Win VISTA - pořád swapuje disk

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Mailen
Začátečník
Začátečník

Win VISTA - pořád swapuje disk

Příspěvek od Mailen »

Ahoj, mám problém, pořád mi swapuje disk a tím mi defakto zpomaluje všechny aplikace. Hry jsou nehratelné... nevím co s tím: Sestava je přitom slušná, viz popisek. Poraďte někdo, Díky. :roll:
Jinak mám jen antivir a spybot... žádné defrag. pro disky... systém je asi 3 týdny po nové instalaci...
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

ak je to spomalenie badatelne, skor si skontroluj spustene svinstvo na pozadi...
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Mailen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mailen »

Wuuduu píše:ak je to spomalenie badatelne, skor si skontroluj spustene svinstvo na pozadi...
Dělá to i hned po restartu...
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

zakaž službu readyboost a taky dělání zálohy pro obnovení systému.
matajon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matajon »

spajdr: upřímně pochybuji, že by readyboost měl jakýkoliv negativní vliv na swapování dísku :)
A obnovení systému nezpůsobuje zpomalení na úrovni, že by byly nehratelné hry, v tom bude něco jiného.

Podíval bych se v perfmonu nebo v ProcessExploreru od Sysinternals který proces a kam hrabe na disk.
Post powered by Microsoft® Windows Vista™ Business
No trees or animals were killed during sending this message
Mailen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mailen »

spajdr píše:zakaž službu readyboost a taky dělání zálohy pro obnovení systému.
Flash-ku nemám připojenou a jestli myslíš vypnutí obnovení systému, tak to jsem udělal a nic...
Mailen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mailen »

matajon píše:spajdr: upřímně pochybuji, že by readyboost měl jakýkoliv negativní vliv na swapování dísku :)
A obnovení systému nezpůsobuje zpomalení na úrovni, že by byly nehratelné hry, v tom bude něco jiného.

Podíval bych se v perfmonu nebo v ProcessExploreru od Sysinternals který proces a kam hrabe na disk.
Ahoj, to už zní zajímavěji, ale ve správci úloh systému Win. se mi v seznamu sysinternals nezobrazuje... pokud jsem tě tedy dobře pochopil...
matajon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matajon »

Né, myslel jsem program Process Manager od bývalé firmy Sysinternals, nyní divize MS - http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... 96653.aspx

Jinak jak jsem říkal, ještě by to mohlo být vidět v programu přímo ve Vistě - perfmon.exe
Post powered by Microsoft® Windows Vista™ Business
No trees or animals were killed during sending this message
Mailen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mailen »

matajon píše:Né, myslel jsem program Process Manager od bývalé firmy Sysinternals, nyní divize MS - http://technet.microsoft.com/en-us/sysi ... 96653.aspx

Jinak jak jsem říkal, ještě by to mohlo být vidět v programu přímo ve Vistě - perfmon.exe
perfmon.exe! to ej ono, díky... vypadá to, že to na pozadí pořád zapisuje ve složce Indexer :-(... takže to bude chtít nějak vypnout indexování nebo to chápu špatně?
Briketa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Briketa »

Přesně, ve vlastnostech disků vypni indexaci.
PC: Core i5-13500, Asus TUF B660 PRO GAMING, Kingston HyperX 2 x 16GB DDR4 3200 MHz , Kingston KC3000 1024GB, MSI RX6600 Mech 8GB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T
NB: Dell Latitude 5510
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“