Gothic 2 nebo Morrowind?
Moderátor: Baneshee
- gotti
- Začátečník

-
Gothic 2 nebo Morrowind?
ahoj.chtěl by sem si koupit jednu nebo druhou hru a i po přečtení nějaké té recenze nemám jasno.tak jsem se obrátil sem,protože je tu určitě dost hráčů těchto her.
-která z her má lepší grafiku?
-která z her má reálnější souboje?
-která z her je více hratelnější,zábavnější?
-která z her má lepší ovládání
-která z her má více možností vývoje postavy,svobody...ale ne na ůkor obtížnosti
Díky všem za vaše rady
-která z her má více možností vývoje postavy,svobody...ale ne na ůkor obtížnosti
Díky všem za vaše rady
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Gothic 2 nebo Morrowind?
-Lepsiu grafiku to je tazko povedat, na Morrowind ale existuje kopa modov cim ma hra vo vysledku grafiku o rad lepsiu nez G2.gotti píše:ahoj.chtěl by sem si koupit jednu nebo druhou hru a i po přečtení nějaké té recenze nemám jasno.tak jsem se obrátil sem,protože je tu určitě dost hráčů těchto her.
Díky všem za vaše rady
-Realnejsie suboje hmm tu sa neda vybrat jednoznacny vitaz
-Zabavne su obidve, komunita hracov sa i tak deli na dve skupiny, TESarov a Gothicarov, ja hram obidve
-Lepsie a uzivatelsky privetivejsie ovladanie ma jednoznacne Morrowind
-Vyvoj postavy je dost rozdielny, kazdemu sadne nieco ine a moznosti maju obe hry habadej
Obe hry su dnes uz klasiky a daju sa kupit za smiesne peniaze takze nespravis chybu ani s jednou. Gothic je ale taky trochu viac linearny, Morrowind je hlavne o rozlohe.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- balaam
- Začátečník

No, mě osobně zrovna ta volnost nevyhovuje, vzhledem k pomalé chůzi a neskutečně hodně času stráveného nudným chozením, i když jsou v Morrowindu "přepravky" jak tomu říkám... Nevím, mám rád přesnost a když mi někdo řekl "jdi na východ", považuji to spíš jako výsměch. Líbil se mi spíš Gothic 3, ale ani ten jsem moc nehrál
- gotti
- Začátečník

-
- balaam
- Začátečník

- axloth
- Začátečník

-
- axloth
- Začátečník

-
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
rozhodne morrowind i bez modu. s modama je to teprv super...
tady je maly srovanini s oblivionem a taky odkaz na nejhustejsi neoficialni mod k morrowindu (oficialni jsou Tribunal a Bloodmoon).
http://ventum.net/items/the-elder-scrol ... itace/show
tady je maly srovanini s oblivionem a taky odkaz na nejhustejsi neoficialni mod k morrowindu (oficialni jsou Tribunal a Bloodmoon).
http://ventum.net/items/the-elder-scrol ... itace/show
- gotti
- Začátečník

-
zatím teda co čtu nebo tak,tak ten Morrowind by mě asi bavil víc.ale tady v tom článku taky píšou(Oblivion):
"Konečně! Konečně! Souboje mají nějaký smysl. Člověk se musí alespoň trošku snažit, aby dosáhl kýženého efektu - aktivně blokovat, najít správný grif na sražení nebo paralyzování oponenta. Konečně nejsou souboje jen bezbřehé klikání, ale mají i nějaké kouzlo."
co si myslíte o soubojích v Morrowindu vy?
"Konečně! Konečně! Souboje mají nějaký smysl. Člověk se musí alespoň trošku snažit, aby dosáhl kýženého efektu - aktivně blokovat, najít správný grif na sražení nebo paralyzování oponenta. Konečně nejsou souboje jen bezbřehé klikání, ale mají i nějaké kouzlo."
co si myslíte o soubojích v Morrowindu vy?
- Wuuduu
- Středně pokročilý

Co tu riesis otazky, ako by sis bral manzelku na cely zivot?
Kazdu z tychto hier sa oplati si zahrat, ich ceny su trapne nizke, takze ak zacnes jednou, raz ju urcite prejdes a potom si kupis druhu. Potom si ich porovnas sam...
Mne sa Morrowind pacil viac, ale to neznamena ze Gotic je zly. Morrowind vsak budes hrat podstatne dlhsie.
Kazdu z tychto hier sa oplati si zahrat, ich ceny su trapne nizke, takze ak zacnes jednou, raz ju urcite prejdes a potom si kupis druhu. Potom si ich porovnas sam...
Mne sa Morrowind pacil viac, ale to neznamena ze Gotic je zly. Morrowind vsak budes hrat podstatne dlhsie.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- gotti
- Začátečník

