Intel Core 2 Duo E8x00 - přetaktování, problemy, rady

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

A my ti už poněkolikáty píšem, že jestli ti nic nepomáhá, tak ti asi nepomůžem.
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

Godzzila píše:Achjo, už to tady píšu po několikátý:

Já mám E8200 a vodu (EK Wave + 240mm radiator s 2x 12CM fanama na 12V 1500rpm, uchladil jsem s tim E6400 na 3,6GHz při 1,5V real burn kolem 65stupnu.

A ted muj problém s E8200 na default 2,66GHz a 1,13V mám v idle 45stupnu!
Coretemp 0.96 i 0.96.1 přesně to i Everest i HW monitor. (BIOS kolem 20stupnu, ale to je čidlo na desce)

Teplota vody kolem 20stupnu, v pokoji mnohem mín..
Tak sem se naštval natočil vodu kolem 8stupnu + led, nalil do okruhu, vše na omak ledové, ale na CPU stejně 45stupnu idle.

deska DFI LanParty LT X38-T2R.

Špatně to asi neměří, protože při 3,8GHz a 1,35V se po pár minutách vypne PC přehřátím CPU.
ok, ale ja mam tuto teplotu jen na jednom jadru
to druhy mam kolem tech 33°C, cemu bych veril
druhy ukazuje spatne a to tech 42°C

pri BURN se obe hodnoty skoro vyrovnaji
rozdil +- 1°C
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

mno ja mam praveze idle core 0 45 core 1 45 a burn core 0 50 core 1 furt 45
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Vím, že na mé P35-T2R TAT nefunguje, ale jestli na X38-T2R funguje, tak ho zkus. A jestli se ti to nepovede rozchodit, tak jediný způsob je vyzkoušet přetaktovat to na maximální hodnoty a pustit ORTHOS a čekat, jestli to po překročení 85°C vypne, nebo ne. Jestli ne, tak jsou špatně zkalibrovaná čidla v procesoru.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

h4__ píše:Vím, že na mé P35-T2R TAT nefunguje, ale jestli na X38-T2R funguje, tak ho zkus. A jestli se ti to nepovede rozchodit, tak jediný způsob je vyzkoušet přetaktovat to na maximální hodnoty a pustit ORTHOS a čekat, jestli to po překročení 85°C vypne, nebo ne. Jestli ne, tak jsou špatně zkalibrovaná čidla v procesoru.
Kdyby jsi četl tak jsem to tu už psal..

"......, protože při 3,8GHz a 1,35V se po pár minutách vypne PC přehřátím CPU."

co vim tak TAT nefunguje na žadnym 45nm CPU
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Jenže když to tak topí tak to přece nemůže mít menší spotřebu... tzn to je mi pak 45nm CPU na hovno..

Jinak IHS sem kontroloval je v poho a pastu a blok sem zkoušel nasazovat několikrát a pořád stejné, menší hodnotu než 45stupnu Idle jsem nevidel ani po snizeni nasobiče a napeti na 0,8V
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

mno tak máš shit kus.můj kousek má v základu -idle 27°C max.
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Kdovi,jak to demetne meri.Ja mel v klidu nejmin asi 33st ale pri 1,6Ghz a 1V.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Já řešil na E8200 to samé. Teplota pod 33°C nešla ani když jsem měl v místnosti okolo 15°C.
zizi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zizi »

Treba novejsi biosy zlepsi podporu mereni pro tyto procesory rady Exxx
A co se tyka me tak si myslim ,ze teplota " v jadru" kolem tech 42-44 nebo 58-60 neni zadny problem pokud jsou udavany mezni hodnoty pro Exxx nekde kolem 100 stupnu....
C2D E8200 2,66@4 GHz (1,3V) / Gigabyte P35-DS4 rev. 2.0 / 2 x 2 GB DDR2 A-DATA Extreme / HD 4850 512 MB c720/m2200 /
Seagate SATA 500 GB + WD2500KS 250 GB + Samsung 750 GB / DVD-RW LG 4163 / HP DJ 845 C
3DmarkVantage - 8500
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

