GF 9800GX2 - informace, spekulace
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Tomco
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
GeForce 9800 GX2 clock speeds revealed
Expreview has got their hands on what they're claiming are the final clock speeds of the GeForce 9800 GX2 and if these numbers are indeed correct, then this card might not be as fast as expected.
The GPUs will be clocked at 600MHz, that's 50MHz slower than the 8800 GTS, or the same as the 8800 GT. The Shaders will apparently be clocked at 1,500MHz, again slower than the 8800 GTS which has its Shaders clocked to 1,625MHz.
The memory clock is somewhat higher at 1GHz or 2GHz effectivley for the GDDR3 chips, but this is a mere 60MHz faster than a stock clocked 8800 GTS and is unlikely to make a huge difference.
Not exactly spectacular numbers, but the cards are expected to run quite hot as it is, especially with the two GPU's facing eachother, so the lower clock speeds might have been a safety precaution on Nvidia's behalf to make sure they don't end up with a lot of returns.
Expreview has got their hands on what they're claiming are the final clock speeds of the GeForce 9800 GX2 and if these numbers are indeed correct, then this card might not be as fast as expected.
The GPUs will be clocked at 600MHz, that's 50MHz slower than the 8800 GTS, or the same as the 8800 GT. The Shaders will apparently be clocked at 1,500MHz, again slower than the 8800 GTS which has its Shaders clocked to 1,625MHz.
The memory clock is somewhat higher at 1GHz or 2GHz effectivley for the GDDR3 chips, but this is a mere 60MHz faster than a stock clocked 8800 GTS and is unlikely to make a huge difference.
Not exactly spectacular numbers, but the cards are expected to run quite hot as it is, especially with the two GPU's facing eachother, so the lower clock speeds might have been a safety precaution on Nvidia's behalf to make sure they don't end up with a lot of returns.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
V priprave je aj 2GB verzia.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- kesi
- Začátečník

Tak tu je v novinkách další možná specifikace 9800GX2 GPU 600, shadery 1500 a paměti 1000 (2×512MB & 2×256bit sběrnice) a dovolil bych si nesouhlasit s názorem který je v článku prezentován že pokud by karta vypadala takhle, potom pravděpodobně nebude karta tak rychlá, jak se očekávalo...
Spíš bych řekl, že bude hodně záležet na ovladačích a tam bych nVidii věřil.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
lidi taky verily kdyz vysla 7950X2 a jak to dopadlo.kesi píše:Tak tu je v novinkách další možná specifikace 9800GX2 GPU 600, shadery 1500 a paměti 1000 (2×512MB & 2×256bit sběrnice) a dovolil bych si nesouhlasit s názorem který je v článku prezentován že pokud by karta vypadala takhle, potom pravděpodobně nebude karta tak rychlá, jak se očekávalo...
- kesi
- Začátečník

- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Asi ani moc nie ked pracuje na v podstate takej istej karte
ale pravda zalezi to hlavne od ovladacov. Osobne je mi ale sympatickejsia HD 3870 X2, sendvice moc nemusim. I ked riesenia viacerych kariet/cipov sa mi moc nezamluvaju kvoli podpore v niektorych hrach atd.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
tak tak, taky tenhle sendivc nejak neberu v potaz..."zlata" hd3870x2
...Jen prosim nezacnete flamovat
... 
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- socket
- Začátečník

sendvic bol dobry iba jeden a to 7900GX2, mozno este quadro 3000G ale to uz niesu dve GPUflanker píše:tak tak, taky tenhle sendivc nejak neberu v potaz..."zlata" hd3870x2...Jen prosim nezacnete flamovat
...
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
- faugusztin
- Začátečník

