Pokud si dobře pamatuji, tak HD DVD také hodně operovalo s nižší cenou médií - že prý díky tomu, že záznamová vrstva je pořád 0,6mm pod povrchem, není potřeba předělávat výrobní linky.Bathory píše:Jediná opravdová výhoda HD DVD (všechno ostatní se ukázalo jako nepodstatné) byla kompatibilita s DVD formátem, tj. jedna optická hlava, která rovná se nižší náklady. V roce 2006 si málokdo dokázal představit, že budou mechaniky nebo přehrávače obsahovat kombinovanou hlavu, která tento nedostatek smaže. Já jsem o tom ale nikdy nepochyboval a Blu-ray byl pro mne také od samého začátku jasným vítězem. Slabší kvalita tehdejšího záznamu na BD to nemohla ovlivnit (stejně si to lidi neměli na čem zobrazit, protože ceny TV s vysokým rozlišením byly astronomické), takže celkem logicky musel zvítězit ten, kdo přišel s vyšší kapacitou a lepším zázemím...
No joTakže Toshiba končí se stolními HD DVD přehrávači a rekordéry (přesně jak se čekalo)... a možná ještě nějaký čas vydrží mobilní platforma...
Kdyby to napsali o 2 dny dřív, nemusel jsem se tady s Lukfim, hádat...
// =>sonoluca: Ona Toshiba nebyla tak úplně sama, v HD DVD Fóru je docela dost společností... akorát se žádná z nich tak vehementně neangažuje v HD DVD jako tebou zmínění v Blu-ray. Možná Toshiba sama vyvíjela snahu, aby nikdo jiný moc nevyráběl HD DVD přehrávače, a srazilo jí to vaz...
/// Teď o tom tak přemýšlím... to s tou optickou hlavou mi přijde nějaké divné. Vždyť PS3 vyšla v roce 2006, hlavní koncepce byla hotová už dřív, čekalo se vlastně na modrolaserové diody, a nikdo nepochyboval, že to bude přehrávat i DVD.