nemáte s tím někdo nějakou zkušenost? Jestli to vůbec jde?

Postavit vodníka a výměník chladit suchým ledem?
Díky za každou radu.
Moderátor: morke
jo jasný, právě chci udělat nějakou výměník s dvojtýma stěnama, a vodu ochlazovat tak, že by v tom vedla spirálamyom píše:suchy led nekondenzuje, kondenzovat ti bude voda na hadicich a blocich. pokud hodis suchy led do vody, tak ti to jebne do tvare. musis tu vodu ochlazovat neprimo.
Leda tak tvoje zklamání. Pokud chceš chladit suchým ledem, tak jedině pro pár testu a udějak na to kontejner @ tady.Hipiek píše:no uvidím, zkusím to vyzkoušet a třeba z toho něco vznikne
nezapomen nám poradit ty jo...viky58 píše:Ach jo panove, kondezace zaleži na vlchkosti vzduchu ! a teplotě věci na ktera se bude ochlazovat a nëbo naopak phřivat ! , ja mám na vodniku 8c +- zaleže na zatěži CPU GK chpsetu !
chlazeno vodou a voda je chlazena 2x Peliteruv članek 480 watu članky jsou chlazeny chladičem hlinik a 4x ventilator a to mám navic ve sklepě takže apsolutně tiché![]()
ale až na tu spotřebu ! maras
a hlavně proč mně to nekodenzuje ? proto že mám vlchkost vzduchu je jen 35 +- procent ! takže tak
preto sa pouziva LN2, lebo kondenzuje rovno lad a ten vodivy niejeHighlander píše:tak at si připraví několik kusu zakladních desek, procesoru apd, pac kdo s tim nema zkusenosti, tak je velice jednodušše odpraskne , právě díky kondenzující vodě, která se bude tvořit všude možně
a na takové blbosti si byl kde ? je uplně jedno jestli použije suchej led nebo LN2. U obojího to musí být dobře zaizolovaný, tak aby se nikde nemohlo nic rosit>>> to znamena i v okolí patice atd...Stačí aby vznikal dostatečnej chlad kolem mosfetů a a budeš tam mít taky kapičky vody...socket píše:preto sa pouziva LN2, lebo kondenzuje rovno lad a ten vodivy niejeHighlander píše:tak at si připraví několik kusu zakladních desek, procesoru apd, pac kdo s tim nema zkusenosti, tak je velice jednodušše odpraskne , právě díky kondenzující vodě, která se bude tvořit všude možně