potřebuji pro kámoše sehnet HW na toto řešení:
internet má wifi, tzn že router by na jedné straně přijímal wifi (WAN) a na druhé (LAN) by fungoval jako AP vč klas. portů RJ45...
dá se to sehnat splácnuté do jedné "krabičky"?
Moderátor: Don

Kód: Vybrat vše
Panelová anténa (ISP) koax -> Router -> Notes přes wifi
\
PC přes kábl
pokud mu vede do domu pouze kabel, tak anoSpeedyGT píše:Toť vše...Kód: Vybrat vše
Panelová anténa (ISP) koax -> Router -> Notes přes wifi \ PC přes kábl
Takže řešení jedině vzít Router a za něj hned AP, co?

jj, pouze koax, žádný bridge apod., nic takového...HacIPex píše:...

Kdyby sis to precetl, zjistil bys, ze zarizeni ktere by se chovalo jako klient a router zaroven nikdo nezna, takze asi neexistujeSpeedyGT píše:Pokud nemáš co k tomu říci nepiš...hledat samozřejmě umím a taky sem hledal, ovšem nikde nic moc co by mi pomohlo...
K těm linkům - ano, ve dvou se řešily routery, ale ne to co já potřebuju, a ten třetí mi také moc nepomohl, AP + router by nerad...

Existuje, ale prenos je spatny, jak jsem psal, je to funkce hybridLiveBomb píše:Kdyby sis to precetl, zjistil bys, ze zarizeni ktere by se chovalo jako klient a router zaroven nikdo nezna, takze asi neexistujeSpeedyGT píše:Pokud nemáš co k tomu říci nepiš...hledat samozřejmě umím a taky sem hledal, ovšem nikde nic moc co by mi pomohlo...
K těm linkům - ano, ve dvou se řešily routery, ale ne to co já potřebuju, a ten třetí mi také moc nepomohl, AP + router by nerad...
Linky byli zcela k veci

zaloz si nove SVOJE tema, bude to lepsivesna píše:Cau taky shanim router a nechci zakladat nove vlakno (jo ty linky sem si cetl). Net chytam pres wifi pomoci Ovislink AP (naky levnejsi). Za AP chci zapojit wifi router ale mam na neho nekolik pozadavku:
1)musi umet NAT (+DHCP), protoze net mam pres 802.cz a ti povolujou poze jeden pripojeny pocitac na 1 login, kontroluji to pomoci MAC adresy (prihlasuje mam dojem pres WAP protokol), takze chci privatni sit za routerem
2) no a aby se umel sam prihlasit kdyz mu dam prihlasovaci udaje - tohle neni ale podminka.
3)musi byt dostatecne silny, abyh mel signal i pres par zdi, nekdo tu psal ze nejlepsi je n-kovy router.
4) no a aby nebyl zbytecne drahy, ale spolehliy...
Chtel bych vedet jak pak nastavit to AP a ten router, na router bude napojen 1pc klasicky pomoci lan kabelu rj45 a dejme tomu dva notasy pres wifi..