Kvalitne reproduktory k PC,alebo aktivne monitory do 7500Skk

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Kvalitne reproduktory k PC,alebo aktivne monitory do 7500Skk

Příspěvek od Streethawk »

Zdravim Vas, nenasiel som tu moc o naozaj kvalitnejsich bednickach k PC, pise sa tu vselico o PC reprakoch, ale o aktivnych monitoroch ako o alternative k beznym PC repro. Takze som zalozil novu temu, chcem investovat do kkvalitnejsich reproduktorov k PC, mal som doteraz PC pripojene k zosilnovacu a riadnym stlpovym repro, ale nakolko som sa prestahoval do bytu a zosilnovac sa nachadz v obyvacke pri telke, potrebujem nejaky zvuk k PC.
Rozmyslal som nad najdrahsimi Creativami 2.0, ale pocul som ze je to riadna bieda a ani recenzia na jedny nim podobne ma moc nedostala:
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=49

Takze zatial som zuzil vyber na tieto modely, co poviete, popripade mate skusenosti s nejakymi podobnymi v cene do 4000Skk???
http://www.behringer.com/MS20/
http://www.m-audio.com/products/en_us/S ... -main.html

Vdaka za nazory, skusenosti a rady, zdravi Vas Street :)
Naposledy upravil(a) Streethawk dne ned 9. bře 2008, 14:22, celkem upraveno 2 x.
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

podívej se, jsem rád že jsi jeden z mála co prahne po něčem lepším, ale musím tě trošku negovat.

M-audia jsou sice dobré reproduktory, ale za nízké ceny toho nabídnou snad ještě míň než obyč repráky. pokud chceš rozumný zvuk k PC, tak by basové mněniče měly mít absilutně minimálně (nouze) 10cm, spíše 13. nejen kvůli basům ale kvůli středům a SPL. takže být tebou přihodím pár stovek a vemu ty větší. když už kvalitu tak opravdu, a využitou.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

crashPC píše:podívej se, jsem rád že jsi jeden z mála co prahne po něčem lepším, ale musím tě trošku negovat.

M-audia jsou sice dobré reproduktory, ale za nízké ceny toho nabídnou snad ještě míň než obyč repráky. pokud chceš rozumný zvuk k PC, tak by basové mněniče měly mít absilutně minimálně (nouze) 10cm, spíše 13. nejen kvůli basům ale kvůli středům a SPL. takže být tebou přihodím pár stovek a vemu ty větší. když už kvalitu tak opravdu, a využitou.
Ktore mas namysli konkretne, pocul si niektore z nich? Dakujem za odpoved
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

http://www.m-audio.com/products/en_us/DX4-main.html
slyšel jsem tyhle... kdybych měl peníze tak koupim ty větší nebo žádný :P
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

reknu ti to uprimne, taky jsem se rozhodoval pro kvalitnejsi repro k pc, a dospel jsem k tomu ( i pomoci fora), ze pod 10k (zesik + repro) nesezenes nic kvalitnejsiho
takze muj nazor: radeji setrit, setrit, repro se nekupuje na pul roku...
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

HacIPex píše:reknu ti to uprimne, taky jsem se rozhodoval pro kvalitnejsi repro k pc, a dospel jsem k tomu ( i pomoci fora), ze pod 10k (zesik + repro) nesezenes nic kvalitnejsiho
takze muj nazor: radeji setrit, setrit, repro se nekupuje na pul roku...
Zopakujem to este raz, Zosilnovac aj repro mam, ale mam to v obyvacke, doteraz som to mal vsetko v jednej izbe aj PC aj spalnu aj telku.
Ale situacia sa zmenila a potrebujem teraz k PC nejake ozvucenie, nerobim ziadnu hudbu ani nic podobne, chcem len nejaku alternativu ku kvalitnym PC bedniam, ktore su bezne dostupne v PC shopoch :wink:
Odpovede typu, "setri, setri a kup si zosik a repro" mi nepomozu, pretoze ja som si zadal jasny strop (4000Skk) Ked to bude ale 4200,- nic sa nestane :)

PS to crashPC: Tie DX4 vyzeraju perfektne, ale ta cena uz vyrazne prekracuje moju predstavu, ale keby sa dali zohnat za 4500Skk tak ich beriem :roll:

PS to HacIPex: Nehnevaj sa, to ma byt akoze rada? :roll: Myslim, ze urcite sa daju kupit kvalitne aktivne repro (aktivne monitory) za rozumny peniaz a slusny pomer cena/vykon, takze skuus ak este vobec mas chut poradit k veci, zdar :)
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Este pridavam k tym vyssie uvedenym aj tieto dva modely aj ked jeden z nich uz prekracuje cenu dost :(

