Jak maximalne ohhlucnit hdd?

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

Kdyz je tamto tema zamknuty napisu to sem..
Nevim jaky mas rozpocet ale pro zacatek by sis koupil
radiator 360 (aby si to pouzil i v budoucnu)
cerpadlo (vykon zalezi co budes mit v budopucnu)
expanzku
a block na disky od eRTYho..

Ja mam taky reseny HDD mimo case + unich mam cerpadlo. Ktery ma na sobe vodni block a tim padem jsem si ho mohl dovolit taky zavrit a neslysim ani jedno.

tak nejak to vypada u me
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

kupovat na to nový díly je blbost, maximálně nový bloky od ertyho nebo wrooma
bazarovka čerpadlo, kolem 700,- za jetýho eheima (tichej dost, kdyžtak nová osička za 250,-), radiátor bazarovka cokoliv, jak klasika tak topení z auta, na expu se vybodneš a uděláš to přes téčko, s cenou se můžeš dostat i pod cenu dvou silentmaxů
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

2Vivec Ragoval jsem na tohle co wojta zamknul.
pimp_c píše:Chcel by som chladit vodou hdd - umiestnit ho mimo pc, popr. do pc a dobre odhlucnit.
Neskor by som samozrejme pridal aj dalsie veci, chladenie vga a cpu, ale to ozaj az neskor.
Podle me nema cenu kupovat Eheima, kdyz ho do budoucna nepouzije. Proc ho zase prodavat kdyz si uz ted muze koupit co pouzije do budoucna.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

v tom případě máš pravdu :)
pimp_c
Nováček
Nováček

Příspěvek od pimp_c »

Tak co vybrat? Nejaky link, kludne aj zahranicne shopy, ale aby to bolo tiche cerpadlo. V podstate som ho nazivo este nikdy nepocul, ako to huci? Je ti tichsie ako hdd relativne? Ak nie tak to bude zla volba :-D
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

pimp_c píše:
Gr8 Vivec píše:na tom 15k cheetahu je elektronika studená, dokonce studenější jak na WD 5000YS, mezi blokama mám teplovodivou samolepku 3M, na pár místech i dvě vrstvy, ty disky jsou křivý jak prase
urob niekedy foto....teda zvonku
Sice nevím jak to má Gr8 Vivec, ale u mne to vypadá takhle:

Obrázek Obrázek

Zatím jsem to moc neotestoval, ale mám takhle zabalený 2 disky a čidla hlásí v klidu 29-31 stupňů. Co se týká hluku, tak to funguje perfektně. Sice seek jde slyšet pořád, ale se Silentmaxxem se to nedá srovnat. Kolem mechanik mám ještě z každé strany jednu volnou pozici, takže to ještě vystelu molitanem a bude to skoro dokonalý :)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

mám to obdobně, akorát ne v boxu od mechaniky protože ty byli na nic, bez nich tam můžu mít o hodně víc molitanu :)
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“