HP LJ 1100 - zastavuje se papír

Cokoli týkající se tiskáren, skenerů a multifunkčních zařízení, papíru či náplní.
Odpovědět
cabman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

HP LJ 1100 - zastavuje se papír

Příspěvek od cabman »

Mám problémek s mou HP LJ1100. Vím že to bude něco s podáváním, ale potřeboval bych to přesně - mám možnost objednat jen poškoyený díl a vyměnit ho doma. Tiskárna vezme vždy jen jeden papír - to je v pořádku.

Problém je že tiskárna vezme papír a papír začne zajíždět do tiskárny a najednou se zastaví a tiskárna se oranžově rozbliká. Trochu jsem to zkoumal a zjistil jsem, že papír se zastaví zhruba (plus mínus 1cm) před molitanovým přítlačným válcem proti osvitovému válci. Po zastavení papíru se ještě chvíli točí podávací kolečka - prokluzují (ty dvě pogumovaná kolečka pod podavačem papíru, mezinima je ta "podávací vačka").
Tiskárnu jsem prozkoumal, ale nanašel jsem žádnou závadu - papír se prostě zastaví a kolečka prokluzují. Uvedu že se nestávalo vůbec a závada se projevila z ničeho nic.

Tipuji ty dvě podávací kolečka, ale rád bych další názor abych neobjednal zbytečně.

Díky za názor.
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
Karlos.s
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Karlos.s »

řekl bych, že typuješ správně.
Ještě to můžeš zkusit rozebrat, vyčistit a ty kolečka zdrsnit(šmirgl). Občas to nachvíli pomůže. Oni se totiž časem zaserou a oleští. U HPček se ještě často měnila separačka (nevím jak to popsat, taková plastová široká packa s gumovým proužkem), ale to se projevovalo tím, že to bralo víc papírů.

PC: Intel Core i7 3770K 3,9GHz | ASUS P8Z77-V Pro | G-Skill Trident X 32GB (4x8GB) DDR3 1600 CL7 | MSI ASUS GTX1080Ti SeaHawk EK 11GB | NVMe Lexar NM790 1TB + SSD Intel 520series 180GB | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | BeQuiet DarkBase 901 Pro + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 | Philips PHL328E1
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (360) + 3x Noctua NS-F12-800
Alphacool 280 + 2x140 Be Quiet , EK Supremacy, FullCover EK SeaHawk, MIPS RAM Freezer3, Res z Ali

PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2
Anarki
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Anarki »

Ahoj,
U LJ 1100 taky ráda odcházela celá zapekací jednotka (papír se před ní zastaví případně se v ní zasekne). Často to vedlo k poškození fixační fólie, její cena je ale nerentabilní vzhledem k ceně nějaký nový napr. LJ 1018

Zkus nejdřív ty kolečka zdrsnit, když to nepomůže tak je ani neobjednávej, škoda peněz ...
Athlon 64 X2 6400 Black Edition+Zalman CNPS 9500, Abit KN9-Ultra, 4 Gb Corsair 6400C4DHX 2xWD Raptor 150GB 10krpm+ZALMAN ZM2HC2 500W Fortron 7800 GTX Asus nikdy více, Sound Blaster XFI Xtreme Music, Starší Big Tower ATX Cambridge Soundworks Gigaworks S750, 5.25 floppy, Logitech G5 Laser+Func Surface 1030 ...
Odpovědět

Zpět na „Tiskárny, skenery a multifunkční zařízení“