-
Len mi potom vysvetli, aky bude rozdiel medzi tymto a 8800GT SLI okrem toho, ze si taketo "SLI" budu moct dovolit aj vlastnici Intel cipsetov ? Lebo vykonovy rozdiel bude asi minimalny.kesi píše:Tak tu je v novinkách další možná specifikace 9800GX2 GPU 600, shadery 1500 a paměti 1000 (2×512MB & 2×256bit sběrnice) a dovolil bych si nesouhlasit s názorem který je v článku prezentován že pokud by karta vypadala takhle, potom pravděpodobně nebude karta tak rychlá, jak se očekávalo...
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
Stratos píše:lidi taky verily kdyz vysla 7950X2 a jak to dopadlo.
Opět demagogie - víš, v jakém stavu v té době byla celkově technilogie SLI? Oproti CF nebe a dudy, ale jinak stejně stála zaprd. A dnes? Situace je jiná. Dnes je jasné, že v budoucnosti je komunikace mezi více čipy/jádry nad slunce jasná - a proč myslíš, že nVidia investuje tolik peněz do SLI? Ani ne tak kvůli výkonu dnes, ale kvůli know-how za pár let.
7950GX2 byl takový první pokus složit z tehdejší dosavadní knowlage extrémně výkonný čip, resp. kartu, nebylo to ono, ale proč by dnes, po skoro dvou letech (??) + po několika generacích úspěšných a narozdíl od ATI fungujících multiGPU ovladačích se to nemělo povést?
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
to je nesmysl, myslim, ze funkce SLI a Cross si nemaji navzajem co vycitat, obe funguji v nekterych hrach s narustem odpovidajicim dvema kartam a jinde jsou sotva na vykonosti jednoho reseni. Netvrdil bych, ze SLI je lepsi nez Cross, je to srovnatelny...SPis jde o multi reseni v jakem smyslu, lepsi cestu dle meho soudu zvolila ATI, pro vice jak dvouchipova reseni dobry start..../neumim si predstavit napr 3 ci 4 sendvice z hlediska chlazeni mezi sebou a obrovskym mistem, ktere by toto reseni teoreticky zabralo ve skrini/
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
Jistě, bylo to jen takové rýpnutí. Podotýkám jen fakt, že nVidia je dnes v řešení komunikace čipů mezi sebou někde jinde, než před dvěmi lety, proto 9800GX2 nemusí být nutně propadák.
Ale nemění to nic na tom, že od této karty nic neočekávám, půjde mimo mě a osobně se mi také líbí více elegantní řešení ATi.
A podotýkal jsem výkon CF před dvěmi lety, kdy to byla hrůza a děs. Dnes je výkon a "funkčnost" ovladačů, co se týče výkonu o dos.t zlepšila, ale ta stabilita tu ještě není. Osobně jsem instaloval včera CCC 8.2 na můj Radeon HD3870 a musel jsem kompletně odinstalovat ovladače v safe modu a instalovat znova...
Ale nemění to nic na tom, že od této karty nic neočekávám, půjde mimo mě a osobně se mi také líbí více elegantní řešení ATi.
A podotýkal jsem výkon CF před dvěmi lety, kdy to byla hrůza a děs. Dnes je výkon a "funkčnost" ovladačů, co se týče výkonu o dos.t zlepšila, ale ta stabilita tu ještě není. Osobně jsem instaloval včera CCC 8.2 na můj Radeon HD3870 a musel jsem kompletně odinstalovat ovladače v safe modu a instalovat znova...
- jrk
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Mně se nelíbí ani jedno řešení, ať už od ATi nebo od NVIDIA, a je myslím jedno jestli jde o sendvič nebo řešení dva GPU na jednom PCB, stejně jsou to všechno dvouslotové karty, které zaberou jeden PCIE konektor. Táto řešení nejsou účinné ve všech situacích, proto preferuju v High-endu karty typu GTS 512, GTX a ULTRA- ty fungují všude s max. učinnosti.
- chito
- Nováček

-
a není to spíše rukama? Ovladače jsem na ATI už instaloval mnohokrát a žádné problémy jsem neměl.h4__ píše:Jistě, bylo to jen takové rýpnutí. Podotýkám jen fakt, že nVidia je dnes v řešení komunikace čipů mezi sebou někde jinde, než před dvěmi lety, proto 9800GX2 nemusí být nutně propadák.
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
citas vobec co pises. odsudis multigpu za to ze su dvojslotove a preferujes karty ktore su vsetky do jednej tiez dvojslotove? aspon pis nejake padne argumenty ked uz a neporotirec si. nieze by som bol zastancom tychto riesenijrk píše:Mně se nelíbí ani jedno řešení, ať už od ATi nebo od NVIDIA, a je myslím jedno jestli jde o sendvič nebo řešení dva GPU na jednom PCB, stejně jsou to všechno dvouslotové karty, které zaberou jeden PCIE konektor. Táto řešení nejsou účinné ve všech situacích, proto preferuju v High-endu karty typu GTS 512, GTX a ULTRA- ty fungují všude s max. učinnosti.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
- tx3rf
- Začátečník

-
a tyhle karty nejsou dvouslotovy? Hlavne si uvedom, ze kazda "trochu lepsi" karta, ma dvouslotovej chladic. Kdyz pominu referencni chlazeni nV8800GT a ATi 3850 u ATi by se dalo hovorit o dostatecnym chlazeni, ale u nV at si rika kdo chce co chce, proste neni dostatecny. A tam uz nastupujou jiny reseni. A nikdy ne jednoslotovy, vzdycky objetujes v nejlepsim pripade dalsi slot.jrk píše:Mně se nelíbí ani jedno řešení, ať už od ATi nebo od NVIDIA, a je myslím jedno jestli jde o sendvič nebo řešení dva GPU na jednom PCB, stejně jsou to všechno dvouslotové karty, které zaberou jeden PCIE konektor. Táto řešení nejsou účinné ve všech situacích, proto preferuju v High-endu karty typu GTS 512, GTX a ULTRA- ty fungují všude s max. učinnosti.
tak tady neremcej blbosti..
- jrk
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Špatně jste mně pochopili, jde o to, že jak X2 tak GX2 mají výhodu, že při obsazení jednoho konektoru nabízejí ať SLI nebo crossfire při dvouslotovém provedení..., ale učinnost "multi GPU" je v mnohých případech malá, proto, toto řešení momentálně neuznávám.
Dobře vím, že GTX, GTS atd. jsou také dvouslotové...
Dobře vím, že GTX, GTS atd. jsou také dvouslotové...
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ked uz si zarypol do tych 1slotovych rieseni, osobne by som to tak drasticky nevidel alebo by som to videl skor naopak. S HD 3850 som mal vyse 80, takmer 90°C , s 8800GT od Inno3D s druhou verziou referencneho chladica som sa nedostal za tu hodinku co som hral cez 70°C, nech si testy na internete hovoria co chcu, moje merania su taketo.tx3rf píše:a tyhle karty nejsou dvouslotovy? Hlavne si uvedom, ze kazda "trochu lepsi" karta, ma dvouslotovej chladic. Kdyz pominu referencni chlazeni nV8800GT a ATi 3850 u ATi by se dalo hovorit o dostatecnym chlazeni, ale u nV at si rika kdo chce co chce, proste neni dostatecny. A tam uz nastupujou jiny reseni. A nikdy ne jednoslotovy, vzdycky objetujes v nejlepsim pripade dalsi slot.
tak tady neremcej blbosti..