Co poviete na tieto dva modely? Len ta cena :?
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

opět to samý. 10cm středobasový repráček nevykouzlí nějak moc středů, natož basů, jinak proti nim nemám výtky.
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

crashPC píše:opět to samý. 10cm středobasový repráček nevykouzlí nějak moc středů, natož basů, jinak proti nim nemám výtky.
Tak to Ti fakt dakujem za pomoc pri vybere :? , ja neviem ci je to tak tazke pochopit co chcem. Take "keci", akoze 10cm basak nevykuzli dobry zvuk, pane boze, to naozaj nemas iny argument, ja nejdem robit ani diskoteky, ani nechcem aby to hralo ako stereo HiFi bedne za 100litrov, proste v danej kategorii kvalitka acenovo v danej hranici, "Thats All !!!"
Chcem len kvalitnejsiu alternativu k napr. tymto bednickam:
http://sk.europe.creative.com/products/ ... duct=16936
http://sk.europe.creative.com/products/ ... duct=14299
http://www.logitech.com/index.cfm/speak ... 2&cl=de,de

To je vsetko co chcem, nic viac, len nieco jednoduche, kvalitne a nie moc drahe.
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

crashPC píše: 10cm středobasový repráček nevykouzlí nějak moc středů.....
Tohle je do nebe volající blábol.....to bych od tebe nečekal

edit :) dále řešené přes sz
Naposledy upravil(a) Aspon dne ned 24. úno 2008, 14:18, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

já bych od tebe nečekal takovou odpověď. nechceš si o tom popovídat na SZ???

Streethawk: chtěl jsi radu, tady jí máš. jakej jep roblém pochopit že to myslim vážně? Geniusky za 1000Kč ti totiž posloužej prakticky stejně. Ty ani vlastně nechceš lepší zvuk, ale chceš odsouhlasit to co potřebuješ. To já neudělám. neodkejvu ti něco co se mi příčí - dát 4 hadry za nějaký malý bedničky co nedokážou zahrát to co by měli, nebo bylo potřeba...
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

crashPC píše:já bych od tebe nečekal takovou odpověď. nechceš si o tom popovídat na SZ???

Streethawk: chtěl jsi radu, tady jí máš. jakej jep roblém pochopit že to myslim vážně? Geniusky za 1000Kč ti totiž posloužej prakticky stejně. Ty ani vlastně nechceš lepší zvuk, ale chceš odsouhlasit to co potřebuješ. To já neudělám. neodkejvu ti něco co se mi příčí - dát 4 hadry za nějaký malý bedničky co nedokážou zahrát to co by měli, nebo bylo potřeba...
Ak je toto tvoj nazor, tak to si ma dost sklamal, povedat ze "geniusky" za 1000,- zahraju lepsie ako niektore s tych monitorov, to si riadne prehnal, ale nevadi, dakujem za snahu :roll:

PS: Ja nepotrebujem nic odsuhlasit, niesom 15-rocny chlapec, ktory sa nevie rozhodnut a nema vlastny nazor, ty si ma asi naozaj nepochopil, chcel som pocut nazor ludi co uz niektore z nich poculi a vedia to porovnat z nejakymi beznymi bednickami typu Creative T20, T40 atd. Chcem len kvalitnejsie stereo bednicky k PC, DAKUJEM
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

nepřehnal jsem vůbec nic. jen řikám že te vyjde koupit líp geniusky než malé pískátka za 4k. nic v tom nehledej.

k PS: pochopil jsem všechno, i jsem psal jaké ty M-audia jsem už slyšel. Creativy jsem neslyšel ale to jsou očividně malé šmejdy.Genius dělá reproduktory větší, s větším frekvenčním rozsahem. Co je mi platný když m-audia pohrajou pěkně když moc nezastředujou/nezabasujou ale jen "pískaj" jako knírač když se pokouší štěkat? Slyšel jsi nějaké větší geniusy? já bych řekl že ne. kdyby jo, myslím že bys je možná taky upřednostnil. To nevidíš že v nabídce každé firmy jsou produkty které jsou jen do počtu, aby byl široký sortiment, a že krajní (nejlevnější a nejdražší) produkty se prakticky nikdy nevyplatěj?
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

crashPC píše:nepřehnal jsem vůbec nic. jen řikám že te vyjde koupit líp geniusky než malé pískátka za 4k. nic v tom nehledej.

k PS: pochopil jsem všechno, i jsem psal jaké ty M-audia jsem už slyšel. Creativy jsem neslyšel ale to jsou očividně malé šmejdy.Genius dělá reproduktory větší, s větším frekvenčním rozsahem. Co je mi platný když m-audia pohrajou pěkně když moc nezastředujou/nezabasujou ale jen "pískaj" jako knírač když se pokouší štěkat? Slyšel jsi nějaké větší geniusy? já bych řekl že ne. kdyby jo, myslím že bys je možná taky upřednostnil. To nevidíš že v nabídce každé firmy jsou produkty které jsou jen do počtu, aby byl široký sortiment, a že krajní (nejlevnější a nejdražší) produkty se prakticky nikdy nevyplatěj?
Tu je taka minirecenzia na jedny M-Audio StudioPro 3 :
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... enec~2007/

