rohzodl jsem se nataktovat svůj CPU. Mám ale problém - orthos píše nějakou chybu.
sestava viz. podpis
FSB 273, ramky 820 nastavení totožné s tímto http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... t=#7498848

Co stím?

a ked nastavis voltaz na AUTO ??? kolko tam bude doska pustat ??? moje skusenosti su napr taketo :patap píše:Dělá to i když se dá jenom CPU test. V jsme zkoušeli na 1.35, ale stále to není ok. Zajímávé je, že CoreTemp ukazuje stále 1,3250. (Byl jsem u toho <- kámoš)

Tak doporučíš nějaký prográmek kde to píše přesně? CPU-Z to totiž taky prý ukazuje blbě.h4__ píše:CoreTemp nepíše reálnou aktuální Vcore, ale CPU Vcore Vid, což je něco jako hodnota mezi normální a OC Vcore (nebo jak jinak to říct, abych tě nevystrašil...).

Ty ramky jsou EE verze ty by nemely mít problém s tímhle časováním na skoro def frekvenci....hazo píše:Tak tak.. kludne to mozu byt RAMky.... by som im cez delicku znizil tie MHz pod 800 a dal na to pozor... Zvysuj postupne MHz procaku a sleduj, aby pamater zostali pod 800Mhz... ked takto dosiahnes co najvyssiu stabilnu frekvenciu - zacni ladit pamate... Ten procak musi ist urcite vyssie...
ja mam A-Data EE 800+ tiez a aby mi chodli s agresivnym casovanim (alebo na viam MHz) musim im manualne nastavit voltaz na 2.1V lebo inak im doska pusta menej (sa mi zda, ze len 1,8V)...

To je pravda, ale treba im dat 2.1V (aj na tej nalepke na nich je napisane 2.0V-2.1V)... neviem, ako ostatne dosky, ale moja im pri nastaveni napatia na AUTO pustala len 1,85 a to isli dost slabo...EpileptickyKrecek píše: Ty ramky jsou EE verze ty by nemely mít problém s tímhle časováním na skoro def frekvenci....