Vodník + suchý led??

Chlazení pomocí dusíku, kompresoru, Peltierem a další.

Moderátor: morke

Odpovědět
Hipiek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vodník + suchý led??

Příspěvek od Hipiek »

Zdravím lidi,

nemáte s tím někdo nějakou zkušenost? Jestli to vůbec jde? :?
Postavit vodníka a výměník chladit suchým ledem?

Díky za každou radu.
Zemo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zemo »

vcera jeden s chladnickou a dnes druhy s ladom :roll: uz sa to tu vela krat preberalo ze to nejde....koli kondenzacii, velkej spotrebe ladu pri dlhodobom pouzivani a tak podobne...staci skusit hladat :wink:
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

kdyby jsi hledal...

ale pokud by jsi chtel na experimentovani, tak se da levneji pouzit kombinace led+alkalicka sul. bezne se v chladirenstvi pouziva tusim KCl CaCl2. tim CaCl2 se da dosahnout teploty kolem -35°C
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Hipiek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hipiek »

jasně já vím, že ten suchej led kondenzuje, já jsem to hledal na netu, ale nikde jsem tam nenašel, co by se stalo, kdyby se ten led dal do uzavřenýho prostoru, aby nemohl kondenzovat? nebo jestli by stejně zkondenzoval?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

jde o to, že ti bude voda kondenzovat na blocích => budeš muset mít dobře zaizolovanou desku, nebo líp, ohřívat jí tak, aby ke kondenzaci nedocházelo
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

suchy led nekondenzuje, kondenzovat ti bude voda na hadicich a blocich. pokud hodis suchy led do vody, tak ti to jebne do tvare. musis tu vodu ochlazovat neprimo.
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Hipiek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hipiek »

myom píše:suchy led nekondenzuje, kondenzovat ti bude voda na hadicich a blocich. pokud hodis suchy led do vody, tak ti to jebne do tvare. musis tu vodu ochlazovat neprimo.
jo jasný, právě chci udělat nějakou výměník s dvojtýma stěnama, a vodu ochlazovat tak, že by v tom vedla spirála
takže voda by vůbec nepřišla s tím ledem do styku, snad :lol:
dymONE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dymONE »

jedine pouzitie sucheho ladu je na experimenty s extremnym OC. Dlhodobo sa pouzit asi neda .. respktive pochybujem ze sa ti kazdu chvilku bude chciet doplnovat lad. A ked uz suchy lad .. tak priamo do kontajneru na CPU .. ochladzovat vodu suchym ladom je nezmysel.
Intel Core2Duo E8400™@ 4050MHz (1,3V real in LOAD) >Prime stable< || eVGA 680i SLi A1 (P32) || all fans @ 5V
silent wc system [D-Tek FuZion + GPU + NB + SB + HDD + DDC Ultra+AC top + MCR320QP + Trodas's res + 11/15 Tygon tubing]
4x1024MB A-DATA Vitesta 800+ EE (D9GCT) @ 900MHz 4-4-4-8 (2,2V real) || 2x ASUS 8800GT 512MB SLI
3x WD5000YS - 500GB + Samsung SP2004C-200GB || Samsung SH-S183A || 22" LCD Dell™ E228WFP
Chieftec DA-01B-D - Bigtower || CORSAIR HX620|| Logitech Cordless MX + MX510 + MOMO Racing + DFP
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

voda sa suchym ladom ochladit neda (+70°C) preto ked chces nieco taketo tak daj do obvodu lieh :wink:
ale inac je to blbost, voda kondenzuje na vsetkom, na rurach, blokoch..
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
Hipiek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hipiek »

no uvidím, zkusím to vyzkoušet a třeba z toho něco vznikne :lol:
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Hipiek píše:no uvidím, zkusím to vyzkoušet a třeba z toho něco vznikne :lol:
Leda tak tvoje zklamání. Pokud chceš chladit suchým ledem, tak jedině pro pár testu a udějak na to kontejner @ tady.

//Jo a pokud se do toho pustíš tak mrkni eště sem.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Ach jo panove, kondezace zaleži na vlchkosti vzduchu ! a teplotě věci na ktera se bude ochlazovat a nëbo naopak phřivat ! , ja mám na vodniku 8c +- zaleže na zatěži CPU GK chpsetu !
chlazeno vodou a voda je chlazena 2x Peliteruv članek 480 watu članky jsou chlazeny chladičem hlinik a 4x ventilator a to mám navic ve sklepě takže apsolutně tiché :-D
ale až na tu spotřebu ! maras

a hlavně proč mně to nekodenzuje ? proto že mám vlchkost vzduchu je jen 35 +- procent ! takže tak
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

viky58 píše:Ach jo panove, kondezace zaleži na vlchkosti vzduchu ! a teplotě věci na ktera se bude ochlazovat a nëbo naopak phřivat ! , ja mám na vodniku 8c +- zaleže na zatěži CPU GK chpsetu !
chlazeno vodou a voda je chlazena 2x Peliteruv članek 480 watu članky jsou chlazeny chladičem hlinik a 4x ventilator a to mám navic ve sklepě takže apsolutně tiché :-D
ale až na tu spotřebu ! maras

a hlavně proč mně to nekodenzuje ? proto že mám vlchkost vzduchu je jen 35 +- procent ! takže tak
nezapomen nám poradit ty jo...
Kondenzace samozrejme zalezi na vlhkosti vzduchu a tlaku vzduchu..>>> z techto dvou velicin se odviji tzv. "Rosny bod", cim vyssi je relativni vlhkost vzduchu tim je rosny bod(neboli teplota pri ktere dochazi ke kondenzaci) vyssi. Tlak se dá zanedbat a pokládat za konstantu, která se nemení, pokud nepocítam, že nekdo z vás bydli v Alpach nebo někde u moře.
Každopadně tohle řešení chlazení je opravdu jenom za učelem pokusů, na nic jinýho to moc není a pokud někdo chce takto experimentovat, tak at si připraví několik kusu zakladních desek, procesoru apd, pac kdo s tim nema zkusenosti, tak je velice jednodušše odpraskne , právě díky kondenzující vodě, která se bude tvořit všude možně ;-)
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

Highlander píše:tak at si připraví několik kusu zakladních desek, procesoru apd, pac kdo s tim nema zkusenosti, tak je velice jednodušše odpraskne , právě díky kondenzující vodě, která se bude tvořit všude možně ;-)
preto sa pouziva LN2, lebo kondenzuje rovno lad a ten vodivy nieje :wink:
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

socket píše:
Highlander píše:tak at si připraví několik kusu zakladních desek, procesoru apd, pac kdo s tim nema zkusenosti, tak je velice jednodušše odpraskne , právě díky kondenzující vodě, která se bude tvořit všude možně ;-)
preto sa pouziva LN2, lebo kondenzuje rovno lad a ten vodivy nieje :wink:
a na takové blbosti si byl kde ? je uplně jedno jestli použije suchej led nebo LN2. U obojího to musí být dobře zaizolovaný, tak aby se nikde nemohlo nic rosit>>> to znamena i v okolí patice atd...Stačí aby vznikal dostatečnej chlad kolem mosfetů a a budeš tam mít taky kapičky vody...
Odpovědět

Zpět na „Ostatní metody chlazení“