Jak maximalne ohhlucnit hdd?

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
pimp_c
Nováček
Nováček

Jak maximalne ohhlucnit hdd?

Příspěvek od pimp_c »

Boxy od scytche, silenmaxx su k nicomu........hdd pocujem ako predtym. A hdd chcem mat ulozeny v pc, nechcem ho tahat vedla do miestnosti :lol:

Da sa s tym nieco robit? Nejake extra silent bloky?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

voda + trochu tlumícího molitanu a neslyšim ani 15k scsi disk ;-)
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

S tim slovem "trochu" tlumiciho molitanu bych nesouhlasil... preci jenom mam Raptora a pri seeku se docela ozve. 15k jsou hlucnejsi.. takze pocitej jestli chces stopro neslyset tak urco ne "trochu" Na normalni a v idealnim pripade jednoplotnovky trochu staci..
(zalezi jak si to kdo vylozi no..)
pimp_c
Nováček
Nováček

Příspěvek od pimp_c »

Sktarka chci max. dosazitelne ticho ale ne za cenu pulky vyplaty....co teda?
filletzz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od filletzz »

SSD za cenu dvou vyplat :lol:
MacBook Air 13" Mid 2013 + iPhone 4s
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Gr8 Vivec píše:voda + trochu tlumícího molitanu a neslyšim ani 15k scsi disk ;-)
Taky se na to chystám, ale mám strach z přehřívání elektroniky disku.
Máš to nějak pořešený, nebo stačí teplo odvádět z boku disku? Přece jenom ty šváby na spodním pcb jsou taky nějakým zdrojem tepla a když se to jen tak zabalí do molitanu tak se tam to teplo může akumulovat...
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

na tom 15k cheetahu je elektronika studená, dokonce studenější jak na WD 5000YS, mezi blokama mám teplovodivou samolepku 3M, na pár místech i dvě vrstvy, ty disky jsou křivý jak prase
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Když už se lapujou (nekamenovat) CPU, proč ne HDD, to by byla hlína :-D
pimp_c
Nováček
Nováček

Příspěvek od pimp_c »

Gr8 Vivec píše:na tom 15k cheetahu je elektronika studená, dokonce studenější jak na WD 5000YS, mezi blokama mám teplovodivou samolepku 3M, na pár místech i dvě vrstvy, ty disky jsou křivý jak prase
urob niekedy foto....teda zvonku
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

Jeltík píše:Když už se lapujou (nekamenovat) CPU, proč ne HDD, to by byla hlína :-D
to sice mozne je, ale pak bude HDD mensi
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

pimp_c píše:urob niekedy foto....teda zvonku
mno neni nic moc co fotit- mám to v pozicích pro mechaniky, molitan je 2/3cm tlustej (takovej ten s výstupkama na tlumení zvuku, nastříhaný tak, aby byl ze všech stran, dva disky momentálně zabírají dvě pozice, trochu jsem musel zredukovat horní vrstvu protože jsem do compu dal 4in3 device od coolermasteru protože mám teď v compu 6 disků...takže voda trochu strácí smysl
pimp_c
Nováček
Nováček

Příspěvek od pimp_c »

Gr8 Vivec píše:
pimp_c píše:urob niekedy foto....teda zvonku
mno neni nic moc co fotit- mám to v pozicích pro mechaniky, molitan je 2/3cm tlustej (takovej ten s výstupkama na tlumení zvuku, nastříhaný tak, aby byl ze všech stran, dva disky momentálně zabírají dvě pozice, trochu jsem musel zredukovat horní vrstvu protože jsem do compu dal 4in3 device od coolermasteru protože mám teď v compu 6 disků...takže voda trochu strácí smysl
a teploty bez chlazeni?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

čeho? toho scsi? nevim, odjakživa ho chladim vodou
pimp_c
Nováček
Nováček

Příspěvek od pimp_c »

nevim, pises ze mas 6hdd, voda straci smysl...??
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

voda strácí smysl protože bych to neměl kam dát, nechci mít disky mimo case a pozic pro mechaniky mám jen 5, pak mám jen dva chladiče od ertyho a do novejch se mi investovat nechce, častěji než je obvyklý u mě přibyde/ubyde disk a když je chlazenej vodou tak se do děsně debilně rozebírá, proto teď chladim vodou jen systémovej scsi a jeden WD 5000YS, v boxu od CM mám další dva samsungy 166T 500GB a dvě 80GB barracudy, před nima je vrtule co byla k tomu boxu- 1200ot. modře podsvícenej fan, nic moc, disky v boxu maj 35-37°C +-, vodou chlazený maj konstantních 31°C
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Snad len pre porovnanie - vzduchom (9,2cm fan) chladeny WD5000YS v mojom Antec Solo ma 39 stupnov ;-)
Hrochan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hrochan »

Ja mam WD1200JD 120gb,pridratoval sem na nej 80mm fan a teplota klesla z 39 na 32 :D
Co se tyce hluku: dela to bordel kdyz to seekuje (je to docela spatne popsatelny,takovy chrceni ale s divnym tonem :wink: )
EDIT: a to ten fan jede na 6v,na 12v to chladi lip ale je to silene slyset(njn shit arctic cooling za par desitek korun,navic rok a pul stary :) )
Asus P5QL Pro-----Pentium DC E5200@3500mhz+TR ultra 120-extreme-----Sapphire HD 4830+accelero twin turbo-----2x2gb a-data vitesta extreme-----WD caviar 120GB+samsung HD502IJ -----Seasonic 500W-----LG GSA 4120B-----CM Elite 330-----Asus MyCinema P7131D-----120mm in,120mm out xilence fan -----Sennheiser HD201-----Samsung 2032BW
Obrázek - kamosuv Celeron :D
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

podotykam - disky v kosi na disky, pred nima 14mm fan na 800ot, pri seeku maj max. 33°C

WDC WD1600AAJS-22PSA0 29 °C (84 °F)
Seagate ST3808110AS 30 °C (86 °F)
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

Tak aby to tady nebylo uplne OT resi se tu jen hluk.

Jelikoz si vyzkousel Silenmaxx a pride ti to malo tak jedine voda.
Vodni blocky co se prodavaji v obchodech jsou nesmyslne predrazeny.
Nejlepsi jsou eRTYho vodni blocky za 300,-
http://www.ertyh2o.net/

Jinak asi nejlepsi reseni co se da normalne koupit je toto:
http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 62&kat=201

Jinak eRTYho jsou lepsi v cena/vykon tak i praktictejsi protoze si je obalis vlastni hmotou ;)
pimp_c
Nováček
Nováček

Příspěvek od pimp_c »

Ide teraz o to, ze to asi bude pre mna nedostupne, nakolko na vodu sa nechystam, a len kvoli hdd je to zbytocne :x
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“