FAQ: Výběr ventilátoru do skříně - aktualizace 12.1.2015

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
byv
Nováček
Nováček

Příspěvek od byv »

tak malym a sviticim.dobre zkusenosti mam se 120mm revolte tak na 92 pres nejakou redukci.to je jedinej svitici fam kterej mi prisel v pohode.aji by sem kdyztak jeden mel na prodej.v noci to svetlo rusi.bezel tak 60 hodin.podle me byl tissi nez xilence, ale to je asi spatny kus podle toho jakou chvalu na to tady ctu

nevite pri kolikati voltech se rozbiha ta nova noctua?pres den s tim potakem zatocim aby se to rozbehl[konkretne muj xilence se pod 8,5V spolehlive nerozbehne]ale v noci kdyz se komp sam zapne tak to zbytecne hluci.kdyztak srovnani s papst by bylo v pohode.tak asi 6V.take porovnani hlucnosti, ale to uz je v takovych mirach hluku spis subjektivni nazor.moc diky

Edit:samozrejme myslim tu 9-ti lopatkovou noctuu
Naposledy upravil(a) byv dne sob 16. úno 2008, 23:30, celkem upraveno 1 x.
V celém kompu jeden vetrak a to ve zdroji Seasonic S12-II 430 .AMD Athlon 2500@3200 watter cooled, Ati X1650Pro watter cooled,a7v880 wattecooled, 2GB RAM dual chanel CL2,
WD 500GB watter cooled poctive zabaleny v obale od cd-rom,
byv
Nováček
Nováček

Příspěvek od byv »

Holda píše:muzu poprosit,jestli by mi nekdo nezmeril odpor "zpomalovatek" u NF-S12? diky
si k tomu jeste pripoj nejaky potenciometr a muzes to i regulovat.ne kazdy to snese,ale kdyz si nechas poradit v obchode s elektromaterialem tak ti poradi nejaky super dratak :D

//Woyta 2dino.velvet: Prikazani rika: "Nezeptas se na stejnou vec ve dvou treadech soucasne."

Edit já:no tady to bylo nejak sekle.beztak tady bude nekdo kdo mel zkusenosti s obojim, ale nakonec pujdu do papst-kvuli tahu
Naposledy upravil(a) byv dne sob 23. úno 2008, 04:52, celkem upraveno 1 x.
V celém kompu jeden vetrak a to ve zdroji Seasonic S12-II 430 .AMD Athlon 2500@3200 watter cooled, Ati X1650Pro watter cooled,a7v880 wattecooled, 2GB RAM dual chanel CL2,
WD 500GB watter cooled poctive zabaleny v obale od cd-rom,
dark-han
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dark-han »

Ahoj, Chtel bych koupit nejaky 120x120 Fan dolu do predu Case.Nejaky malo hlucny ale vykony aby tu skrin profoukl...

Uvazuju uz o nejakych ale radsi se zeptam vas.
za:1, http://www.barbone.cz/?stiid=53725&strs ... %202000rpm
2, http://www.barbone.cz/?stiid=65190&strs ... 02000otmin

Urcite rozhoduje i cena... 4 kila se mi za to moc davat nechce :(

Dekuji za pripadne rady
CPU:Intel i5 4670K,MB:ASUS Masimus VII Ranger,GPU:GTX260 216 ZOTAC AMP2,RAM: DDRIII Crucial Ballistix Sport 2x4GB 1600MHz,Zdroj:Seasonic MII520W,G5+qiip fabric L
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

dark-han píše:Ahoj, Chtel bych koupit nejaky 120x120 Fan dolu do predu Case.Nejaky malo hlucny ale vykony aby tu skrin profoukl...

Uvazuju uz o nejakych ale radsi se zeptam vas.
za:1, http://www.barbone.cz/?stiid=53725&strs ... %202000rpm
2, http://www.barbone.cz/?stiid=65190&strs ... 02000otmin

Urcite rozhoduje i cena... 4 kila se mi za to moc davat nechce :(

Dekuji za pripadne rady
Kup nexusy za 200,- a mas vystarano. Vem je z alfy..
jurcja1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jurcja1 »

ahoj chci se zepútat jak dlouhý napájecí konektor má tento chladič...

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35979

xilence 80mm red

předem díky
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

jurcja1 píše:ahoj chci se zepútat jak dlouhý napájecí konektor má tento chladič...

