kodeky - zmena grafu .

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Manji
Začátečník
Začátečník

kodeky - zmena grafu .

Příspěvek od Manji »

Mam problem s prehrávaním videa v mpeg2 . Kodeky mam vo Windows nainštalované 2 a keď dám prehrať video tak mi ťahá kodek s netu a nepoužíva tie nainštalované . Keď toto video preženiem cez program GraphEditPlus tak mi vygeneruje schemu kodekov čo mám v PC ale WMP to neakceptuje . Da sa nejakým spôsobom zmeniť alebo editovať graf jednotlivých kodekov ktoré používa WMP ???

BTW: Je mi jedno či to bude zasah do registrov , zmena nejakým programom , alebo script . Len nech to funguje tak ako má .

Lebo pojdu Widle do smetí . :lol: :-D
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

co mas za kodeky ? Odinstaluj je a dej tam zatim jen FFDSHOW
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Tak předně snad veškeré dnešní přehrávače pro Windows (kromě těch standalone jako VLC Player) využívají DirectShow, tedy ve vlastním slova smyslu pro přehrání kodeky vůbec nepotřebuješ, potřebuješ jen příslušné dekodéry, tj. direct show filtery. To aby bylo učiněno terminilogii za dost.

Jmenovaný program ffdshow obsahuje MPEG-2 dekodér, takže je určitě řešením.

Případně se můžeš pohlédnout ještě třeba po tomto filtru:

http://sourceforge.net/project/showfile ... p_id=98765

Nemám s tím moc zkušenosti, ale ten GraphEdit snad neumožněje dělat trvalé změny v systému, ne? Pro změnu priority filtrů (tzv. meritu) můžeš použít RadLight_Filter_Manager

http://www.videohelp.com/tools/RadLight_Filter_Manager ,

popř. to umí nastavit pritoritu filtrům třeba i samotný přehrávač bsplayer (pro sebe).

Alternativním řešením může být zmiňovaný VLC Media Player, který DirectShow nevyužívá a používá své vlastní splittery a dekodéry, včetně decodingu MPEG-2.
show must go on..
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“