Gigabyte P35-DS3 / P35C-DS3 / EP35-DS3 (775, P35 + ICH9)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Sheep-Master píše:chtěl bych reagovat na dřívější příspěvek od CZ Mike jak měřil výsledky AHCI.
sem taky zkoušel PCmark 05 a se zaplym AHCI mám 6000b a v Native IDE mám 5500 takže tvejm výsledkům to nějak neodpovídá...
ja to mam presne naopak, se zaplym AHCI mam o tech 500bodu dolu. Co mas za disk? Verzi ovladacu? HDtach ti co ukazuje? A jeste v biosu mas co nastavene? Mas moznost udelat screeny z HDtachu ted a potom?

(nemam ted moznost se kouknout do biosu)
prvni polozka - AHCI
druho polozka nastavena na - legacy IDE(s native IDE mi nejde SMART)
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

ovladače na chipsetu ty nejnovější a na sata ty co jsou na CD, jinak mám Samsung HD321KJ
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

ty co jsou na CD? ja kdyz nainstaluju na chipset tak se mi automaticky nainstaluji na AHCI.. mam visty ale :wink:

integrovany GB mi nejak nefunguje.

no at si to teda kazdy vyzkousi, myslel jsem ,ze sem pomohl ale asi to bude disk od disku
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

Jak regulujete otáčky ventilátorů z 3 pin a z 4pin?mám totiž větráky a chtěl bych je trochu ztišit,dík
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

kAdEtT píše:Jak regulujete otáčky ventilátorů z 3 pin a z 4pin?mám totiž větráky a chtěl bych je trochu ztišit,dík
timhle
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34180 ani speedfan mi nefungoval. vyresil sem to tak ze jem kablik od prociku pichnul na desku kde byl klasickej 3pin
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

nevim mě asi taky nefunguje speedfan,nebo ho neumím nastavit,tak ja tech větráků mám několik,to bych už musel koupit přední panel na regulaci.sem myslel,že se to dá přes desku :( :( :(
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

chlupatej_zub píše:
kAdEtT píše:Jak regulujete otáčky ventilátorů z 3 pin a z 4pin?mám totiž větráky a chtěl bych je trochu ztišit,dík
timhle
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34180 ani speedfan mi nefungoval. vyresil sem to tak ze jem kablik od prociku pichnul na desku kde byl klasickej 3pin
nevyjadruj se k tehle desce kdyz ji evidentne nemas.. autor se ptal jestli jde regulovat pres desku. A to samozrejme jde! tohle je na postih! me si tady uz ukazal ,ze dane problematice vubec nerozumis.. mazej si surfovat na xchat.
regulovat se daji jen ty prvni 2 fan konektory(ty 4pinove) staci v biosu nastavit regulaci. Jestli mas na tech konektorech 4piny tak nastav PWM, jestli 3 piny tak voltage. To mas zakladni regulaci v biosu

v speedfanu klikni na configue-advanced-IT8718F:
tam u PWM1 a PWM2 nastav "software controled" klikni na OK a odted regulujes tema %
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

díky moc zkusím
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

[CZ]mike píše:
chlupatej_zub píše: timhle
nevyjadruj se k tehle desce kdyz ji evidentne nemas.. autor se ptal jestli jde regulovat pres desku. A to samozrejme jde! tohle je na postih! me si tady uz ukazal ,ze dane problematice vubec nerozumis.. mazej si surfovat na xchat.
Nejhorší v životě, co muže člověka potkat, je setkání s hlupákem. který je ještě k tomu od malička vedený maminkou k aroganci a vševědectví.
jak v tom trapným songu - Boreček , určitě jí záš.
takže nasedni na svou mašinu Yamaha YBR250 modelovy rok 07 a nech se vyvést do výšin, protože mezi nás obýčejné lidi a povl nepatřiš.
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

[CZ]mike: tak díky tvé radě už vím jak korygovat 4pin větrák na cpu,ale potřeboval bych ty 3pin právě.
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

kAdEtT píše:[CZ]mike: tak díky tvé radě už vím jak korygovat 4pin větrák na cpu,ale potřeboval bych ty 3pin právě.
3piny na téhle desce regulovat nejdou, jedině tam šoupout odpor
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