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35979

xilence 80mm red

předem díky
dole u produktu mas fotky... je tam 3pin i klasickej molex.
jurcja1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jurcja1 »

vím.. ale neodhadnu přesněji velikost.. ale to je jedno.. ještě se zeptám.. chci ho dá na bok skříně nad procesor.. mám dát aby tahal vzduch ven ze skříně nebo naopak dovnitř?..
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

potrebujem poradit nejaky 120mm fan. najlepsie cim lacnejsi lebo ich potrebujem 10 (na radiatory a intake outake). Keby ich potrebujem dva tri tak neuvazujem a berem Noctua S12-800. ale pri 10-tich to uz je zbytocne vysoka ciastka. mali by byt co mozno najtichsie (teraz mam 10x AC12 a je to hroza na 7V). Plus by bolo aj keby mali kabelaz v puzdre kedze nie vsetky mam v case a lepsie by to vyzeralo.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

zalman f3, a hodně podvoltovat, na 5V by snad ještě měli běžet, za tu cenu nemaj konkurenci, o něco výš už jsou xilence, a pak nexus, ale to už je 2x tolik jak za ty zalmany
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

zase az tak dole s cenou ako je zalman F3 som to nemyslel. len zase nechcem dat 5K za 10 noctua. ale tych 200-250 za kus by som kludne bol ochotny. a najradsej by som bol keby tie fany boli cele cierne. co ma od noctua odradzuje mozno este viac ako cena je ich farba
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

mno tak to ti doporučim ty nexusy, sice jsou bílý, ale černej rámeček, za 200,- super...
když je hodíš na cca 7V tak jsou neslyšitelný
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Já jsem si na radiator koupil 6ks Xilence case fanu a na ~600rpm jsou fakt (skoro) neslyšný. Jedinej problém bych viděl v tom, že mají vysoký rozběhový napětí. Zatímco Noctua se rozběhne na cca 3,5V tak Xilence stojí i na 5V.

//edit:
Ty bílý Nexusy jsou taky v pohodě. Měl jsem 2ks a jsou i docela hezký, ale na tak nízkých otáčkách mezi nimi a Xilence fany nepoznám rozdíl. Všechno přehluší zdroj Seasonic 500ET OEM.
Otázka je jak na tom budou Xilence po delší době, ale i kdyby nevydrželi tak dlouho jak Nexusy, tak víc jak 2x tolik se mi zdá neadekvátní cena.
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

tak nakoniec som sa rozhodol pre Scythe S-Flex 800rpm. Dufam ze ma nesklamu
Chang
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chang »

Nevíte prosím jak jsou hlučné ty bílé fany v Gigabyte 3D Aurora 570S?
Děkuji za odpověď...
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Myslíš ty s tím LED podsvícením? Ty jsou úplně hrozný. Strašně hučí a přitom mají jenom 1000rpm. Zlatý Xilence za 75Kč.
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

Nova verze NEXUS REAL SILENT FAN s PWM regulaci !!!
Obrázek
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K000000GXN
nemate ho uz nekdo? Jestli na tom bude s kvalitou stejne jako ostatni nexusy tak bych ho mozna zkusil, hlavne me laka to PWM, protoze na Asus desce nemam jinej zpusob regulace cpu vetraku..

nejaky zkusenosti mate?
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

mala otazka, jaky mam koupit 92mm vetraky? chci to do skrine Chieftec pred disky, jdou tam presne dva, nechci kupovat nexuse, protoze ty vyjdou na 200,- a celkem 400,- se mi za ne davat nechce, chtel bych neco cernyho, myslel jsem, ze vezmu Xilence, jenze ty sou v tyhle velikosti jenom cerveny, a ty se mi nelibej :oops: Nejde o to kolik budou tocit, zapojim je do serie za sebe, a kdyz ne, tak je budu ridit pres desku. Nechci ten vetrak po dvou mesicich menit a pozaduju tichost. Nechci dat za oba vic jak 300,-
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

tx3rf píše:mala otazka, jaky mam koupit 92mm vetraky? chci to do skrine Chieftec pred disky, jdou tam presne dva, nechci kupovat nexuse, protoze ty vyjdou na 200,- a celkem 400,- se mi za ne davat nechce, chtel bych neco cernyho, myslel jsem, ze vezmu Xilence, jenze ty sou v tyhle velikosti jenom cerveny, a ty se mi nelibej :oops: Nejde o to kolik budou tocit, zapojim je do serie za sebe, a kdyz ne, tak je budu ridit pres desku. Nechci ten vetrak po dvou mesicich menit a pozaduju tichost. Nechci dat za oba vic jak 300,-
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49168
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Spis Nexus. Fany AC uz nejsou to co byvali.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

tx3rf píše: nechci kupovat nexuse, protoze ty vyjdou na 200,- a celkem 400,- se mi za ne davat nechce,
Já to vidim jasně na AC
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“