zizi píše:Treba novejsi biosy zlepsi podporu mereni pro tyto procesory rady Exxx
A co se tyka me tak si myslim ,ze teplota " v jadru" kolem tech 42-44 nebo 58-60 neni zadny problem pokud jsou udavany mezni hodnoty pro Exxx nekde kolem 100 stupnu....
obávám se že nezlepší...je to chyba přímo v jádře.hold asi blbě nastavená čidla :(
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Tak sem CPU přehodil do desky ASUS P5N-T Deluxe s nForce 780tkou a samozřejmě to samý, teploty na jádře stejný akorát teplota v BIOSu se drží kolem 52stupnu. po zapnuti PC... hold prostě mam posranej procesor no... Intel to nedotáhnul do konce
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

počkal bych až bude nich dosatek na trhu zkusil reklamaci...seriozní prodejci jako czc ,alza by to měli vyměnit...bohužel můj je od známého až kdo ví wod kat tak na to mohu zapomenout...
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

no ja bych tu teplotu tak nejak zase extra neresil
hlavni je, ze jde fantasticky pretaktovat, nekouse se to, uchladit to jde a ze me to ukazuje blbe teplotu, tak na to kadim

navic kazdej ma CPU v zaruce, nebo aspon vetsina
a ruku na srdce, kolik je nas takovych, komu vydrzi CPU vic jak rok?

dalsi vec je zklamani, ze Intel vydal nedodelany chipy

ja osobne to neresim, chci pretocit na 8x500 a bavit se vykonem
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

miskoboss píše:no ja bych tu teplotu tak nejak zase extra neresil
hlavni je, ze jde fantasticky pretaktovat, nekouse se to, uchladit to jde a ze me to ukazuje blbe teplotu, tak na to kadim

navic kazdej ma CPU v zaruce, nebo aspon vetsina
a ruku na srdce, kolik je nas takovych, komu vydrzi CPU vic jak rok?

dalsi vec je zklamani, ze Intel vydal nedodelany chipy

ja osobne to neresim, chci pretocit na 8x500 a dal to neresim
máš pravdu!stejně více jak 3600MHz není schopen využit žádný smrtelník ani s CF/SLI a vysoké takty okolo 4000MHz a výše jsou vhodné jen tak pro projetí orthosu a zahřání u srdce. :oops: .u mě se cpu déle jak rok většinou neohřeje :) ale bude zde beztak spousta lidí co jej bude mít dva roky i více a to pak blbé měření teplot může naštvat..ostatně toto je zbytečné řešit my s tím nic nezmůžeme
Yalk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Yalk »

Mam problem s tym nasobicom namiesto x8 mam x6.
Nepametam si ako sa ta funkcia v biose volala, moze mi to niekto napisat?
DIKY
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Myslím, že v BIOSu je označena jako EIST (Enhanced Intel Speedstep Technology), nebo tak nějak. Ještě doporučuji vypnout C1E (tedy jestli se jedná o nastavení při taktování - jinak je to celkem prosěšná fičura).
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Ten problém se špatnou regulací PWM otáček na CPU chladiči vlivem špatné detekce teploty se doufam nějak vyřeší,i když mám vodníka tak mě to moc neštve,ale štve mě to,že se nemůžu mrknout na realnou teplotu CPU
foppacz
Nováček
Nováček

E8400 - poradte prosim

Příspěvek od foppacz »

cau chci se zeptat, mam procesor IntelCore2Duo E8400, a normalne mi vse ukazuje 3,00 Ghz, ale kdyz dam CPU-Z tak mi to ukaze ze Core ma 2000Mhz a nasobic 6x v Biosu je pritom 9x vypada to takto
Obrázek

mam na nem Arcting Cooling Pro 7, a otacky 600-700 a teplota procesoru je okolo 35 stupnu.Myslite ze je to dobre, nebo moc?

Diky moc za odpovedi ;)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

každej den to tu je minimálně jednou :sarcasm:
cpu snižuje násobič a šetří elektřinu
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“