Mám asi vydnou sestavu protože mě nepříje normální aby mi funkčnost HDD ovlivňoval takt CPU.
Orig. FSB je 133x23 tady na té frekvenci HDD jede ,ale ještě pomaleji než HDD ATA . pak jsem zkoušel od 140-153x23 a tady bylo hdd stále zobrazováno jako neinicializováno . A ani přez příkazový řádek jej nešlo zformátovat. Poté jsem zkusil ho naformátovat přez CD Win Vista. Tam ale ani nebyl nalezen. A když jo.Myslím při 152x23 tak ale nešel ani naformátovat a ani vytvořit.
Když dám Clear CMOS nastaví to CPU na 100x23 tak tady je HDD zobrazeno ale taky pracuje pomalu ( kopírování souboru 20MB okolo půl minuty{to snad už je rychlejší aji Flash disk}). A ještě je CPU při Clear CMOS pouhých 2300MHz což je málo a orig. takt CPU je 3060MHZ.
Tak jestli mám normální PC tak nejsu normální já.
Edit: nemá na něco vliv ,že SATA kabel je zakouepen na jedny straně normální a na druhé straně je zvohnuta koncovka o 90°´. Je jedno jak tento kabel zapojím?
Edit II: zkoušel jsem test tohoto disku přez program HD Tach . A vysledek byl Average speed pouhých 8MB. Co stím diskem může být. Nebo to je vadnou deskou?