Síť W2003 server, XP PRO klienti odpojování síťových disků

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Síť W2003 server, XP PRO klienti odpojování síťových disků

Příspěvek od Jirin »

Ahoj,
shodou nešťastných náhod jsem se dostal jako správce do sítě zmíněné v popisu. Síť čítá zhruba 10 klientských stanic + server s W2003, PC se přihlašují do domény.

Na serveru jsou sdílené složky a klientské počítače je mají nastaveny jako síťové jednotky. Při spuštění počítačů jede vše v pohodě, ale po náhodné době (většinou to bývá ± 8 hodin) se disky odpojí a nelze je znovu připojit a ani se na sdílenou položku serveru dostat po síti. Jediné co pomůže je restart dotyčného PC, pak jede vše zas dobře. Zajímavé je, že v síti donedávna byly PC s W2K a ty běžely bez problému a odpojování disků se u nich neobjevovalo. Nyní byly tyto PC nahrazeny novými s XP a problém odpojování se u nich začal také objevovat :(.

Zkoušel jsem hledat různé řešení problému, ale zatím jsem neuspěl.
Zatím jsem zkoušel:
1. Vypnutí možnosti vypínání síťových adaptérů z důvodu šetření spotřeby
2. Vypnutí auto disconnectu na serveru net config server /autodisconnect:-1 dle http://support.microsoft.com/kb/138365/cs
3. Na klientských PC jsem do registrů hodil HKLM\System\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\KeepAliveInterval 0x00001000 a KeepAliveTime 0x00300000 mělo by to držet připojené disky online.

Dnes jsem na server nainstaloval Wireshark, tak zkusím schválně zítra hlídat co poteče do serveru při odpojení a následném pokusu o znovupřipojení disků.

Jen ještě dodám, že na všech PC včetně serveru jsou nainstalované poslední MS záplaty...

Jinak zatím ze své praxe správcuji sítě s Linux / Unix based servery. S Win serverem jsem přišel touhle cestou poprvé do styku a nějak se moc nepotvrdila proklamovaná jednoduchost nastavení Win severů...

Předem díky za tipy, co by mohly pomoci problém vyřešit,

Jirin
Suzuki SV 650 && ČZ 250 / 471 rider
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

muze to byt take licenci.. jestli jsi nevycerpal licence a pak te to na sdilene disky nepusti

hledej v Admin Tools / licensing
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

VasekB píše:muze to byt take licenci.. jestli jsi nevycerpal licence a pak te to na sdilene disky nepusti

hledej v Admin Tools / licensing
Ahoj, tak jsem to kontroloval a licencí je jeste dost. Má někdo nějaký další návrh?
VasekB
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VasekB »

zkus na nefunkcnim PC co vypise>
net use x: \\server\share /user:domena\username password

pripadne otevrit v start / run>
\\server jestli ti vubec vypise sdilene slozky

pak jeste koukni na vsechny hlasky v eventlogu na PC a serveru v dobe kdy se ti nepodari pripojit
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Hlasi ti to nejake chyby? V siti server a stanice vzajemne vidis?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

takze, pracuji zhruba se stejnou siti, je dobre data na serveru chranit heslem, tudiz pripripojeni na disk chce jmeno a heslo, to dat kazdemu userovi vlastni a ve windowsu dat zapamatovat... dale bych diskum nastavil pismena pozpatku (nvm jestli mas - Z:, X: atd...)
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Byl jsem tedka nejakou chvili odjetej, takze se omlouvam ze jsem nereahoval. K diskum, pouzivam Y a Z, takze by to s nicim kolidovat nemelo. Hesla se pouzivaji, kazdy uzivatel ma svuj login a pod nim se prihlasuje na server.

Pri vypadku se stanice v siti vidi, ale kdyz na pocitaci, na kterem jsou odpojene ty disky se zkusim pripojit na server, tak me to vyhodi. Po restartu je vse OK.

Hlasky jsem se pokusil zjistit, ale zjistil jsem pritom zajimavou vec. PC byl vytuhlej na pripojene disky se neslo pripojit. Ja jsem se pripojil pres server na vzdalenou plochu toho PC a disky se najednou rozbehly a zase to fungovalo.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

co to znamena "tak me to vyhodi"???
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Jirin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirin »

Dony píše:co to znamena "tak me to vyhodi"???
Hodí chybu jako něco ve smyslu, špatnýho přihlášení (špatné jméno / heslo). Přesnou hlášku už si nepamatuju, ale zkusím zjistit.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“