-
Wuuduu//jestli nakupuješ hry a neřešíš jestli se ti bude líbit nebo né,tak to je tvoje věc."vyhodit" 200kč za hru+100kč poštovný mi nepřipadá "trapně nízký".nerad by jsem si koupil hru a za pět minut řekl "to je trapný kašlu na to" kdyby sem si alespon mohl vyzkoušet demo toho Morrowindu,tak si udělám obrázek sám
///ono jde i o to,že se mi Gothic 2(Demo) líbil tak napůl,souboje by docela šly,ale grafika už je celkem zastaralá(voda...),navíc sem občas viděl že sem stál pomalu ve prostřed stolu...takže pokud má Morrowind lepší grafiku,přijatelné souboje,tak ho vezmu raději
///ono jde i o to,že se mi Gothic 2(Demo) líbil tak napůl,souboje by docela šly,ale grafika už je celkem zastaralá(voda...),navíc sem občas viděl že sem stál pomalu ve prostřed stolu...takže pokud má Morrowind lepší grafiku,přijatelné souboje,tak ho vezmu raději
- kocourleo
- Začátečník

Gothic má především atmosféru (né oblohu), má kvalitní příběh, dobře propracované neopakující se dialogy. Ze série Gothica považuji za nejlepší jedničku (i přes tu hranatou grafiku), pak dvojku a trojka mne vyloženě zklamala.
Morrowind je fajn, ale deptala mne obrovská krajina, mnoho času jsem strávil přesuny z místa na místo (patřím k těm, kteří chtějí prozkoumat kompletně celou krajinu) a přišlo mi to místy hodně rozvláčné, čímž se příběh rozmělnil a ztratilo to náboj.
Morrowind je fajn, ale deptala mne obrovská krajina, mnoho času jsem strávil přesuny z místa na místo (patřím k těm, kteří chtějí prozkoumat kompletně celou krajinu) a přišlo mi to místy hodně rozvláčné, čímž se příběh rozmělnil a ztratilo to náboj.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- Hosenfeld
- Začátečník

Obě dvě hry byly naprostá bomba, jedno z toho nejlepšího, co jsem kdy hrál. Nejdřív jsem hrál G2 a potom Morrowind a v průběhu hraní se moje názory na to, která hra je lepší, neustále střídaly. S odstupem dvou let bych řekl, že v Gothicu 2 je o něco lepší atmosférou s příběhem, trochu mi vadila nemožnost volby postavy a nemožnost koupit zbroj po jednotlivých kusech, v Morrowindu mi uchvátila fluidní voda, množství zbrojí, jenom to bylo zbytečně moc rozsáhlý a půl mapy zabíraly neprostupné hory.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
- CyberDeath
- Začátečník

hraji jak Gothic serii tak TES serii a Gothic se mi libi vic
... lepsi pribeh mene stupidnich ukolu - tak neobjednavej jen jednu hru ale kup obe (zaplatis jen jedno postovne) ja obednavam hry az jich mam na seznamu aspon za 1500,-
a pak prochazim par dni net nez najdu nej eshop gde me to vyjde nejlevneji 
Jinak Gothic 3 neni az tak spatny jak se zda (naposled sem hral z Comunity packem 1.52) snim uz je hra velmi pouzitelna navic tet vysel patch 1.6 i kdyz je fakt ze Gothic I ma ohodne lepsi a zajimavjejsi pribeh
(ale hur se tam clovek stava supermanem
)
Jinak Gothic 3 neni az tak spatny jak se zda (naposled sem hral z Comunity packem 1.52) snim uz je hra velmi pouzitelna navic tet vysel patch 1.6 i kdyz je fakt ze Gothic I ma ohodne lepsi a zajimavjejsi pribeh
PC - R9 7945HX, BD795i SE, 2x48GB 5600 CL46, Kolink Rocket Heavy Vented, 2TB PM9A1, 2TB XG7000, Pulse RX7900GRE, ROG LOKI 1000W
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
NB1 - China Laptop 18.5" FullHD, N150, 16Gb RAM, 256GB SSD -> Endeavour OS - River
NB2 - HP Zbook Fury 16 G11 4K, i9-14900HX, RTX 5000 Ada, 128GB RAM, 2TB SSD + HP G4 280W
NAS - 12450H ES, Erying QXZR , 8GB DDR4, A09S 4.2L + 120W ITX, 2x5TB 2,5 HDD, 2+4TB P3 Plus, 5Gbps M2 LAN
- CernyZid
- Nováček

