NB co vubec neotravuje hlukem
Moderátor: Don
- yes
- Černá karta
-
NB co vubec neotravuje hlukem
U znamych sem videl nejaky NB, a predpokladam ze se tak chovaji vsechny. Jde o to trapny chlazeni, ze je ticho, pak se najednou zapnou vrtulky a dela se periodicky takovy debilni hluk.
Z tohoto pohledu by me zajimalo jaky z levnejsich NB (do 12000-15000Kc) maji nejlepe vyreseno chlazeni, treba vetsi prumer vrtule/nizsi otacky a kde hluk by se dal nastavit nejlepe primo HW aspon na konstantni otacky. Zajimali by mne hlavne lenovo, FS.
Z tohoto pohledu by me zajimalo jaky z levnejsich NB (do 12000-15000Kc) maji nejlepe vyreseno chlazeni, treba vetsi prumer vrtule/nizsi otacky a kde hluk by se dal nastavit nejlepe primo HW aspon na konstantni otacky. Zajimali by mne hlavne lenovo, FS.
- paja13
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: NB co vubec neotravuje hlukem
mlada ma DELL za nejakych 26k a chlazeni je super..vetracek se zapne kdyz obe jadra dosahnou a prekroci 60 st. celsia a schladi to tak pod 50 zhruba k 45st C a vypne se..to vse trva asi pul minuty..videl sem to na vlastni oci a nechtelo se mi tomu verit:) a to byl CPU porad zatizenej rekl bych ze dell to ma vyreseny super, naopak kamos ma myslim acera a vetracek mu huci porad :-/yes píše:U znamych sem videl nejaky NB, a predpokladam ze se tak chovaji vsechny. Jde o to trapny chlazeni, ze je ticho, pak se najednou zapnou vrtulky a dela se periodicky takovy debilni hluk.
P5B Deluxe, E6600 2.4@3.36GHZ 1.25V, 2GB ram Kingston HyperX DDR2 800@920MHZ CL5 FSB: Ati X1950pro, 320+80GB HDD, 2x dvd/rw, X-Fi eXtremee music, Corsair HX520W , case TT Armor Jr.
- Sten
- Žlutá karta Bazar
-
no, nevím jak moc ten noťas byl starej, ale většina novějších nb má různé supně otáček - takže když pracuju, tak nic, když dělám něco náročnejšího, tak se točí pomalu a až třeba když hraju, tak se spustí na plný kule (ale u mého FSC i na plný kule jsou vcelku tiché, se mi zdá, ale např nb s celeronama, tak to je jak vrtulník - protože se celer neumí podtaktovat při nenáročné práci)
- Sislik
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
to zalezi asi na konkretnim modelu a myslim si, ze ti to predem nikdo nerekneyes píše:...
PS pokud nejde regulovat vetrak v biosu pujde to 100% pres SW, treba speedfan? a co kdyz nepozna desku?? pokud by to neslo regulovat opravdu radsi si necham desktop, ten periodicky hluk je vec kterou proste k sobe na stul nepustim.
muj starej Asus mohl pres SpeedFan regulovat otacky vetracku na CPU i GPU
naopak na novym Dellu si SpeedFan neskrta, ale ten ma chlazeni dokonaly, tady to neni ani potreba :)
Dell Vostro 1500 [Core 2 Duo T7500, 4GB RAM, 15,4" WSXGA+ (1680x1050), GF 8600M GT 256MB, 120GB 5400rpm, Vista Business 64b]
Moje vlastní recenze - http://dell.sislik.net/
Dell Vostro forum - http://dell.sislik.net/forum/
Moje vlastní recenze - http://dell.sislik.net/
Dell Vostro forum - http://dell.sislik.net/forum/
- JanHavlicek
- Středně pokročilý
Přesně, no Dell to má vychytaný, taky ho neslyším. Ale z těch levnějších těžko říct. Prý Toshiby A200 jsou hodně tichý, nejlevnější stojí asi 16,5k. Ty Lenova taky nebudou špatný.
Nějakou manuální regulaci nečekej, ani v Biosu (tam skoro nic není), ani ve speedfanu
Nějakou manuální regulaci nečekej, ani v Biosu (tam skoro nic není), ani ve speedfanu
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ony tyhle řešení třetích stran - SpeedFan, NHC mají problém v tom, že v podstatě pro každej notebook (často i pro každou verzi BIOSu) by museli mít vlastní plugin - což je nereálný (vzhledem k tomu, kolik je jich jenom na našem trhu)... Jinak doporučení viz JanHavlicek...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- PetrCBR
- Nováček
-
- killerTJ
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas... Já vlastním Travelmate 5720G (kódové označení 111) a při napájení z baterky je opravdu velmi tichounký...PetrCBR píše:Neni Acer jako Acer. Je pravda, ze nemam zrovna ten nejlevnejsi (Aspire 5720, SantaRosa, CPU T7100 - 1.8GHz), ale vetsinou si ani nevsimnu, ze se vetrak zapne (a to se CPU zrovna nenudi).
NOTE ACER TM 5720G (111) C2DM T7500 4GB HD2600 512MB
- vikicek
- Začátečník
Mám HP510 s Pentiem, rok starej, to samí jak ted delaj HP530.
Prakticky neslyšitelnej, při obyč práci ho neslyšíš, ja ho slyšim max když hraju nějakou hru, tak si přifoukne, ale vetsinu času netočí vůbec.....daň za to je nižší výkon mno...
Prakticky neslyšitelnej, při obyč práci ho neslyšíš, ja ho slyšim max když hraju nějakou hru, tak si přifoukne, ale vetsinu času netočí vůbec.....daň za to je nižší výkon mno...
MB: Asus P8P67 CPU: Intel Core i5 2500K@4,5GHz@Gelid Tranquillo Memory: A-Data 8GB DDR3 1600 MHz GK: AMD Radeon HD6870 HDD: WD Caviar Blue 1TB PSU: Seasonic S12II-520W Monitor: Samsung BX2240
- srna
- Středně pokročilý
u me je to podobny...Pavilion dv6550ec je ticho(word, surfovani po netu), pricemz se vetrak toci ale pri zatezi(staci pustit film z DVD) se vetrak periodicky zapina a vypina (ticho/max otacky)...
oproti tomu, kamos ma nejakyho Asuse a ten je hroznej, kdyz si prinese NB do skoly, je to velice otravny, vetrak dela neskutecnej hluk, vadi to pres celou mistnost
jinak viz vyse....v biosu ani ve speedfanu bych moc konfigurace necekal, bios na NB je velice ocesanej oproti PC, ale popravde mi to osobne nikdy nevadilo
oproti tomu, kamos ma nejakyho Asuse a ten je hroznej, kdyz si prinese NB do skoly, je to velice otravny, vetrak dela neskutecnej hluk, vadi to pres celou mistnost
jinak viz vyse....v biosu ani ve speedfanu bych moc konfigurace necekal, bios na NB je velice ocesanej oproti PC, ale popravde mi to osobne nikdy nevadilo