Sheep-Master píše:
kAdEtT píše:[CZ]mike: tak díky tvé radě už vím jak korygovat 4pin větrák na cpu,ale potřeboval bych ty 3pin právě.
3piny na téhle desce regulovat nejdou, jedině tam šoupout odpor
aha a kde ho sehnat?ja si nic delat nechcu,leda bych to zničil
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

kAdEtT píše:
Sheep-Master píše: 3piny na téhle desce regulovat nejdou, jedině tam šoupout odpor
aha a kde ho sehnat?ja si nic delat nechcu,leda bych to zničil
odpor koupis v elektru. ja kupoval 40ohm a stal 1,50Kc. Pripajel mi to bracha - studuje elektrotechniku. Ale jestli mas pajku tak to zvladnes. (ja nemam potrebne vybaveni vubec)

zapoj vetrak do toho 4pinu a v biosu dej misto PWM, voltage - melo by to jit regulovat(nemam overeno, mam PWM vetraky)
chlupatej_zub píše:Nejhorší v životě, co muže člověka potkat, je setkání s hlupákem. který je ještě k tomu od malička vedený maminkou k aroganci a vševědectví.
takže nasedni na svou mašinu Yamaha YBR250 modelovy rok 07 a nech se vyvést do výšin, protože mezi nás obýčejné lidi a povl nepatřiš.
CHLAPE! tady chce nekdo poradit, a ty reknes at si koupi tamto, ze to nema cenu resit.. omg! Zbytecne spamujes. Honis si snad posty? Jestli mas problem s moji osobou tak mi napis SZ. Ja se nad tim zasmeju, vymazu a dal te nebudu resit. Preju pekny vecer. PS: jo ta motorka je fajn, a az tam bude aspon 10C tak te tu nebudu cist..
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

[CZ]mike píše:
kAdEtT píše:aha a kde ho sehnat?ja si nic delat nechcu,leda bych to zničil
odpor koupis v elektru. ja kupoval 40ohm a stal 1,50Kc. Pripajel mi to bracha - studuje elektrotechniku. Ale jestli mas pajku tak to zvladnes. (ja nemam potrebne vybaveni vubec)

zapoj vetrak do toho 4pinu a v biosu dej misto PWM, voltage - melo by to jit regulovat(nemam overeno, mam PWM vetraky)
chlupatej_zub píše:Nejhorší v životě, co muže člověka potkat, je setkání s hlupákem. který je ještě k tomu od malička vedený maminkou k aroganci a vševědectví.
CHLAPE! tady chce nekdo poradit, a ty reknes at si koupi tamto, ze to nema cenu resit.. omg! Zbytecne spamujes. Honis si snad posty? Jestli mas problem s moji osobou tak mi napis SZ. Ja se nad tim zasmeju, vymazu a dal te nebudu resit. Preju pekny vecer. PS: jo ta motorka je fajn, a az tam bude aspon 10C tak te tu nebudu cist..
ja teda nevim kde je chyba. nejdriv mi reknes ze chce poradit a ja mu rekl at si koupi tamto a tedka mu radite at si koupi odpor :D ja uz se tady nebudu k nicemu vyjadrovat, pockam az bude 10 stupnu. jinak jestly muzu poradit KADETovi tak se do zadnych odporu nepoustej. to ze stoji 1.50 neznamena ze to je nejaka brnkacka
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

tyjo tak já fakt nevim z vás,ale to je jedno,ja to ted řešit radši nebudu ale diky
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Má někdo zkušenosti s taktováním na této desce když má v kompu IDE HDD ? Teď jsem si s tím chvíli hrál a zvýšení FSB tomu nedělá dobře do té míry, že se pojebala celá instalace Woken a odmítlo to najet :)