No obe hry jsem uz hral a po prvnim dohrani musim konstatovat ze Gothic je proste lepsi. Zda se mi, ze je tam proste lepsi charakter postavy a tak. Ale pokud chces koupit opravdu verne RPG jako jsou tyhle 2 tak doporucuji Fable The lost Chapter.gotti píše:ahoj.chtěl by sem si koupit jednu nebo druhou hru a i po přečtení nějaké té recenze nemám jasno.tak jsem se obrátil sem,protože je tu určitě dost hráčů těchto her.
Díky všem za vaše rady
- balaam
- Začátečník

- Unknown26
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Hral som (a dohral) obidve hry a podla mna je jedna lepsia nez druha, ale kazda ma svoje klady a zapory:gotti píše:ahoj.chtěl by sem si koupit jednu nebo druhou hru a i po přečtení nějaké té recenze nemám jasno.tak jsem se obrátil sem,protože je tu určitě dost hráčů těchto her.
Díky všem za vaše rady
Která z her má lepší grafiku?
- Exterier: Morrowind je rozsiahli, takze autori sa nemohli hrat s kazdym metrom stvorcovym a tak to aj vyzera: sice pekna grafika, ale taka prazdnejsia a nudnejsia ako v Gothicu. Naopak Gothic ma sice malu rozlohu mapy, ale zato je velice clenita, najdes tam plno zaujimavych detailov (z ktorich sa bud pobavis alebo zbohatnes).
- Interier: v grafike interierov vyhrava jednoznacne Morrowind: kvalitne textury a detailne vypracovane objekty (na svoju dobu). Kdezto Gothic ma dost jednoduche modely objektov.
- Celkovo: Gothic ma pestrejsiu a v exterieroch detailnejsiu grafiku a Morrowind ma suche exteriery (stale sa v urcitom type krainy objavuju tie iste objekty), ale zato velice pekne interiery (v domoch, jaskyniach, atd...). O grafike sa da este vela rozpravat...
Která z her má reálnější souboje?
Asi Gothic. V Morrowinde je boj stale o tom istom, sekas bud dolava/doprava alebo rychlo dopredu (najcastejsie pouzivane) alebo s velkym naprahom dopredu (pomaly ale silny utok) alebo sa jednoducho kryjes (dozadu). V Gothicu je to v podstate to iste (akurat chyba ten silny uder s naprahom), ale este tu su nieco ako komba: ked viackrat za sebou v urcitom casovom intervale (1s) utocis dopredu, tak ten typek robi rôzne otocky a pohyby (a popritom seka). Celkovo v Gothicu su suboje su zaujimavejsie, postupne ako sa ucis bojovat, tak sa menia pohyby (tie komba) pri boji a aj troch zrychluju (na zaciatku bojujes neohrabane a pomaly a neskor velice efektivne a smrtonosne pre okolie).
Která z her je více hratelnější,zábavnější?
Podla mna jednoznacne Gothic. Ak by som to mal rozobrat vsetky klady hratelnosti a zabavnosti Gothicu, tak by to zabralo dve strany.
Která z her má lepší ovládání?
Jednoduchsie ovladanie ma Morrowind, aj preto lebo v Gothicu su tie "komba". Gothic 1 sa dal dokonca hrat bez mysi (dal, ale len teoreticky). Je to trosku ine, ale ked sa naucis a zvyknes si na ovladanie Gothicu, tak nebudes mat problem. V ziadnom pripade neber troska netradicne ovladanie ako minus.
Která z her má více možností vývoje postavy,svobody?
- Tvorba postavy: V Morrowinde si mozes zvolit nazaciatku rasu, meno, pohlavie, znamenie v ktorom si sa (ako postava) narodil(a), dalej aj vzhlad (tvár, farbu vlasou, uces a mozno este nieco, ale to uz si nepametam). V Gothicu nic taketo nemas, coz je na jednej strane skoda, ale na druhej strane by to uz nebol ten pravy Gothic s tym vymetenym typkom co si vsade pobehuje a s kazdym keca, a pritom ani nevie ako sa vola.
- Vyvoj postavy: V Morrowinde mas viac moznosti (a aj predmotov - napr zbroj sa ti sklada asi z deviatich casti a v Gothicu len z jednej a to tam ani niesu stity). Co sa Gothicu tyka tak by sa dalo povedat, ze v jednoduchosti je krasa. Aj ked sa tvorcovia G. mohli s vlastnostami/atributmi postavy trochu viac pohrat a hlavne nejake pridat (napr take vlastnosti ako su: inteligencia, odolnost, charisma).
