alternativa k vmware

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Agaga
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

alternativa k vmware

Příspěvek od Agaga »

Zdravim, zkousle jsem vmware workstation a potreboval bych k tomuto programu poradit nejakou alternativu, jde mi to, aby v nem bylo mozno nastavit, jakou maximalni "cast" CPU muzou Virtual PC vyuzivat (napr. 20% apod.)
Intel Core 2 Quad Q9300, ASUS P5Q PRO, Kingston 2x2GB DDR2, EVGA Geforce GTX260 896MB, HDD Samsung 1TB
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

V Microsoft Virtual PC lze nastavit větší prioritu procesům hostujícího operačnímu systému v případě, že Virtual PC běží na pozadí, tj. přiřadit jim více CPU time, v čímž se ve svém důsledku může snížit i vlastní CPU usage ze strany virtuální stanice, popř. alokovat více CPU time v aktivním okně běžícímu Virtual PC, popř. nastavit, aby měly všechně stejně nebo, aby se ty v neaktivním okně stoply. Ale jako nějak výslovně konkrétně nějakou číselnou hodnotou limitovat CPU usage, to nejde.

Popř. lze asi eště snížit prioritu samotnému Microsoft Virtual PC.

Pro hrátky s prioritou procesu lze využít i externí utilitky Process Tamer

http://www.donationcoder.com/Software/M ... index.html

Funguje i pod Vistama, ale aby skutečně fungovala, je třeba ji spustit jako správce (administrator).
show must go on..
Agaga
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Agaga »

tak ted zkousim Virtual PC a nemuzu rict, ze by se mi libil vic jak VMware, vypada to asi tak, ze procesy ve Virtual Machinu jedou pomaleji, ale CPU usage je stejna jako, kdyz pouzivam VMware. Mozna je to tim, ze ho mam spatne nastavenej. Co se tyce nastaveni vykonu jsem tam nasel akorat tohle:
Obrázek

Jak bych to mel nastavit abych dostal idealni pomer vykon Virtual Machinu / CPU usage?
Intel Core 2 Quad Q9300, ASUS P5Q PRO, Kingston 2x2GB DDR2, EVGA Geforce GTX260 896MB, HDD Samsung 1TB
Agaga
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Agaga »

up
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“