Rozdeleni disku
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Deyw
- Začátečník

Rozdeleni disku
Ahojte,sry jestli to tu uz bylo chtel bych se zeptat chci preinstalovat winy a chtel bych rozdelit disk na par casti,treba na stahovani,hry atd..jak ho mam rozdelit ? jak se to dela ? nejdriv ho nejak rozdelim a pak preinstaluju wokna a budu to mit rozdeleny bo jak ? pls poradte a jestli to tu je tak sry nemoh sem to najit 
- Ramirez
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- kybrex
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Když chceš reinstalit winy a při té příležitosti disk rozdělit, není problém (pokud teda instaluješ win XP).
Když vložíš instalační CD win XP a začneš, tak v instalačním programu je možnost vytvořit oddíly. Je to udělaný pro blbce,
takže se toho neboj. Nic složitýho to není. Jen zrušíš oddíl, kterej tam máš (bude jen jeden, jestli teď disk nemáš rozdělenej) a hned potom dáš vytvořit oddíl a zvolíš si jeho velikost. Nevím, jak máš velkej disk a kolik oddílů chceš udělat, ale nedoporučuju disk moc kouskovat, aspoň, když jsem viděl u kamaráda 80GB na 4 kusy po 20GB, tak jsem šílel. Na každým disku volno 40% - to máme nějakých 8 GB, ale, když pak člověk potřebuje naráz třeba při střihu videa z kamery víc místa pohromadě, má smůlu.Já osobně mám první disk (160GB) rozdělenej na 10GB systém a zbytek hry a downloady a potom mám 320GB na střih videa a multimedia (ten jsem nedělil). Takže tobě doporučuju to samé, jen pokud máš dost velkej HDD, si na systém dej tak 20GB, protože já jsem šetřil a teď mám na systémovým oddílu volno 1,5GB a to není moc. Ty oddíly si všechny vytvoříš při instalaci XP a do toho, co jsi vytvořil první s kapacitou těch 20GB dej winy.
Snad ti to bude stačit. 
CPU: Intel Pentium (Prescott) 2,8GHz / 800MHz cache L1 16kB, L2 1MB; + CoolerMaster S9U1 Hyper TX MotherBoard: ASUS P5GD1PRO Intel 915P PCI-Express, GPU: ATI Radeon X700PRO 425MHz 128MB GDDR3 (860MHz), RAM: 2x256MB + 2x512MB 400MHz, HDD: Western Digital Caviar 320GB cache 16MB + Western Digital 1000GB 16MB cache, DVD mechanika: LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4082B writing: 8x DVD-R/+R, 4x DVD+RW/-RW, 3x DVD-RAM, 24x CD-R, 16x CD-RW reading: 12x DVD, 10x DVD-RW/+RW, 3x DVD-RAM, 32x CD. LCD: 19" AG Neovo F-419, CRT: 17" ADI Microscan M700, REPRO: Eltax concept 400 + Omnitronic P-250
NOTEBOOK:
Hewlett Packard 550 :: CPU: C2D T5270 @1,4GHz L2 Cache 2MB, FSB 800MHz, RAM: 2+2 GB DDR2 667 MHz, Chipset: Intel GME965, HDD: 160 GB 5400 RPM Serial ATA, DVD±RW, Komunikace: Modem 56 Kbit/s, 10/100 Mbit/s LAN Ethernet Controller, Wireless LAN 802.11a/b/g, BlueTooth
- kocourleo
- Začátečník

Jen nezapomeň zálohovat data (na CD, DVD), protože jakmile při instalaci zrušíš jediný diskový oddíl (který teď na disku máš), tak přijdeš o všechna data, která na něm jsou!
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
- kybrex
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vidíš, to jsem ti zapoměl připomenout. Díky Kocoure Leo! Snad to už neudělal.kocourleo píše:Jen nezapomeň zálohovat data (na CD, DVD), protože jakmile při instalaci zrušíš jediný diskový oddíl (který teď na disku máš), tak přijdeš o všechna data, která na něm jsou!
CPU: Intel Pentium (Prescott) 2,8GHz / 800MHz cache L1 16kB, L2 1MB; + CoolerMaster S9U1 Hyper TX MotherBoard: ASUS P5GD1PRO Intel 915P PCI-Express, GPU: ATI Radeon X700PRO 425MHz 128MB GDDR3 (860MHz), RAM: 2x256MB + 2x512MB 400MHz, HDD: Western Digital Caviar 320GB cache 16MB + Western Digital 1000GB 16MB cache, DVD mechanika: LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4082B writing: 8x DVD-R/+R, 4x DVD+RW/-RW, 3x DVD-RAM, 24x CD-R, 16x CD-RW reading: 12x DVD, 10x DVD-RW/+RW, 3x DVD-RAM, 32x CD. LCD: 19" AG Neovo F-419, CRT: 17" ADI Microscan M700, REPRO: Eltax concept 400 + Omnitronic P-250
NOTEBOOK:
Hewlett Packard 550 :: CPU: C2D T5270 @1,4GHz L2 Cache 2MB, FSB 800MHz, RAM: 2+2 GB DDR2 667 MHz, Chipset: Intel GME965, HDD: 160 GB 5400 RPM Serial ATA, DVD±RW, Komunikace: Modem 56 Kbit/s, 10/100 Mbit/s LAN Ethernet Controller, Wireless LAN 802.11a/b/g, BlueTooth
- IceFire077
- Nováček

