Repro-výběr

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Grunt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Repro-výběr

Příspěvek od Grunt »

Zdar lidi, můžete mi poradit ve výběru repra tak kolem 2 tis.? Jde mi hlavně o poslech hudby, předevšim různych rock'n'rollu, tedy nepotřebuju nijak extrémní basy. Buď klasické 2.0 nebo 2.1. Má vůbec cenu kupovat nějaké "lepší" bedny když mám integrovanou zvukovku? Není to moc velké barbarství? Dík za názory a rady.
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

rozhodně není. s integrovanou zvukovkou můžeš jít do repráků až kolem 5000Kč :-) kolem 2000 bych to neviděl slavně. buď vem ty největší Genius 2.0 za nějakejch 1000-1100Kč, a nebo přitlač na nějaké lepší altec lansing 2.1 s většími mněniči v satelitech.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Grunt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

A nějaký odkaz na konkrétní model? jinak dík za radu :)
Case:Fractal Design Core 3000 PSU:Enermax PRO82+ 625W CPU: Intel Core i5-2500K + Gelid Solution Tranquillo rev.2MB: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 (rev.1.0) Ram: Kingston HyperX XMP Genesis Grey 8GB 1600MHzGPU: GIGABYTE GTX 470 SOC HDD:Samsung SpinPoint F3 500GB, Crucial M4 128 GB
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

nebo http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38594 ty mame ve skole a velice mile me prekvapily kvalitou zvuku i vykonem (za tydle prachy....)
geniusy bych vzal http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46931
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Pro integovaný kodek bych volil repro 2.1 a něco od Logitechu, například tyto - Logitech X-230 - http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 50U70006DT , jsou prověřeny trhem a zvuk mají kvalitní. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Liquid Air Matte Black / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Grunt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

No docela by se mi hodilo, aby ty bedýnky byly černé kvůli vyjmaní se na stole. Dík za rady

ed:

A co tyhle?
Logitech Z-4e: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33964
Grunt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

Hmm...? co vy na ně?
Radkoff
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radkoff »

vzhledem k tomu, že kombinace x.1 nemám moc rád, myslím, že by sis měl vybrat něco, co navrhoval crashpc/srna, přijde mi, že se kvůli každýmu songu musí ten sub štelovat, aby to nebylo přebasovaný, a stejně je to furt přebasovaný a když to není přebasovaný, tak tam ten bass zas není... když si projdeš web, najdeš i černý. co se týká těch logitech x230, mají opravdu dost slušnej zvuk, vzhledem k ceně. ale jak říkám, kombinaci x.1 bych s těžkým srdcem poradil na hry, video, techno apod.

a nebyl bych to já, kdybych nedoporučil svou oblíbenou značku (sou aj černý)
http://www.aq.cz/index.php?status=vyrob ... rosoustavy
sou sice cenově trošku výš...

jinak ty redstary by taky nemusely bejt špatný (recenze na model 212)
http://mag.repro.cz/view.php?cisloclanku=2005100301
lukazkiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukazkiss »

Ono ty x.1 reproduktory jsou teď velká móda, neříkám, že je to k ničemu, ale když člověk nehodlá moc investovat, tak je lepší jít do klasických. Já ten zvuk levných subů také nesnášim, ono to ani není přebasované, ale ty basy jsou prostě nekvalitní.

Kvalitnější 5.1 jsou dobré na filmy, ale na hudbu stále radši polouchám stereo. Jediné možné repráky, co jsem sám slšel jsou právě ty, o kterých psal Srna (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38594) a je fakt, že za ty peníze zahrajou pěkně. . .
„Když jde člověk stále rovně, daleko nedojde..."
Tuning, zlepšení jízdních vlastností automobilu, má nejlepší výsledek, pokud zdokonalíme jednu konkrétní součástku. Najdeme ji mezi sedadlem a volantem. . .©
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

*.1 jsou popularni taky proto(nejen ze to je moda), ale protoze je to levnejsi pro vyrobce.....flakne k tomu uhuhňanej sub z MDF(vetsinou), mizerny(vice ci mene) satelity v plastu a je to....oproti tomu plnohodnotny 2.0 z MDF jsou daleko drazsi.....

5.1 jsou na filmy opravdu dobry, ale na hudbu to chce stereo :)

//me se tu nekde vali v krabici 7.1 od Creative.....jen na ne pada prach
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

redstary nebrat. jsou opravdu hodně uhučený a uhuhňaný.
k těm subům - má se to tak že satelity maj zvládat hrát do nějakejch skoro 50Hz - takovej normální, trošičku vyšší bas, kterej si vyštelujete stále ještě na satelitech. subík má hrát to co je pod 50Hz jako efektovej reproduktor. to co ale hraje v těch šmejdech z krámů za 4" rádoby basáky, to je samozřejmě jen opičárna, maketa, obšlehnutý. a lidi to žerou... Pokud satelity nezvládaj basy (neznamená že jsou špatný) tak prostě basy nejsou. to že se k nim narve subík už nic nezachrání.
Grunt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grunt »

Tak jsem nakonec pořídil ty logitechy Z4 hlavně kvůli estetice, poněvaž se mi vedle monitoru opravdu vyjímají. Co se zvuku týče, tak je určitě čistší než na mojich starých 2.0 . Subwoofer (nebo jak se to píše) je opravdu uhuhňaný a basy jsem stáhl cca na 1/5 -1/4 aby s to dalo jakstaks poslouchat. Zatím sem to pořádně netestoval a budu si muste nějak dobře seřídit equalizer. Celkově jsem s nimi spokojený, i když by nějaké "obyčejné" 2.0 asi produkovaly lepší zvuk. Pro lidi co poslouchají různe techna,drumy,disco, všechny možné druhy trance, jsou perfektní, jen chudák Elvis trochu ztrácí :(
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“