Mám ve formátu *.AVI film, který nějaký dobrák upravil na 720x400 a postavy v tom mají šišatý hlavy
Proč TMPGEnc převádí 5.1 zvuk na 2 kanál stereo???
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Proč TMPGEnc převádí 5.1 zvuk na 2 kanál stereo???
Uvedu příklad:
Mám ve formátu *.AVI film, který nějaký dobrák upravil na 720x400 a postavy v tom mají šišatý hlavy
V TMPGEnc to není problém upravit, to umím, ale problém je v tom, že když do něj ten video soubor přidám, tak automaticky napíše, že zvuk je 2 kanál stereo a stejně ho tak převede. Jenže v tom souboru je 5.1 zvuk! Přitom když do TMPGEnc natáhnu nějaké DVD-video s 5.1 zvukem, tak tam 5.1 zůstane. Nevíte co s tím???
Bathory
- Surgical
- Začátečník

-
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- shadow
- Středně pokročilý

S Virtualdubmodem by ale skutečně neměl být imho problém. Normálně loadneš video, pod streams zkontroluješ right-clickem na audio stream, zda je nastaveno Direct Stream Copy, pak přidáš pod filters filter "resize", kde nastavíš požadované rozlišení a filtrovací metodu, pod Video vybereš full processing mode, pod Video - Compression nastavíš příslušný kodek, třeba Xvid nebo ffdshow, a pak dáš uložit (případně poslední dva kroky lze udělat až v rámci ukládacího dialogu).
Pokud něco pletu, tak sorry, s VirtualDubem obecně moc zkušeností nemám, dříve jsem to všechno většinou rval přes AutoGordianKnot, než mně potřeby a věci, co AGK nezvádá, donutily to dělat více manuálně přes VDub a spola a aspoň trochu se s tím naučit.
Jinak byli bychom také chytřejší, kdyby jsi uvedl skutečný formát videa a do kterého chceš opět enkódovat
. Neboť označení *.avi značí jen tzv. kontejner a nikoliv formát videa.
Na ten TMPGEnc ještě kouknu
.
edit: akorát teď nevím, když už to video máš "deformed", tj. s jiným, než původním a přepokládám správným aspect ratiem, zda rekomprese daného deformovaného video streamu do jiného rozlišení a případně formátu pomůže.
Pokud něco pletu, tak sorry, s VirtualDubem obecně moc zkušeností nemám, dříve jsem to všechno většinou rval přes AutoGordianKnot, než mně potřeby a věci, co AGK nezvádá, donutily to dělat více manuálně přes VDub a spola a aspoň trochu se s tím naučit.
Jinak byli bychom také chytřejší, kdyby jsi uvedl skutečný formát videa a do kterého chceš opět enkódovat
Na ten TMPGEnc ještě kouknu
edit: akorát teď nevím, když už to video máš "deformed", tj. s jiným, než původním a přepokládám správným aspect ratiem, zda rekomprese daného deformovaného video streamu do jiného rozlišení a případně formátu pomůže.
show must go on..