- Sloboda: Morrowind je vacsi tak tam je pochopitelnejsie vacsia sloboda pohybu, ale niekedy ta rozlahlost leze na nervy a casto sa ti moze stat, ze len pol hodinu sa trepes z bodu A do bodu B. Nastastie su tu take tie dopravne prostriedky (lode, teleporty guild magov, a take tie velke zvere). V Gothicu zas nemas tak vela moznosti pohybu ale zas na malej rozlohe je toho strasne vela, takze sa ti nestane ze by si sa citil nejak neslobodny.
Este poznamka: v Morrowinde ta furt otravuje loading. Skoro kazda miestnost v interieri sa ti nahrava a kazde policko na mape sa tiez musi nahrat. Nastastie je to len okamzik. Kdezto v Gothic (dvojka) ma asi 3 (mozno 4 - uz si to presne nepametam) lokacie ktore sa ti musia loadnut. Ale s tymto suvisia aj tie detaili interierov (viz. vyzsie).
To je asi vsetko k tym otazkam, este by sa dalo vela rozpravat aj o inom.
Mne osobne viac sadol Gothic, ale s chutou som si zahral aj Morrowind.
Kup si obidve hry a nebudes lutovat tych penazi ani za jednu.
PS: Toto je viac-menej len moj subjektivny nazor.
PPS: Sry za tie gramaticke chyby.
EDIT: a to som sa este snazil byt strucny.
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Musim reagovat na niektore veci.
Gothic ma mozno menej loadingov, ale za dan v podobe nechutnych HW narokov na operacnu pamat, seria gothic je na pamat velmi nenazrana. Cudoval som sa ked som hral G2 prvy raz na mojom relativne novom PC ze 2GB RAM je skoro plnych
.
Ovladanie u G1 a 2 dokazalo mnohych hracov odradit, clovek sa prakticky nikdy neciti ze ma vsetko pevne v rukach a pod kontrolou, skro sa v duchu modli aby nespadol zo skaly a podobne, Gothic 1 a 2 ma dost netradicne ovladanie subojov i pohybu, u Gothicu 3 bolo podla mna uz ovladanie podstatne vylepsene jedinym problemom je ze postava pri utoku robi neustale kroky dopredu.
Po grafickej stranke je Morrowind bez modov ale hlavne i s modmi nesmierne detailnejsi, lepsie modely postav, lepsie textury, kvalitne efekty. Je pravda ze rozloha je dakedy iritujuca, no o to viac potesi hraca ked po 20minutovom putovani objavi nejaku hrobku, ma neustale pocit ze ma co objavovat a ze moze ist od zaciatku prakticky kamkolvek. Gothic je taky pestrejsi a viac linearne nalinkovany.
Realnejsie suboje su podla mna v Morrowinde. Pohlad z vlastnych oci prida mnoho na autenticite a Oblivion tento prvok doviedol prakticky az do dokonalosti. Pri bojoch je takmer citit to s akou namahou sa postava naprahuje a je citit vahu meca.
Obe hry su super a dufam ze sa to tu nezvrhne na Gothic vs TES war
. Kazda hra ma urcite vyhody. Gothic ma lepsie rozhovory s postavami, obe hry maju vela moznosti. TES ma velku rozlohu a uzivatelsky prijemnejsie ovladanie a velku komunitu hracov ktori tvoria mody.
Gothic ma mozno menej loadingov, ale za dan v podobe nechutnych HW narokov na operacnu pamat, seria gothic je na pamat velmi nenazrana. Cudoval som sa ked som hral G2 prvy raz na mojom relativne novom PC ze 2GB RAM je skoro plnych
Ovladanie u G1 a 2 dokazalo mnohych hracov odradit, clovek sa prakticky nikdy neciti ze ma vsetko pevne v rukach a pod kontrolou, skro sa v duchu modli aby nespadol zo skaly a podobne, Gothic 1 a 2 ma dost netradicne ovladanie subojov i pohybu, u Gothicu 3 bolo podla mna uz ovladanie podstatne vylepsene jedinym problemom je ze postava pri utoku robi neustale kroky dopredu.
Po grafickej stranke je Morrowind bez modov ale hlavne i s modmi nesmierne detailnejsi, lepsie modely postav, lepsie textury, kvalitne efekty. Je pravda ze rozloha je dakedy iritujuca, no o to viac potesi hraca ked po 20minutovom putovani objavi nejaku hrobku, ma neustale pocit ze ma co objavovat a ze moze ist od zaciatku prakticky kamkolvek. Gothic je taky pestrejsi a viac linearne nalinkovany.
Realnejsie suboje su podla mna v Morrowinde. Pohlad z vlastnych oci prida mnoho na autenticite a Oblivion tento prvok doviedol prakticky az do dokonalosti. Pri bojoch je takmer citit to s akou namahou sa postava naprahuje a je citit vahu meca.
Obe hry su super a dufam ze sa to tu nezvrhne na Gothic vs TES war
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||