Vsetko Gigabyte GV-NX88T512HP - skusenosti, rady, nazory

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Přiznám se že aktuálně nemám kartu od nVidie a až tak dobře se v tom screenshotu neorientuju, ale to co tam máš je něco úplně jiného. To je nastavení pro CRT ale ty máš LCD. Budeš to muset pohledat jinde, možná v položce Change resolution by to mohlo být někde ukryté
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Ghost_svk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ghost_svk »

Ja som mal predtym 7600GT ale mal som este tie starsie ovladace bez toho panelu (ci co to je ...) a tam to bolo...nie je to ani v change resolution
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Ludia ako napriklad vyzera ta redukcia na chladic na kartu a kde sa da kupit?
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

MichiGen píše:Ludia ako napriklad vyzera ta redukcia na chladic na kartu a kde sa da kupit?
no ja to resim klasicky pres ten myslim LNA adapter k noctuam. Napojis na napajeni vetraku, zapojis bud do desky nebo na grafiku, ale musis dat bacha aby si to zapojil na grafiku spravne, je tam jenom zem a napajeni. Zkontroluj si este predtim, nez to sundas, jak se tam zapojujou ty kabely podle barev :wink: zem stava

Sundas z grafiky ten plastovej drzak, do kteryho se to zapojuje, tak, ze ti tam zustanou trcet jenom dva piny. A na ty napojis ten adapter od noctui.

Ale muzes to napojit klasicky na desku a pude to taky :wink: ja nechtel tahat dalsi draty v bedne, tak sem to napich na grafiku primo :wink:
Kositch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kositch »

tx3rf píše:no ja to resim klasicky pres ten myslim LNA adapter k noctuam...
Taky jsem to tak zapojil a krásně se to ztišilo, jen ten odpor je dost žhavej, ale asi mu to neva. Jediné čeho se bojím, aby se nespálili paměti, protože jsou ofukované tím zalmanem a když ted fučí míň... jsou dosta žhavý a pasivy se mi kupovat a lepit nechce. Myslíš že jim to nevadí?
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

Kositch píše:
tx3rf píše:no ja to resim klasicky pres ten myslim LNA adapter k noctuam...
Taky jsem to tak zapojil a krásně se to ztišilo, jen ten odpor je dost žhavej, ale asi mu to neva. Jediné čeho se bojím, aby se nespálili paměti, protože jsou ofukované tím zalmanem a když ted fučí míň... jsou dosta žhavý a pasivy se mi kupovat a lepit nechce. Myslíš že jim to nevadí?
no, abych pravdu rek, pameti sem vubec neresil. Sahnu na ne, ale mam to takle zapojeny od patku a projel sem par testu, dve hodky crysis (snad nejvic, co sem kdy nahral v kuse) a nepozoroval sem se systemem naky zmeny, problemy, nebo nejaky zmeny s obrazem. Takze bych rek, ze je to v pohode.
Kositch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kositch »

tx3rf píše:no, abych pravdu rek, pameti sem vubec neresil. Sahnu na ne, ale mam to takle zapojeny od patku a projel sem par testu, dve hodky crysis (snad nejvic, co sem kdy nahral v kuse) a nepozoroval sem se systemem naky zmeny, problemy, nebo nejaky zmeny s obrazem. Takze bych rek, ze je to v pohode.
Jo Crysis jsem na tom dohrál už do konce a zatím taky ok, ještě dotaz - zapojil si to tý redukce s tím modrým nebo černým koncem?
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

Kositch píše:
tx3rf píše:no, abych pravdu rek, pameti sem vubec neresil. Sahnu na ne, ale mam to takle zapojeny od patku a projel sem par testu, dve hodky crysis (snad nejvic, co sem kdy nahral v kuse) a nepozoroval sem se systemem naky zmeny, problemy, nebo nejaky zmeny s obrazem. Takze bych rek, ze je to v pohode.
Jo Crysis jsem na tom dohrál už do konce a zatím taky ok, ještě dotaz - zapojil si to tý redukce s tím modrým nebo černým koncem?
no ja mam od noctui jenom jednu, a to ma klasicky kabely otacky zem stava

nebo nechapu tvuj dotaz :wink:
E: este bych to moh zejtra vyfotit, a rict ti, kolik to toci otacek, protoze to budu vyndavat z case, tak bych to nachvili napich na desku. A kouk bych se, kolik to toci :-)
Kositch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kositch »

tx3rf píše:no ja mam od noctui jenom jednu, a to ma klasicky kabely otacky zem stava
Aha, já dostal k Noctue totiž dvě redukce, jednu silnější a druhou slabší... Ale jestli to chápu dobře tak ten Zalman nedokáže měřit otážky když k němu jen dva kablíky...
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

Kositch píše:
tx3rf píše:no ja mam od noctui jenom jednu, a to ma klasicky kabely otacky zem stava
Aha, já dostal k Noctue totiž dvě redukce, jednu silnější a druhou slabší... Ale jestli to chápu dobře tak ten Zalman nedokáže měřit otážky když k němu jen dva kablíky...
nedokaze :wink: proto to asi pripojim na desku, abych se kouk, ze specifikace zalmana by se dalo zjistit, kolik toci na max a porovnat teploty, zejtra na to kouknu a nafotim.
CHRASTY
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CHRASTY »

tak sem tam dal místo zalmana VF830,kvůli větším chladičům PC-RHS2 (13x13x13mm některé jsem musel lehce seříznout) zalmana VF900-Cu a když to reguluji na min. otáček tak to má v klidu 47°C a jak zapnu NVIDIA demo SMOKE tak to má na max.otáčky 82°C-měřeno RivaTunerem 2.06,to je docela dost,zde--- http://enthusiast.hardocp.com/article.h ... h1c2lhc3Q=
měli jen 50°C na max.otáčky a 55°C na min.otáčky-buhví jak to měřily
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

