Problem s Radeon X1900XT 512MB spolu s RAMkami (vyřešeno!!)

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
erdasv
Nováček
Nováček

Problem s Radeon X1900XT 512MB spolu s RAMkami (vyřešeno!!)

Příspěvek od erdasv »

Cau, poridil jsem si do sve starsi bedinky novou grafiku - ATI Radeon X1900XT, vlastnim zakladni desku MSI neo 915. Ma ctyri sloty pouze na DDR2. Zaroven jsem prikoupil i dalsi RAMky (mel jsem dve 512 a ted k tomu 2x po 1GB) a ted k problemu:-) Kdyz tam nacpu vsechny RAMky, tak prestane fungovat grafika> XPcka nabehnou,ale je tam nesmyslne rozliseni a lehce mazly obraz, ve spravcich zarizeni neni grafika vubec uvedena. Jakmile jednu z RAMek oddelam, tak uz vse vali v pohode. Zkousel jsem ruzne kombinace, jestli nejsou vadne ramky nebo slot, ale pokzde to valilo. Nevite cim to? Myslel jsem, ze by za to mohl slaby zdroj mel jsem pouze 300w, tak jsou koupil novy, ale problem zustal. Dik za rady Erik.
Procak intel P4 3GHz

//Don: presun z Ati grafik
Naposledy upravil(a) erdasv dne úte 26. úno 2008, 21:57, celkem upraveno 1 x.
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Problem jsou nejspis ty ramky, pac dle meho ti nebudou fachat ani s jinou grafikou, pokud je zase zapojis vsechny. Mozna podtaktovat by je pomohlo.

prijde lock a zaslouzene, dyt ja vim
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
erdasv
Nováček
Nováček

Příspěvek od erdasv »

Ruka píše:Problem jsou nejspis ty ramky, pac dle meho ti nebudou fachat ani s jinou grafikou, pokud je zase zapojis vsechny. Mozna podtaktovat by je pomohlo.

prijde lock a zaslouzene, dyt ja vim
Takze se proste spokojit pouze se trema RAM? Hmm...co se da delat.
Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don »

a zkousel jsi jen to 2x1GB bez tech puvodnich?

lock nebude... presun do sestav kam se to lepe hodi ;)
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
erdasv
Nováček
Nováček

Příspěvek od erdasv »

Don píše:a zkousel jsi jen to 2x1GB bez tech puvodnich?

lock nebude... presun do sestav kam se to lepe hodi ;)
Jasan, to vali v pohode.... ale rikal jsem si, ze kdyz uz je mam, tak ze by tam mohlo byt vse.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

PLS mohol by si doplniť presné info o HW. (MB, RAM, Zdroj - značka/typ)

Problém možno bude v tom že máš obsadené všetky 4 sloty pre RAM, niektoré MB s tým mali problémy.

Najrýchlejšie riešenie by bolo fungovať iba na tých nových 2*1GB moduloch a tie 2*512 predať. 2GB by mali stačiť úplne pre P4 a X1900Xt :wink:
erdasv
Nováček
Nováček

Příspěvek od erdasv »

sTano11 píše:PLS mohol by si doplniť presné info o HW. (MB, RAM, Zdroj - značka/typ)

Problém možno bude v tom že máš obsadené všetky 4 sloty pre RAM, niektoré MB s tým mali problémy.

Najrýchlejšie riešenie by bolo fungovať iba na tých nových 2*1GB moduloch a tie 2*512 predať. 2GB by mali stačiť úplne pre P4 a X1900Xt :wink:
Jasne, tady ta sestava: takze Intel P4 3.0 GHz (1024/800), MB MSI 915P Neo2-Platinum/ICH6R, zdroj Modecom Feel III 400W, DIMM DDR2 Kingston PC667(kit 2x 1GB).

Tak snad by mely kdyztak 2GB stacit...ale 3 by byly taky fajn:-), jestli jsou ty 512ky vubec prodejne> jsou to jedny z prvnich DDR2, tenkrat jsem mel probelm to vubec sehnat a byl to ranec.
erdasv
Nováček
Nováček

Příspěvek od erdasv »

pomohl update BIOSU....
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“