Příliš rychlé vypnutí Windows

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
FunkyByte
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příliš rychlé vypnutí Windows

Příspěvek od FunkyByte »

Zdravím, mám menší problém s jedním PC... Doteď jsem měl doma bezproblému funkční PC s deskou EPOX (chipset NF2)... Prodal jsem jej kamarádovi a ještě u něj jsem nainstaloval Windows a vše potřebné... Ovšem nastal zádrhel... A to v podobě toho, že se mi Windows nechtěly vypnout. Start - Vypnout, probíhá ukládání nastavení, vypínání... Obrazovka zčerná a komp dále běží, tlačítkem se vypnout dá ihned... Tak jsem špekuloval a vyřešil jsem to zapnutím APM v možnostech napájení a vypnutím ACPI v BIOSu (nejsem si jist, která volba k tomu napomohla)... Ovšem tak jako tak mi Windows dělá ještě jeden problém...

V BIOSu je položka Soft-Off by PBTN, která má dvě volby, a to Instant-Off a Delay 4-sec... Při nastavení Instant-Off a nabootovaných Windowsech se při stisku tlačítka napájení počítač kompletně vypne a to okamžitě... Nic se neukončuje, prostě jako bych vytrhl šňůru z elektriky. A nevím čím to je. Před reinstallem Windows to nedělalo, tlačítko plnilo tu samou funkci, jako Start-Vypnout.

A teď nastává otázka: Nevíte co s tím? :?

PC mi doma šlape již nějaký ten rok a nic podobného jsem v životě nezaznamenal, ať už to nechtění se vypnout (což je vyřešené), tak to, že se PC vypne okamžitě po stisku tlačítka na case... Což by samozřejmě nemělo a potřebuji to vyřešit. Jenže nevím jak na to. Takže jsem v koncích... Díky za každé návrhy.
pilarius
Začátečník
Začátečník

Re: Příliš rychlé vypnutí Windows

Příspěvek od pilarius »

FunkyByte píše:V BIOSu je položka Soft-Off by PBTN, která má dvě volby, a to Instant-Off a Delay 4-sec... Při nastavení Instant-Off a nabootovaných Windowsech se při stisku tlačítka napájení počítač kompletně vypne a to okamžitě... Nic se neukončuje, prostě jako bych vytrhl šňůru z elektriky.
Pomohl APM.

A proc tedy nastavujes Instant-Off a ne Delay 4-sec ? Delay je prodleva, tzn. to bude pravdepodobne to, co myslis (stisk zada Windowsum prikaz k vypnuti, 4s drzeni odpoji napajeni).
FunkyByte
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FunkyByte »

No trošku jsme se nepochopili... To PC mi tu běželo fakt hodně dlouho a do biosu jsem zbytečně nezasahoval, resp. nebyla potřeba... Ta volba instant-off byla u té položky nastavená trvale a PC se po stisku tlačítka vypnulo tím samým stylem, jako když se dá v nabídce Start příkaz vypnout a následně opět vypnout... Tedy odhlášení, hláška o vypínání a PC se vyplo. Teď to ale nedělá. Když nastavím Instant-Off tak se po stisku tlačítka okamžitě vypne, volba Delay 4-sec nic nedělá při normálním stisku tlačítka na case (po 4 sek. držení tlačítka se PC vypne natvrdo, což je normální). Tak opravdu nevím, kde je problém. Pro upřesnění: Operační systém je WXP PRO SP2.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

v biosu nastav 4 sec a ve windows-ovladaci panely-moznosti napajeni-upresnit :wink:
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“