RV620 / RV635 - 55nm DX10.1 low-end (začátek roku 2008)

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

rejca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rejca »

RainMakeR píše: jo toho powercoloru sem si taky všim.ale radši bych verzi s ddr3

co se tyče pasiv vs aktiv tak u těhle karet už stači pasiv.
navic ty větraky na asus nic moc asi stejně jako jinde.viz třeba 3870x2 od asus ktera ma hlučnější chlazeni než ost vyrobci s referenčnim (ale to je asi dano těma dvouma větrakama)
Co jsem koukal, tak 3650 DDR3 s pasivnimi chl. uvedeny byly, jde o to kdy a jestli se uvedou do prodeje. Chce to asi mit trpelivost, do mesice tu urcite nektere budou :).

Ten asus me zlakal, tak pak sem napisu jak je hlucny (na strankach vyrobce jsem nasel pod heslem glaciator jen chvalu a velmi prijemnou hodnotu v dB:) tak uvidim... (stejne tak nekdo psal v diskuzi Czechcomputer). Mel by mi dorazit v utery.
rejca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rejca »

teda, tak mi přišla ta asuska, větrák je velmi tichý :D.

přetaktování potvrzeno v 3D marku 06 je z 725/1600 na 875/2200 !!! :oops: :P
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Ma ta Asus 3650 pribaleny aj HDMI adapter ?
rejca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rejca »

faugusztin píše:Ma ta Asus 3650 pribaleny aj HDMI adapter ?
Ano, je tam DVI - VGA a DVI - HDMI redukce.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Pytam sa preto, lebo k mnou vyhliadnutej Sapphire HD3450 to nepridavaju, a dokonca ani k Sapphire HD3650 256MB DDR2. A pri media PC je HDMI so zvukom dost podstatna vec.
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Vždyť si ho kup. Dodává se běžně ke kartám, které jsou dražší....
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Nie kazda HDMI->DVI redukcia je kompatibilna. Z hladiska obrazu ano, z hladiska zvuku nie (ak je vyrobena niekym inym ako ATI). Prave preto riesim tento problem este predtym, nez nieco nakupim a potom zistim ze "sakra, nefunguje to". :-)

Edit: Mam jednu, k HD3870, ale stale riesim (a googlim) veci ohladne kompatibility :-)
Lufe
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lufe »

Jéé Rejca hoď sem prosim chlape nějaký benchmarky.. pokud možno před a po OC.. díky moc.. Mám v plánu ji kupovat jako kompromis mezi Cenou/Výkon/OCpotenciál/Spotřeba.. připadá mi jako nejlepší volba a navic si myslim že s novou verzí ovladačů půjde výkon ještě nahoru..
rejca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rejca »

Lufe píše:Jéé Rejca hoď sem prosim chlape nějaký benchmarky.. pokud možno před a po OC.. díky moc.. Mám v plánu ji kupovat jako kompromis mezi Cenou/Výkon/OCpotenciál/Spotřeba.. připadá mi jako nejlepší volba a navic si myslim že s novou verzí ovladačů půjde výkon ještě nahoru..
Rád:). Jen nevím jestli nemám nějaký výborný kus nebo jestli to je pro tyhle asusy pravidlo... Objednával jsem minulý týden v alfacomp.cz

3D mark06 - skore je mensi, protoze ted mam procesor Celeron Conroe 1.8GHz...