Podla mna to vobec nieje zle v danje cenovej kategorii
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Zatial to vidim na tieto:
Je to sice cenovo trosku mimo, ale maju 4" basacik a to je trosku viac ako maju tie StudioPro 3, takze zatial som rozhodnuty, do konca tohto tyzdna by som ich chcel mat.
Aspon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aspon »

Crash má pravdu v tom, že tyhle levné monitory jsou o ničem. Známý si koupil Behringery MS40 a vrátil je během pár hodin. Předtím měl Geniusy HF1250X. Behringery nezvládaly basy, bedna se zesilovačem a ovládacím panelem profukovala všude, kde se dalo. Jinak zvukově na tom byly Behringery o něco líp na výškách, ale rozhodně to neodpovídá rozdílu cen soustav....
AMD Ryzen 5 9600X || Gigabyte B650 Eagle || Kingston Fury Beast 2x16GB 6000MHz CL30 || XFX Radeon™ RX 6800 XT 16G ||
Arctic Liquid Freezer III 240 Pro Black || Fractal Design Ion+ Platinum 760W ||
Samsung 970 Evo Plus 500GB || WD Blue SN570 500GB || Crucial MX500 2TB || Kingston A400 480GB || Intel 660p 512GB ||
Fractal Design Pop Air || Dark Project ALU87A Midnight || Logitech G403 Hero || LiteOn iHAS124 F || LG GH24NSB0 || MSI Pro MP273QP E2
Edifier R1700BTs
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Aspon píše:Crash má pravdu v tom, že tyhle levné monitory jsou o ničem. Známý si koupil Behringery MS40 a vrátil je během pár hodin. Předtím měl Geniusy HF1250X. Behringery nezvládaly basy, bedna se zesilovačem a ovládacím panelem profukovala všude, kde se dalo. Jinak zvukově na tom byly Behringery o něco líp na výškách, ale rozhodně to neodpovídá rozdílu cen soustav....
Problem Behringerov uz poznam, takisto som nad nimi uvazoval, ale ked som nad nimi trosku pouvazoval, tak som zistil, ze dat do bedni prevodniky z optiky a koaxu tiez nieco stoji, takze samotne repro asi nebudu stat za vela a o nekvalitnej konstrukcii ani nehovorim, tie M-Audio vyzeraju lepsie :wink:

PS: Uz ma nestvite s tymi Geniusami, je fakt a to uprimne priznam , ze som ich nepocul, ale to neznamena ze o nich nic neviem, Genius je vyrobca "low-end" prislusenstva k PC, takze hovorit tu o nejakych bednach ktore hraju lepsie ako neiktore z monitorv M-audio je trosku pritiahnute za vlasy.Pravda ale je, ze kazdemu uchu vyhovuje nieco ine, napr. to moje je teraz navyknute na sluchadla Beyerdynamic DT770, takisto sa neda povedat, ze by nejako basovali, ale ten zvuk je jednoducho "skvost" !!!

Chcete mi nahovorit, ze tieto zahraju lepsie???
Genius SP-HF2000X

To sa mi ani nahodou nechce verit :?

//edit: F1l1p - upraven odkaz
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

nikdo tu neříkal že geniusy jsou kvalitativně lepší. Nikdo taky neřikal že ti chce cpát repráky plný basů. jde o to že ty kupuješ reproduktory s kompromisem. Tím myslím frekvenční rozsah a podání nízkých zvuků malým repráčkem. jak moc malý repráček je každý ochotný tolerovat (chybějící středy i basy) je na každém člověku. Já takhle malé netoleruju, a aspoň jsem je slyšel. Ty jsi je chceš koupit přes shop, ani jsi je neslyšel a už vykládáš jak jsou kvalitní. Kvalitní pískátko akorát.... to se za 4000 opravdu vyplatí.

k tomu odkazu - kvalitněji asi ne, líp ROZHODNĚ ANO!!!!
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Co to znamena, ze "kvalitnejsie nie, ale lepsie rozhodne ano" :)
Takze M-Audio su kvalitnejsie, ale nezahraju tak basy ako Geniusy?
Ty si pocul tie DX4-ky, chcem pocut tvoj dojem, prosim objektivne, predstav si ze kvalitnu aparaturu mas, akurat je problem ze nie pri PC, ale v obyvaku, tkaze chces nieco co uspokoji tvoju potrebu pri PC a zaroven je aj trosku kvalitnejsie ako bezny tovar na trhu, thanks :wink:

PS: Tu som este nasiel aj minirecenziu na tie Behringeri, ktore som mal tiez vo svojom vybere:
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... eten~2007/
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

ja bych rek ze kvalitneji ne, lip ano znamena tohle.....Geniusy jsou kvalitativne horsi repracky, ale ve vysledku budou hrat lip :) uz jen podle frekvencniho rozsahu, vetsiho basa(ck)u.....

Behringeru bych se vyhnul obloukem....to co produkuje je neuveritelny :(

/ty recenze na muzikus.cz jsou bullshit...kdo to pise??
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“