Rozliseni

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Jackal píše:Myslím, že jsem napsal dost a urážet se nenechám. :wink:
Skoda, ze tu su rovnake zabery z recenzie tvojho monitora najprv v rozliseni 1680x1050, potom 1280x1024 a nakoniec 800x600 :

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Uplne klasicka roztahovacka, akurat mozno o nieco kvalitnejsie vyhladzovanie na strane monitora.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

OK, vzdávám se. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Liquid Air Matte Black / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Jackal píše:...Nemá cenu to rozebírat dále, tady se neschodnem a nebereš co ti píšu a říkám. Je mi 34 let a trošku toho rozumu jsem pobral, abych věděl a viděl na svém monitoru, jestli mám nebo nemám roztažený obraz.
Mne je 35, asis toho nepochytil az tolko ako si o sebe myslis, a urcite nie tolko aby si mohol urazat niekoho, kto ti slusne, bez osobnych urazok, oponuje.

Ale aby si konecne uvidel, co mas s ocami a kolko si toho pobral, stiahni si tento soft, je fakt super napr. na hladanie chybych pixelov a pod.
http://www.eizo.de/lcdtestutility.html
Potom si nastav rozlisenie obrazovky na tvojich "neroztiahnutych" 1280x1024 a spusti ten test s testom geometrie - tento sw pri testoch pouziva vsade nastavene rozlisenie a nic nedeformuje, na rozdiel od Nokia testu.
Zober si pravitko a zmeraj vysku a sirku zobrazeneho kruhu - budes prekvapeny.
Potom skus to iste pri 1680x1050.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Mne je 35, asis toho nepochytil az tolko ako si o sebe myslis, a urcite nie tolko aby si mohol urazat niekoho, kto ti slusne, bez osobnych urazok, oponuje.
To si děláš srandu !!!! Nazval mě, že jsem blbý a to jen proto, že nezdílím stejný názor !!! Přečti se vše a ne jen to co se ti hodí do krámu. Možná jsem slepý jak psal ten maník a blbý mě nikdo nazívat nebude a jestli i ty si myslím, že je dobré někomu říkat, že je blbý a to jen proto, že má jiný názor, tak nejsi objektivní moderátor. :wink:
AMD Ryzen™ 7 7840HS 5,1 GHz, Hynix 32GB RAM DDR5 5600MHz, GeForce RTX 4050 Laptop, Samsung SSD 990 EVO Plus 2TB (systém), Samsung SSD 990 EVO Plus 4TB, 17" IPS QHD 2560 × 1440 165 Hz, Microsoft Windows 11 Pro
Samsung Galaxy S25 Ultra 12GB/256GB Titanium Jetblack / Spigen Liquid Air Matte Black / Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
kul1k
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kul1k »

ale ty "blby" ses pac ta deformace obrazu tam je nebo ses mozna slepy :lol:
(furt lepsi lidi co nevidej deformaci obrzu nez ktery rikaj ze jim har bezi plynule a majji 15fps :roll: )
NB:Acer Aspire V3 571G
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Ku!1k píše:ale ty "blby" ses pac ta deformace obrazu tam je nebo ses mozna slepy :lol:
(furt lepsi lidi co nevidej deformaci obrzu nez ktery rikaj ze jim har bezi plynule a majji 15fps :roll: )
Proč máš tu žlutou, snad ne za urážky, nedivil bych se. Už to není věcná a rozumná debata, vidíme každý něco jiného jinak a to se asi nezmění. Třeba jsem slepý, ale urážet se nenechám, jen proto, že vidím nějakou věc jinak. :wink:
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Máte všichni pravdu a omlouvám se. :wink:
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

Jackal píše:To si děláš srandu !!!! Nazval mě, že jsem blbý a to jen proto, že nezdílím stejný názor !!! Přečti se vše a ne jen to co se ti hodí do krámu. Možná jsem slepý jak psal ten maník a blbý mě nikdo nazívat nebude a jestli i ty si myslím, že je dobré někomu říkat, že je blbý a to jen proto, že má jiný názor, tak nejsi objektivní moderátor.
Ale on nepisal nic o tvojej matke... to je pre mna neprijatelne, taketo utoky, sry.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Ale on nepisal nic o tvojej matke... to je pre mna neprijatelne, taketo utoky, sry.
sry, ale vidíš následek, co hledat příčinu, ale už toho nechme, nechci se tu hádat, radši si věcně povídám bez jakýkoliv záště a urážek. :wink:
Deexer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deexer »