Je nějaká hranice, ke které se dá bezpečně jít ?
Goldnoob team proud member!
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Thellwin píše:...
IDE disk mám, ten systémovej (Maxtor 250GB), druhej je satovej (WD 400GB) a ať sem tatktil malinko přes 500MHz, tak se jim nikdy nic nestalo... takže tím to asi nebude...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Thellwin píše:Má někdo zkušenosti s taktováním na této desce když má v kompu IDE HDD ? Teď jsem si s tím chvíli hrál a zvýšení FSB tomu nedělá dobře do té míry, že se pojebala celá instalace Woken a odmítlo to najet :)

Je nějaká hranice, ke které se dá bezpečně jít ?
IDE disk je ok, bezel mi tu. FSB okolo 273. bios F6,F10,F11,F12
chlupatej_zub píše: ja teda nevim kde je chyba. nejdriv mi reknes ze chce poradit a ja mu rekl at si koupi tamto a tedka mu radite at si koupi odpor :D ja uz se tady nebudu k nicemu vyjadrovat, pockam az bude 10 stupnu. jinak jestly muzu poradit KADETovi tak se do zadnych odporu nepoustej. to ze stoji 1.50 neznamena ze to je nejaka brnkacka
ale vzdyt jsme mu(respektive jsem mu) poradili jak regulovat pres desku a speedfan? neumis cist? Tohle je thread o GB P35 kterou nemas, a nic o ni nevis evidentne. Poslednich X prispevku resis me, pisu moderatorovi at s tim udela poradek..

To ze jdou regulovat jen 2 konektory jsme mu taky rekli a poradili odpor za 1,50. Ktery se instaluje pro tvou informaci jednoduse. Staci rozstrihnout kabel od vetraku(treba cerveny,nebo cerny, jeden z techto) a namotat jeho konce na odpor. Ja na to kapl jeste trochu cinu a strcil do buzirky. To je vsecko. Aspon nejak sem poradil.

2kadet: zapoj ten 3 dratkovy vetrak do toho konektoru ,ktery jde regulovat(4vyvody) a v biosu zmen regulazi z PWM na voltage. melo by to fungovat taky. napis jak si uspel.
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

[CZ]mike píše:chlupatej zub.. ty si fakt mamlas.. tak na grafiku si aktualni ovlaace stahnes ale na cipset ne? :-D

omg tak si projed HD tune na svem disku bez ovladacu(ty defaultni windows) a ty s intel..

olavdace stahuj treba na:
http://downloads.guru3d.com/download.php?id=17
tady jsi me poprvy napadl ty. jinak bych se s tebou ani nebavil. uz me ses proste arogantni fracek kterej tomu nerozumi o moc vic jak ja. ja se tady verejne omlouvam ze zasiram tread o teto desce, kterou sem taky vlastnil mimochodem. az budes zalovat moderatorovi tak mu popravde rekni kdo prvni pichnul do vosiho hnizda. to tys nepochopil na co se vubec ptal a zacal si blekotat neco o tom nechat ovladace co nainstaluje windows sam a ne na ktery se on ptal - ty z prilozenyho DVD. timhle koncim
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

TO SpeedyGT a [CZ]mike: Divný, divný ... mě totiž nenapadá jinej důvod, čím by to mohlo být. Prostě to při FSB 356 nenajede a po shození na default to vypíše, že chybí, nebo je poškozený soubor hal.dll a ať ho znovu nainstaluji.

Udělám asi dva testy, shodím násobič a všechno a zvýším jenom FSB, zda je problém tady (a pak budu zase hodinu obnovovat Windows :lol: ) a pak vyndám ten PATA disk a zkusím instalnout systém na satu, jak se to bude chovat při zvýšení FSB.

EDIT

Pro jistotu jsem flashnul novej BIOS (F11) a zatím testuju FSB 333 s násobičem 6. Všechno kromě FSB jede v podstatě na defaultu tak uvidíme :)

Btw, pro ty, které zajímala ta šetřící fce. Deska ji podporuje, ale dostal jsem ji s revizi BIOSu F7 a podpora toho bazmeku je až od F10 (venku už je i F11).
Goldnoob team proud member!
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“