To mas nejak moc vysoky teploty, ja mam jen Vf700Cu, trvale hozenej na 5V a pres 80° jsem se jeste nedostal nikdy. Ani po delsim hrani Crysis nebo jinych narocnych games. Zkusil jsem i to demo Box of Smoke ( http://www.nzone.com/object/nzone_boxof ... loads.html ) a teplota lezla pomalu nahoru a vic jak 68° me to neudelalo. Neprijde mi to jako moc narocnej test, v nekterych hrach mam obcas i o 10° vic. A to mam v ovladacich nastaveno trvale 4xAA + 16xAF
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
ro.sed
Nováček
Nováček

Příspěvek od ro.sed »

Zdravím, mám jeden problém s touto grafikou. Při vykreslování jakéhokoliv videa (DivX, DVD, prostě cokoliv) jsou hodně nekvalitní barvy, jsou takové vyblité, překryté jakoby šedým závojem. Nedá se na to dívat. Přitom fotky a hry jsou naprosto OK. Hledal bych problém v kodecích, ale ty jsou v pořádku. Pokud tam vrátím starou kartu (Gigybyte 7600GT), je to naprosto OK. Zkoušel jsem reinstalaci Windows, ovladačů i kodeků, ale nic nepomohlo. Zkoušel jsem kartu půjčit kolegovi, a tomu to jede bez problémů, takže na reklamaci to nebude. Nevím si už rady, pokud máte někdo nejaký nápad, díky moc.
bob159
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bob159 »

toto bude v ovladacoh...hladaj nieco v zmysle color correction tam...tam by si to mal spravit
CPU: AMD Opteron 170 | MB: ASUS A8N-SLi Premium | GPU: Palit 9800GT | RAM: CORSAIR TWINX XMS Platinum 2GB | HDD: WD6400AAKS SATA | DVD-RW ASUS DRW-1608P3S | POWER: Corsair 520W | CASE: Lian Li V-1000B PLUS | SAMSUNG SyncMaster940B
NkD
Nováček
Nováček

Spokojenost

Příspěvek od NkD »

Mam ji a jsem spokojenej.

Zkusenosti:

Original chladic:
+ velice kvalitni chladic od zalmanu (mluvim o te celozlate verzi)
+ V klidu 42 stupnu.
+ V zatezi (crysis 20minut) 62 stupnu. Zkousel jsem i zastavit vetrak rukou a nechat nastoupat na cca 66 stupnu a pak zas pustit a teplota slezla zpet na 62.
- nelze merit otacky (pouze dva draty od chladice) a zatim ani regulovat
- standardne toci kolem 2400 otacek za minutu
- pameti na grafice nejsou pod pasivama

chladic Zalman VF900-Cu (mel jsem z drivejska, jinak bych ho nekupoval, jen bych snizil otacky original chladici, protoze jde o takrka totezne chladice):
+ sedi jak prdel na hrnec
+ pridany pasivy na pameti (ty co jsou k VF900)
+ napajeni chladice primo z desky trizilovym kabelem (pres Everest monitoring otacek)
+ v klidu 39 stupnu
+ v zatezi 57 stupnu
- toci take kolem 2400 RPM, ale i tak je hlucnost o neco nizsi (ne o moc)
+ pridana regulace otacek (neco jako Zalman Fan Mate 2, ale neni to presne ono)
+ po regulaci otacek na 1500 RPM (naproste ticho) je v klidu 42 stupnu a v zatezi 64 stupnu.

--- civky piskaji. Teda abych byl presny, nevim jestli to dela grafika. Mam integrovanou zvukovku (deska gigabyte P35 DS3) a kdyz mam sluchatka, tak v urcitych okamzicich (menu her vetsinou) slysim jemny piskot. Nic drastickeho. Kdyz sundam sluchatka, tak je slyset mirny piskot na jine frekvenci nez ve sluchatkach. Oboje je ale naprosto v norme a pri samotnem hrani nebo pri praci ve win je tichoucko. Delaji to opravdu jen nektera menu her a to jeste jen obcas.

Co se tyce vykonu jsem naprosto spokojen. Muzu hrat Crysis v 1680x1050 na plne detaily (winXPsp2 dx9) a framerate kolem 30 - 90 fps. Obvykle kolem 45fps.

Doporucuju ke koupi. Mel jsem predtim Radeon 1950 pro 256MB a vyrobil mi akorat averzi na ATI karty. Osobne ATI jiz nikdy. I kdyby byly citelne vykonejsi. To co ja si s ni zazil uz nikdy vice.
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Tak som dnes nahodil redukciu alebo ako by som to nazval, pripojil som na molex zo zdroja konektor so styrmi vystupmi na 4 fany 2x12V a 2x5V, na chladic grafiky som dal 5V. Hlucnost ovela ovela klesla a karta je takmer nepocutelna, trochu pocutelne su len zvysne 3 fany v case. Som spokojny, teplota pri Lost Planet ani Hellgate London nepresiahla 62°C.
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

Můžeš sem hodit nějaký odkaz na tu redukci ?
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Třeba tady - link
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
jrk
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jrk »

Dalo by se použít k regulaci něco takového?
http://www.powercomp.cz/komponenty/evercool-scb-cd/
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

jrk to neviem, mam presne tu ktoru sem postol speedy
http://www.levnepocitace.cz/chladice-os ... able-5v12v

EDIT:
jrk tamten regulator ti fungovat nebude
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“