše: Ten Corsair co jsem postoval dává na 12V větvích 600W
to asi fakt nedava :)
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

2medas
Svým výkonem 620 wattů upoutá nejen majitele silných sestav s dvojicí grafických karet i velkého počtu pevných disků Serial ATA. Zdroj, určený pro napájení v sítích 90 až 264 V disponuje trojicí nezávislých napěťových větví +12 V s maximálním odběrem proudu 18 A na každé, případně až 600 wattů kombinovaně
Něco podobnýho výrobce udává i u 520W verze, takže se nejedná o překlep...
Svým výkonem 520 wattů upoutá nejen majitele silných sestav s dvojicí grafických karet i velkého počtu pevných disků Serial ATA. Zdroj, určený pro napájení v sítích 90 až 264 V disponuje trojicí nezávislých napěťových větví +12 V s maximálním odběrem proudu 18 A na každé, případně až 480 wattů kombinovaně.
To, že se kvalitní zdroje dají přetížit nad svůj nominální výkon není nic novýho.
00Inferno00
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 00Inferno00 »

Zdar chlapi, pls pomozte mi s vyberem noveho zdroje. Mel byb byt co nejtissi (pres noc stahuju a spim u toho) a nebyla by spatna modularni kabelaz. Je pro sestavu v podpisu.

EDIT
Tak uz je asi rozhodnuto Corsair HX520 bude jasna volba :)
ASUS ROG Strix G10DK 27L Gray = ASUS PRIME B550M-K, AMD Ryzen7 5800X undervolted, GeForce RTX 3060, 2x Kingston FURY 32GB DDR4 3200MHz CL16 + ASUS ROG STRIX LC II 120 ARGB
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Co třeba tahle,sou tiche,vykonné a s odpojitelnou kabeláží:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41288
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52816
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33853

Nejlepší poměr cena/výkon je asi ten Corsair HX520,sám ho mám a je naprosti tichy a výkonný.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

00Inferno00 píše:Corsair HX520 bude jasna volba :)
bud ten alebo Seasonic M12II-500 500W
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“