Gigabyte P35-DS3 / P35C-DS3 / EP35-DS3 (775, P35 + ICH9)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Tak jsem se díval ještě jednou a pořádně na layout této desky (EP35-DS3) a nejsem si úplně jistý jestli na ni dostanu chladič Scythe Mugen (Infinity). Nemáte někdo tuto kombinaci nebo něco podobného od Scythe?
Vypadá to že by tam mohli vydit ty kondenzátory
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

HADES píše:Tak jsem se díval ještě jednou a pořádně na layout této desky (EP35-DS3) a nejsem si úplně jistý jestli na ni dostanu chladič Scythe Mugen (Infinity). Nemáte někdo tuto kombinaci nebo něco podobného od Scythe?
Vypadá to že by tam mohli vydit ty kondenzátory
Na P35-DS3 se vleze Ninja. Nekolikrat jsem tuhle kombinaci skladal a vejde se tam. Sice tak tak, ale nastesti s nicim nekoliduje.
there´s no beast without cruelty (F. Nietzsche)
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

nj ale Ninja má jiný způsob uchycení, tam je "kříž", kdežto Infinity má dvě spony které jsou rovné a tady by podle mě mohl nastat problém. ale i tak díky za odpověď
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

2 Thellwin, mno vyzkoušej to jak říkáš, nevím kde by mohla být chyba.
Thellwin píše:Btw, pro ty, které zajímala ta šetřící fce. Deska ji podporuje, ale dostal jsem ji s revizi BIOSu F7 a podpora toho bazmeku je až od F10 (venku už je i F11).
Co máš na mysli tou šetřící funkncí? To asi nemyslíš to co je u EP35-DS3, co?
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tak zatím jedu na 345*9 (cca 3100MHz) a vypadá to stable. Zřejmě pomohl nový BIOS. Akrát to trochu hřeje, ale to už je jiný problém.

Ta šetřící fce je ten GB Dynamic Energy Saver. Dřív to měly jen desky s EP, ale od rev. 2.1 to maj i některé další, jak jsem vyčetl.

Modely základních desek GIGABYTE Dynamic Energy Saver

X48 Modely
GA-X48T-DQ6
GA-X48-DQ6
GA-X48-DS5

P35 Modely
GA-EP35-DS4 / GA-P35-DS4 (rev. 2.1)
GA-EP35C-DS3R / GA-P35C-DS3R (rev. 2.1)
GA-EP35-DS3P / GA-P35-DS3P (rev. 2.1)
GA-EP35-DS3R / GA-P35-DS3R (rev. 2.1)
GA-EP35-DS3 / GA-P35-DS3 (rev. 2.1)

X38 Modely
GA-EX38-DS4
Goldnoob team proud member!
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

Ahoj, potřeboval bych ověřit min.Vcore, které se dá nastavit v BIOSu starších vydání (F6 a dále). Naflashoval jsem F12 a mám za to, že jsem přišel o 0,8V...
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Thellwin píše:Má někdo zkušenosti s taktováním na této desce když má v kompu IDE HDD ? Teď jsem si s tím chvíli hrál a zvýšení FSB tomu nedělá dobře do té míry, že se pojebala celá instalace Woken a odmítlo to najet :)

Je nějaká hranice, ke které se dá bezpečně jít ?
Nevím jestli je to způsobeno OC, muj kamarád má tuhle desku a co měl systémový disk IDE, tak se mu instalace winu rozpadla tak 10x, nakonec koupil sata a je to v pořádku.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Zatím to vypadá po flashi nového BIOSu F11 ok. Ale ještě tomu dám čas.
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Thellwin píše:Zatím to vypadá po flashi nového BIOSu F11 ok. Ale ještě tomu dám čas.
Jo na to sem zapoměl, po flashi F11 to jelo tak týden pak se to zase pokazilo. Při startu systému házelo BSOD nebo zůstal černý monitor. Vyřešil to až sata disk. Tak uvidíme jak to dopadne u tebe.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

To jsi mě teda potěšil s touhle zprávou ... snad abych si už pro jistotu udělal druhu instalačku OS na Satu.
dark-han
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dark-han »

kAdEtT píše:Jak regulujete otáčky ventilátorů z 3 pin a z 4pin?mám totiž větráky a chtěl bych je trochu ztišit,dík
regulovat se daji jen ty prvni 2 fan konektory(ty 4pinove) staci v biosu nastavit regulaci. Jestli mas na tech konektorech 4piny tak nastav PWM, jestli 3 piny tak voltage. To mas zakladni regulaci v biosu

v speedfanu klikni na configue-advanced-IT8718F:
tam u PWM1 a PWM2 nastav "software controled" klikni na OK a odted regulujes tema %
Ahoj,tak sem si to nastavil jak si zde popsal ale mam problem...
Kdyz zapnu PC tak mi Fan na CPU nebezi vubec a 80x80 fan na nejakou svoji hodnotu.Kdyz ale potom pustim Speedfan tak se mi ty fany rozbehnou na 100%...Nejde to nastavit tak aby mi vzdicky pri startu PC bezeli napr. na 90% a 75%? diky za radu.

