Chcem si postavit nove PC ale posledne tri roky som HW vobec nesledoval a vlastne som na PC lama.Chcel by som si vybrat komponenty zo stranky http://www.alza.sk/ ale neviem si stym vobec rady.Ceny sa mi zdaju najvyhodnejsie ak poznate lepsiu ktora posiela aj na Slovensko mozte doporucit.
PC by malo primarne sluzit na hry. Zakladnu predstavu mam:
CPU: INTEL Core 2 Quad Q6600
RAM: zatial 2 GB
disk: aspon 400 GB
grafika: GF 8800 GT 512
doska: aby podporovala 2 disky, 2 mechaniky a SLI
DVD mechanika: nemam predstavu
+ poradte zvysne komponenty (zdroj, skrina atd.) proste komplet PC.
Cena pc by sa mala pohybovat cca 30 000 SK horna hranica je 35 000 SK.
Komponenty by mali byt od kvalitnych firiem ale co najlacnejsie.Ziadny PC tunnig a pod.Proste PC na vykon.Dufam ze mi aspon tu niekto konecne pomoze lebo sa stym trapim uz mesiac a vzdy som to mal zle zostavene.Dik za akukolvek pomoc.
Este dodam keby ste mi dodali priamo linky na kazdy komponent.Dakujem.
CPU: E8400 v prípade nedostupnosti E8200
MB: bral by som bud novší X38 ASUS P5E alebo P35 - P5KR (radšej časom predaj tú 88gts a kúp novšiu kartu ako potom dokupovať daľšiu 88gts, SLI jedine vtedy ak by si kupoval hneť 2 karty)
RAM: 1 modul Adata 2GB 800Mhz cl5
HDD: WD 400GB AAKS
VGA: 88GTS 512MB môže byť
DVDRW: napr: Samsung SH203D
Zdroj: 500W Seasonic OEM aj s rezervou
Case: podľa vkusu
EpileptickyKrecek píše:Akorát ty paměti bych dal kit 2x
Nech kúpi jeden modul a časom druhý ak už nebude stačiť. Rozdiely medzi DCH a SCH je 1 až 3 percentá v testoch! U hrách alebo pri bežnom práci rozdiel nepozná.
alienhan: pokud sezenes E8400 tak ji ber vsemi deseti
ono i vykon na defaultni frekvenci 3,0Ghz ty urcite postacia klidne to muzes chladit boxem...
casem nasetri penize a kup nejaky poradny chladic a pak zkus oc
Poprosim poradte mi ktomu nejaku dosku, pamäte a neviem ani ake DVD mechaniky si vybrat.
Doska by mala zvladat 2 disky a 2 DVD m. .
A ak som nieco zabudol tak doplnte.
[quote="Lavak"][/quote]
CPU: využiješ štvorjadro? ak nie tak ber E8200 / E 8400
HDD: radšej AAKS
PSU: 500W bude stačiť ale ber radšej Seasonic / Corsair
http://zakladni-desky.alza.sk/zakladni- ... d82645.htm toto je asus P5E to co pozeras ty je P5E3 a ta je urcene pre DDR3. inak ak to chces na hry tak tam Quad nevyuzijes. radsej kup E8200/E8400. vyssia frekvencia ti pomoze viac
disk je to dobry a zdroj tiez. rychlost ram ti moze byt ukradnuta. nemusis sa bat obmedzovat ta vobec nebudu, skor kapacitne ako vykonom