Fortrony vynikají tak možná v učinnosti..Ale hlučnost není nejlepší( samozřejmě jestli ti to nevadí klidně ho vem)
/E: Mám taky Fortrona a jsem spokojen, jen jsem tě informoval
MB: Gigabyte GA-P35-DS4
Zdroj: Enermax Liberty DXX 500W, Seasonic 500W OEM... Fortron je dobrý, ale Enermax, Tagan, Seasonic, Corsair řady HX... jsou lepší.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
V čem bude jiná deska a nepatrně tišší zdroj lepší pro 35letého otce a jeho dva syny, kteří pc jen zapnou, ale nikdy neotevřou a nikdy nevlezou do BIOS (to udělám jen já)?
Commando jsem vybral proto, že před několika měsíci stála mnohem více a je to kvalitní deska. A s Fortrony mám nejlepší zkušenosti. Ještě mu předložím tento návrh, případně pak budu měnit, do nákupu ještě nějaký týden zbývá.
doska: asus P5E x38 . Dnes kupovat P965 je blbost. hlavne ked neni 100% ani podpora 45nm. neviem ako je to s commandom ale je mozne ze ten E8400 tam ani nespustis.
Zdroj: ako pisu urcite iny. 700W je zbytocnych. Forton je zdroj do lacnejsich zostav. Nevynika oproti corsairu, seasnicu ci enermaxu nicim. mozno cenou a watazov. ale ked zoberes Corsair HX520 tak to utiahne s prstom v nose. nehovoriac o tom ze ten zrdoj je omnoho tichsi.
Neviem ako je na tom problem X-fi +vista x64+ 4GB ram a viac. mam pocit ze uz vysli ovladace s ktorymi nemas bsod za bsodom ale radsej sa na to pozri
EDIT: ak chces lacnejsiu dosku tak Asus P5K E wifi/AP. je lacna ma chipset P35 a tym ziskas podporu 45nm vyborne OC a kvalitnu dosku
busy píše:
Neviem ako je na tom problem X-fi +vista x64+ 4GB ram a viac. mam pocit ze uz vysli ovladace s ktorymi nemas bsod za bsodom ale radsej sa na to pozri
Aky problem ? Mne sa ziadny s X-Fi, Vista x64, 6GB RAM ziadny neprejavuje
Fortron do kvalitní sestavy patří jako poslední kompromis. Vol jiné zdroje, kvalitnější. Seasonic - Enermax - Corsair a stačí okolo 500W. Čipset doporučuji X38.
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Liquid Air Matte Black / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
tiez nechapem na co brat uplne stary chipset. P965 je uz naozaj len dopredaj. a to ze to niekedy bola draha doska ti bude vies k comu ked sa budes rozculovat nad podporou
busy píše:tiez nechapem na co brat uplne stary chipset. P965 je uz naozaj len dopredaj. a to ze to niekedy bola draha doska ti bude vies k comu ked sa budes rozculovat nad podporou
Souhlasím a to doslova.
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Liquid Air Matte Black / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Dostanem nejaku dotaciu na pc do prace, takze uvitam rady. Z pc sa asi budem na zaciatku delit, tak nech ma pochvalia
Cenova hranica 45.l - popr. + 10tisic = 55.000 + 15-20.l monitor. Vyuzitie photoshop, autocad, rendering, strih, 3d max, pinnacle st...(ak niekto robi vreklamnej ag., vie o com je taka praca)
Dolezita bude spolahlivost - inak, co kupit? Vistu 64bit, alebo xp 64bit???
Zatial som po tyzdennom skumani a citani zostavil -
ASUS MB P5E, X38, DualDDR2-1200, SATA2, RAID, GBLAN, FW, CrossFire, ATX
Patriot eXtreme Performance 2x2048MB 800MHz DDR2 Low Latency CL4 (4-4-4-12) DIMM
Intel Core 2 Quad Q6600, 2.4GHz, 1066FSB, 8MBCache, LGA775, 65nm, BOX
WD Raptor 1500ADFD 150 GB, Serial ATA/150 NCQ, 10000 RPM, 16MB cache 2xdo RAIDU
Samsung 750GB Serial ATA/300, 32MB cache, 7200RPM, Spin Point F1 HD753LJ
Serverová skříň Cooler Master Stacker 831 ATX černo-stříbrná
ostatní OK profesionální monitor nevím.....
Já bych vzal Vistu 64bit
Jinak v březnu má vyjít Q9450 45nm tak jestli nespěcháš... té ram bych zapřemýšlel jestli nevzít 8GB ... budeš hrát hry jestli ne tak bych vzal jinou grafiku...
EDIT:Vyuzitie photoshop, autocad, rendering, strih, 3d max, pinnacle st... tak tady při tom se ti zrovna Quad core vyplatí...
pimp_c píše:Vyuzitie photoshop, autocad, rendering, strih, 3d max, pinnacle st...(ak niekto robi vreklamnej ag., vie o com je taka praca)
To mate koupene verze pro XP? Nebo Vistu? Respektivni jsi si jisty ze je to vse Vista kompatible?
Nemam sice s Visty zadnou zkusenost, pouze 2 moji kolegove je maji na notasech a i kdyz priznavam ze vubec nerozumi pocitacum tak si mi stezovali prave na urcitou nekompatibilitu (konkretne se jednalo o Invertor). A ja jim i docela verim.
Sam jsem byl svedkem ze se starsi vezri ProE byly problemy, i kdyz ProE je posledni dobou taky kategorie sama pro sebe, clovek je rad ze to vubec funguje a jakz takz se to vubec hybe i na hodne nadupanych masinach.
A cpat XP 64bit na pouhe 4GB RAM? Nevim jestli to za to stoji i za predpokladu ze pro vsechen HW budou dostupny fungujici ovladace.
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
RAM: Na prácu bych vzal aj 8GB RAM. Stačí vzít 2x nejlevnější kit 2x2GB RAM nějaké latence nebo extrémní frekvence tě trápit nebude.
GK: Pokud se na tom nebude hrát tak bych vzal nějakou profi GK alá ATi FireGl nebo nVidia Quadro.
Zdroj: 700W je dost, pokud chceš rezervu stačí 600W.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...