-
Když už jste u toho rozdělení disku, tak já mám přesně opačnej problém a byl bych moc rád, kdyby se tady našel někdo, kdo by poradil pls. Měl jsem 40GB HDD a chtěl jsem vyzkoušet Linuxy z jednoho PC časopisu, a proto jsem si rozdělil disk na 30/10, na těch 10GB nainstaloval linux, jenže mě to nějak nechytlo a chtěl jsem dát vše zpět. Ale i když jsem to nakonec celý naformátoval a znovu instaloval Windows XP, tak mi to pořád ukazuje velikost mého HDD 30GB. Pak mi známej poradil prográmek Partition Magic, ale i tak to nešlo spojit a furt je tam jen 30. Těch 10 se prostě někam ztratilo, ale BIOS ukazuje 40. Budu rád za jakoukoli pomoc, dík.
- Caderom
- Začátečník

- Jenda68
- Nováček

-
Rozdělení HDD
Ahoj všichni,
mám nerozdělenej HDD a chtěl bych ho teď rozdělit aniž bych musel formátovat a přeinstalovávat. Sehnal jsem si Partition Magic 8 (PM8) a nevím si rady, jak na to. Označím-li v okně PM8 disk C: tak v levém sloupci zůstane funkce "spilt" neaktivní(šedivá). Na C-čku mám WIN XP na NTFS.
Prosím zdržte se komentářů: "je to tu několikrát, stačí jen využít funkci hledat" ap. Opravdu jsem se snažil v rámci mých možností a nepodařilo se mi nic najít, co by mi pomohlo. Tak mi tu případně nechte jen odkazy, kde se tu podobná problematika řeší.
Předem díky za pochopení a za vaše rady.
mám nerozdělenej HDD a chtěl bych ho teď rozdělit aniž bych musel formátovat a přeinstalovávat. Sehnal jsem si Partition Magic 8 (PM8) a nevím si rady, jak na to. Označím-li v okně PM8 disk C: tak v levém sloupci zůstane funkce "spilt" neaktivní(šedivá). Na C-čku mám WIN XP na NTFS.
Prosím zdržte se komentářů: "je to tu několikrát, stačí jen využít funkci hledat" ap. Opravdu jsem se snažil v rámci mých možností a nepodařilo se mi nic najít, co by mi pomohlo. Tak mi tu případně nechte jen odkazy, kde se tu podobná problematika řeší.
Předem díky za pochopení a za vaše rady.
- Ramirez
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Jenda68
- Nováček

-
Nabídka "Zmenšit svazek..." se mi neobjevuje. Ale já spíš potřeboval poradit, jak se to dělá v PM 8.Pravým myšítkom na "Počítač", ľavým myšítkom na "Spravovat", "Úložiště", "Správa diskov", pravým myšítkom na systémový disk (pravdepodobne "(C: )") a "Zmenšit svazek..." je u mňa aktívne. Po zmenšení by malo stačiť vytvoriť z voľného miesta nový zväzok.
- hitman-47
- Začátečník

-
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- hitman-47
- Začátečník

-
no nevim rezident snad ne.. mam vsechno mozny povypinany.. je to bohuzel systemovy oddil.. volne misto mam .. a admina taky.Dzin píše:Možná ti na pozadí běží, běží nějaký rezident, není to systémový oddíl? Máš dost volneho mista? Máš učet admina?hitman-47 píše:Nevím proc ale ja kdyz dam zmensit svazek.. dam pozadovanou velikost.. jedno kterou, tak se mi napíše přístup odepřen.. poradí někdo?