Router-UPC

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Warpik
Nováček
Nováček

Router-UPC

Příspěvek od Warpik »

Zdravim, predevčírem jsem si koupil Notebook a mám doma ještě PC. Potřeboval bych poradit s výběrem routru, jelikož v síti jsem trošičku laik. Chtěl bych aby router měl 1x Wifi a min. 1x Lan, dále abych mohl sdílet soubory a tiskárnu popř. i scaner. (:
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Tazke:
Sdileni souboru a tiskaren je vlastnost jakekoli site, router to neovlivni.... muzes mit router co ma v sobe print server - nemusis zapinat pc kde je pripojena tiskarna, proste ji zapojis do routeru...

Scaner sdilet nelze....

Nejvhodnejsi a pro tebe nejprijatelnejsi reseni je:
http://wifi.alza.cz/asus-wl-520gu-wifi- ... d79837.htm
http://sitove-prvky.alza.cz/bezdratovy- ... d64091.htm
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

LiveBomb píše:Tazke:
Sdileni souboru a tiskaren je vlastnost jakekoli site, router to neovlivni.... muzes mit router co ma v sobe print server - nemusis zapinat pc kde je pripojena tiskarna, proste ji zapojis do routeru...

Scaner sdilet nelze....

Nejvhodnejsi a pro tebe nejprijatelnejsi reseni je:
http://wifi.alza.cz/asus-wl-520gu-wifi- ... d79837.htm
http://sitove-prvky.alza.cz/bezdratovy- ... d64091.htm
pokud neco z tech asusu, tak jedine wl-500gPremium

ma vlastni uzivatelsky firmware, do ktereho se da integrovat download manager a spousta dalsi uzitecnosti, oleguv firmware pak patri k tem nejlepsim
jinak na CzechComputeru stoji jen 2k
Warpik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Warpik »

tyhle routry jsou pekne ale nevyuziji download manager, jelikoz nemam externi disk, nebyl by jeste neaky router okolo 1k?
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

Warpik píše:tyhle routry jsou pekne ale nevyuziji download manager, jelikoz nemam externi disk, nebyl by jeste neaky router okolo 1k?
pohledej na foru, je tu sposta prispevku okolo toho, jaky router vybrat
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

pokud bys nepotreboval printserver tak treba briketu - WA2204 (600kc±)
Warpik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Warpik »

Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

škoda že je takových threadů tady asi milión a zbytečně - vem linksyse

už po druhé si postesknu - co všichni vidíte na těch ASUSech a Ovislincích?
:whaasup:
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

Weslo píše:
už po druhé si postesknu - co všichni vidíte na těch ASUSech a Ovislincích?
:whaasup:
Asus je jeden z tech, co ma download master a jako jediny podporuje modemove pripojeni pres usb

Ale ano, na obyc. vyuziti staci linksys, proto jsem psal, at se mrkne na forum
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Pokud se obejde bez PS, tak sou varianty do 1000 v pohode... s PS a Wi-Fi dohromady je to uz horsi :-)
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Warpik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Warpik »

Tak tedy dal jsem na vaše rady a koupil jsem si ten WL-500gP a teď nastává ten problém. Potřeboval bych rozject ten Download master, jelikož když chci stáhnout něaký soubor z http:// tak mi to buď tahá strašně pomalu a nebo se ukáže soubor o velikosti 5kB.
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

ja jsem nikdy originalni download master nepouzil, pouzival jsem oleguv fw:

oleg.wl500g.info

diskuze: wl500g.info

nebo cesky: www.koppel.cz/cdmawifi

na stahovani z torrentu se pouziva doplnek: "torrenting"
na stahovani z http vyuzijes "wget", jak ho presne pouzit najdes treba na ceskem foru vyse uvedenem
Warpik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Warpik »

HacIPex píše:ja jsem nikdy originalni download master nepouzil, pouzival jsem oleguv fw:

oleg.wl500g.info

na stahovani z http vyuzijes "wget", jak ho presne pouzit najdes treba na ceskem foru vyse uvedenem
jojo dnes jsem to nainstaloval (tedy ten koppel) ale nejde se mi pripojit pres telnet. kdyz napisu do PŘ telnet my.router a tak napisu svuj login (admin) a password uz nejde psat, ale kdyz zmacknu enter tak uz normalne psat jde. Ale pokazdy je spatny login. Jak dal?
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

Warpik píše:
HacIPex píše:ja jsem nikdy originalni download master nepouzil, pouzival jsem oleguv fw:

oleg.wl500g.info

jojo dnes jsem to nainstaloval (tedy ten koppel) ale nejde se mi pripojit pres telnet. kdyz napisu do PŘ telnet my.router a tak napisu svuj login (admin) a password uz nejde psat, ale kdyz zmacknu enter tak uz normalne psat jde. Ale pokazdy je spatny login. Jak dal?
v telnetu se heslo nezobrazuje, takze ho normalne natukej (na slepo) a dej enter
Warpik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Warpik »

HacIPex píše:
Warpik píše: jojo dnes jsem to nainstaloval (tedy ten koppel) ale nejde se mi pripojit pres telnet. kdyz napisu do PŘ telnet my.router a tak napisu svuj login (admin) a password uz nejde psat, ale kdyz zmacknu enter tak uz normalne psat jde. Ale pokazdy je spatny login. Jak dal?
v telnetu se heslo nezobrazuje, takze ho normalne natukej (na slepo) a dej enter
aaaaaaa pane boze dekuju :)
Warpik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Warpik »

Tak dalsi problem.
gunzip Torrenting003.tar.gz jak dlouho trva se odzipovani? Protoze jak zadam tenhle prikaz, tak mi to pracuje ale nic to nedela
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

Warpik píše:Tak dalsi problem.
gunzip Torrenting003.tar.gz jak dlouho trva se odzipovani? Protoze jak zadam tenhle prikaz, tak mi to pracuje ale nic to nedela
provedl jsi IPKG, vytvoril swap ?
Warpik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Warpik »

HacIPex píše:
Warpik píše:Tak dalsi problem.
provedl jsi IPKG, vytvoril swap ?
jo, vsechno jak je v navodu
Warpik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Warpik »

Warpik píše:
HacIPex píše: provedl jsi IPKG, vytvoril swap ?
jo, vsechno jak je v navodu

/EDIT

Neni treba mozny ze delam spatne swap? Nebo ja uz fakt nevim, zkousel jsem zformatovat flesku a nahrat to znovu ale porad jen u toho gunzip se to sekne...
Warpik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Warpik »

Takže skoro po dvou dnech a nocich stravanych up PC a srani se s WL-500gP je u konce (alespon pro zatim). Myslim si ze chyba byla v tom ze jsem cely disk zmenil na Ext3 a pak jen 50 mb pro swap.

Diky HacIPexi ze jsi radil :)

jeste dotaz ohledne toho "wgetu & http" kdyz zadam link pres telnet do routru tak klidne muzu vypnout pc a bude se to stahovat?

/EDIT

dalsi problem, sice uz to jede ale na mem stolnim PC (pripojeno pres kabel) mi jede net jak ma. Ale za to na notebooku (pripojeno pres wifi) mi to jede 50kB a upload 7kB. Nemyslim torrent ale normalni stranky aj. Firmware - koppel 1.66

A jeste mi nejde FTP i kdyz to mam zaple v nastaveni. Pak jeste dotaz kam se ukladaji stahle torrenty a jak je otevru
Naposledy upravil(a) Warpik dne pát 22. úno 2008, 16:02, celkem upraveno 2 x.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“