Jinak jak si psal s tim nastavenim biosu tak tam mam nastaveny na AUTO pac kdyz dam voltage tak CPU fan nejede vubec a ani ve Speedfanu nelze nastavit.Pri PWM se mi CPU fan roztocil jenom na 1000 otacek/min a ve Speedfanu se dalo regulovat uz jenom smerem dolu... dekuji za radu.
CPU:Intel i5 4670K,MB:ASUS Masimus VII Ranger,GPU:GTX260 216 ZOTAC AMP2,RAM: DDRIII Crucial Ballistix Sport 2x4GB 1600MHz,Zdroj:Seasonic MII520W,G5+qiip fabric L
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

rousini píše:Ahoj, potřeboval bych ověřit min.Vcore, které se dá nastavit v BIOSu starších vydání (F6 a dále). Naflashoval jsem F12 a mám za to, že jsem přišel o 0,8V...
No táááák, stačí při bootu stisknout DĚLEJTE :wink:
nikl
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nikl »

Mam tuto desku a nedari se mi nabootovat z flash disku, pritom pri vytvareni jsem zadal create bootable flash disk, jinde se nacte vpoho ale tady ne co s tim? zkousel jsem ruzny priority ale bez uspchu, kyz vsechno odpojim a necham jen usb disk napise to Invalid system disk, replace blabla enter. diky za rady
"Vědění je moc. Můžeme tolik, kolik známe." F. Bacon
liquidfunk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Rozdil

Příspěvek od liquidfunk »

jen pro info, dneska jsem koupil GA-EP35-DS3R v revizi 2.1. Predpokladam ze jde o desku s tim energy savingem. Byt by to mely umet i starsi verze, zda se ze to korektne neumi.

Je tam nejaky rozdil u verze s E a bez E? http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... uctID=2746

Predpokladam ze neni (tedy krome energy savignu ci co to je).
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Ten Energy svaing by od rev. 2.1 měla umět i klasická P35-DS3R.
liquidfunk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od liquidfunk »

GA-EP35-DS3R v revizi 2.1 s puvodnim BIOSem F1 zatim bez problemu a zvedani napeti 400MHz fsb. Zkousim s E6300, pozdeji nahodim Q6600. Ta E6300 dava 514fsb tak sem zvedavej kolik udrzi tento gigabyte. :twisted:

edit/ update 475 zatim, 1,375V. I na tomto fsb funguje bez problemu eist :twisted:
Naposledy upravil(a) liquidfunk dne ned 24. úno 2008, 01:18, celkem upraveno 1 x.
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

tak tohle mi chvíli zabere než to pročtu.. :D
desku mám od úterka a od včerejška konečně všechno dodělaný vrní pod stolem...

jsem s ní spokojen, akorát ze začátku mne štval bios a hlavně paměti...
vyřešil to flash biosu na F12 a paměti už jedou na CL4ce...

další věc, kterou jsem myslel, že nepřekousnu je nastvaení regulace chlazení, ale pak jsem se dopátral k programu ET5pro a až na to, že neumí po vachlazení na danou teplotu větrák vypnout (jako u mý starší MSI) tak tam je snad vše, co bych čekal... jen je tam ten fancontrol furt na automatiku a nevím jak si nastavit to krokování jak je ukázáno v helpu...

za hlavní nedostatek bych fakt dal umístění IDE konektoru - to si šikmouni asi dělaj z lidí srandu, ale co mne dorazilo, byl konektor na FDD - prostě si tam narvali pin, kde bejt neměl a kde bejt neměl, tak tam je, tudíž novější kabely nezasunete a starší prostě nekomunikujou, takže když budu něco chtít vymlátit ze skety, tak prostě jinde - vo krám v bedně míň...

nevím, co bych teď napsal... jdu si číst a pak uvidím ;)
PC: i5 2500k; GB 560Ti OC; GA-Z68X-UD3-B3; 16G
NB: Z10t
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Zas ale musis uznat, ze je to dobry sposob tlaku na uzivatelov, aby tie stare IDE zariadenia prestali pouzivat :-)
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

mno to sice jo, ale je to hnus.. je sice fakt, že osmičku za DFI nevyhodim, ale taky ty konektory maj vymazlený...
ale s tím FDDčkem to fakt šikmí soudruzi pos*ali
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

omlouvám se, že píšu hned za svůj příspěvek, ale měl jsem trochu problém.. po nainstalování systému se mi stávalo, že se mi sem tam zasekával zvuk... celou neděli jsem si s tím hrál, instaloval jednu věc po druhý a testoval a dospěl jsem k tomu, že mi to jede a nezasekává se mi ani ten zvuk... jen taková banalitka.. nevím proč, ale neche mi teď CPUz poznat frekvenci a děličku na pamětech... už jsem i doinstaloval novej ovladač na chipset přímo ze stránek GB, ale furt nic... :(
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“