(skore 1280x1024)

725/1600 - 3711
875/2100 - 4215
875/2200 - 4235

provozuji ve hrách - zcela stabilně - 850/2100
1pelokar1
Nováček
Nováček

Příspěvek od 1pelokar1 »

rejca mne tiez ide tak pretaktovat ta karta, je to super. ale tiez mam iba athlon 64 3200+ tak mam v 3dmark06 iba 4655 bodov
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Tak ja uz mam poskladane linuxove PC s pasivnym Sapphire HD3450, a tu je par mojich poznatkov :
- hrozne to hreje. Na pasive sa da bez problemov aj popalit :-)
- zvuk v HDMI pod Linuxom je kapitola sama o sebe - na to, aby vam fungoval zvuk je nutne nastartovat graficke prostredie (X-Windows), ktore natiahne ovladac ATI (fglrx) a ten zinicializuje HDMI zvukovku na grafickej karte :-D.
- musel som pre HDMI vystup pouzit HDMI-DVI adapter, ktory som dostal s HD3870 - skoda ze to k tymto nizsim modelom nepridavaju (prave tu by to malo velky zmysel, kvoli HTPC).
Sinpa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Sinpa »

Srovnávací test Radeonu HD 3450, HD 3650 a HD 3850
http://www.cdr.cz/a/23935
AMD RYZEN 5 5600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire Pulse Radeon RX 9070, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD
Astaco
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astaco »

Ahoj. Po dlouhým rozmýšlení sem si taky objednal Asus 3650. Všechno je dobrý, jenom ten hluk mě nepříjemně překvapil. Zdá se mi, že větrák jede pořád naplno. Regulace přes SmartDoctor mi nejde. Několikrát jsem to přeinstaloval a pořád nic.
Ještě jsem zkoušel ATITool, ale ten házel jenom nějaký chyby...
Nemá s tim někdo zkušenosti??
Dík
Balance
Nováček
Nováček

Příspěvek od Balance »

tak mě napadlo.. všude se píše jak nove radeony 38xx jdou dat do crossfire i ne jen stejné.. tak si řikám jestli jde dat do crossfire i třeba 3650 s 3850? bylo by to docela praktické :-)
ps47
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ps47 »

nie nebolo,a preto to ani nejde.
Astaco
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astaco »

Tak co, žádný nápady?
Kdyby ten SmartDoctor fungoval, tak jak má, bylo by to v pohodě...
Snižovat totáčky u grafiky natvrdo odporem se mi zrovna moc nechce.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Zkus hledat googlem. Třeba MSI u HD3870 zvoralo v BIOSu nastavení pro regulaci otáček a bez přeflashování novou verzí BIOSu jel větrák taky pořád naplno.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Astaco
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astaco »

Dík, zkusim se po něčem podívat. Desku mám Gigabyte P35-DS3L, koupenou asi před dvěma týdny, BIOS verze F7 z 29.11.2007
Koukal jsem, že i v diskuzi na czechcomputer.cz pár lidí psalo, že jim to v tom SmardDoctoru nejde regulovat.
Sem možná měl koupit pasivní 2600XT :(
Fable
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fable »

Astaco píše:Dík, zkusim se po něčem podívat. Desku mám Gigabyte P35-DS3L, koupenou asi před dvěma týdny, BIOS verze F7 z 29.11.2007
Koukal jsem, že i v diskuzi na czechcomputer.cz pár lidí psalo, že jim to v tom SmardDoctoru nejde regulovat.
Sem možná měl koupit pasivní 2600XT :(
Ja som mal ten problém s MSI 3870 čo spomínal no-X. Regulacia otáčok mi fungovala cez RivaTuner. Po stiahnuti noveho biosu mi už regulacia otáčok funguje správne.
Ja som stiahol bios z tejto stránky:
http://www.techpowerup.com/vgabios/inde ... &memSize=0

ale pre tvoju kartu je tam zatial len jeden od Saphire tak neviem či to bude fungovat aj na Gigabyte.
CPU: AMD Phenom II X6 1055T Pamet: ZEPPELIN 8GB KIT DDR3 1600MHz CL11 GOLD MB: Asus Crosshair IV Formula VGA: Sapphire Tri-X R9 290X PSU: SEASONIC M12-700, 700W Monitor: 28" Samsung U28D590 UHD 4K Skrin: Thermaltake Kandalf Supertower VA9003BWS
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcdenton12 »

tak som si kupil ASUS EAH3650/HTDI/256M
a nejde mi regulovat fan
helfne niekto?
...
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“