WTF? :lol: to je sice hezke ze jste si to tady takle rozebrali, zrubali se navzajem atd. (vsechno sem cetl ) ale nic co by mi pomohlo

teda napriklad hraju word of warcraft mam v nem neboli pouzivam moje dost upravene UI(kdo hraje wow nemusim vysvetlovat) toto UI je delano na rozliseni 1280x1024 (toto rozliseni pouzivam defakto u vsech programu ale opravdu sem mi kvuli monitoru to vse nechce predelavat u nekterych to ani nejde viz. wow)

tak se ptam teda znova kdyz si koupim 22" monitor a aplikuji na nej 1280x1024 rozliseni "prispusobi se to stranam oberazu nebo ne? pac todle je u me docela dulezita vec nez si koupim monitor abych vedel co a jak dela pac 22" jsem jeste nemel a nevim co to udela tak se ptam

predem dekuji za odpoved :)
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

[quote="Deexer"][/quote]

Mas to na predchadzajucej obrazovke. Mozes si vybrat :
1) roztiahnuty obraz
2) cierne pruhy okolo obrazu (hra bezi v 1280x1024 v strede obrazovky)
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Widescreen monitor je oproti klasickym LCD sirsi, to znamena, ze tech 1280 pixelu se bude muset roztahnout na mnohem sirsi plochu, cili ze ctverce na obrazovce uz pote nebude ctverec, nybrz obdelnik(vysku zhruba stejna, ale sirka mnohem vetsi).

Jackal: Neverim, ze jses v OSD menu toho monitoru jeste nehrabal, kdyz na zive.cz pejes takove ovace. Pust si nejakou starsi 2D hru - treba Age of Empires II. Nastav si rozliseni 1280*1024 a najed si na nejaky baracek ve hre. HP w2207v ma v OSD menu polozku Image Control -> Custom Scaling -> Fill to sreen / Fill to aspect ration. Az budes koukat na ten barak v te hre, tak si schvalne prepinej mezi temito dvema mody, monitor na to bude okamzite reagovat a pomer stran prizpusobi hned po najeti kurzoru na danou polozku. Pokud ti ten barak pri zvoleni moznosti Fill to Screen neprijde sirsi nebo roztahlejsi na sirku, tak jsi nejspise opravdu slepy a neurazej se prosimte, je to pouze konstatovani holeho faktu(ja osobne bych neco takoveho jako urazku nikdy nevyhodnotil, ale lide jsou ruzni).
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
cajky
Nováček
Nováček

Příspěvek od cajky »

ahoj...rozumim tomu dobre,ze kdyz bych si koupil 20" klasiku a hral na rozliseni 1600:1200 tak je to co se tyce sirky skoro stejne jako na 20" wide pri rozliseni 1680:1050???myslim tim,ze do sirky uvidim da se rict stejne a ne ze u wide uvidim mnohem sire...je to tak?
Mastero
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mastero »

Záleží co si představuješ pod pojmem "skoro stejně" :)

U 1680x1050 uvidíš po stranách o 20% "více obrazu" (než u 1600x1200), ale ta shodná výseč bude o 450 tisíc pixelů "méně detailní".
\( ^_^)Λ(^_^ )/
cajky
Nováček
Nováček

Příspěvek od cajky »

vybrat si monitor je pro me horsi nez kdyz jsem si vybiral praci :) takhle jsem se snad este nad nicim nerozhodoval... fakt nevim co je lepsi,jestli klasiku nebo wide...mel bych to JEN A JEN NA HRY,ale jednoznacna odpoved se najit neda,protoze nekde rikaj to a jinde zase to...
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Na hry jedine widescreen, je to pro oko mnohem prirozenejsi a herni zazitek je daleko lepsi, alespon dle meho nazoru, ale urcite mi da nekdo za pravdu. Klidne si kup nejaky 24" WS monitor s nativem 1920*1200, ovsem musis mit dostatecne silny graficky subsystem.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
cajky
Nováček
Nováček

Příspěvek od cajky »

kdyz ja muzu maximalne tu 20" protoze vetsi uz jsou pro me proste moc velky...byl jsem se na to koukat a to jsou uz aspon pro me moc velky "kravy"...tech 20" je tak optimalni...
ten wide bych bral,ale prave ze velky minus pro me je to,ze to nepodporujou nejaky hry,coz se mi fakt nelibi...a resit problemy s nastavenim jestli to pujde nebo nepujde se mi moc nechce...
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Na internetu je o tomto tuna informaci a navodu, jak a kde co zprovoznit. Krom toho nepodporou WS trpi pouze starsi hry, uz nejaky ten patek je to standart.
cajky
Nováček
Nováček

Příspěvek od cajky »

treba hry jako CoD2 a AoE3 podporujou wide?nebo ty uz patri mezi ty starsi?

//EDIT by Wuu: na tomto fore si najdi link na stranku o hrach a ich podpore wide rozlisenia, tak budu zodpovedane tvoje otazky[/i]
Deexer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deexer »

cajky píše:vybrat si monitor je pro me horsi nez kdyz jsem si vybiral praci :) takhle jsem se snad este nad nicim nerozhodoval... fakt nevim co je lepsi,jestli klasiku nebo wide...mel bych to JEN A JEN NA HRY,ale jednoznacna odpoved se najit neda,protoze nekde rikaj to a jinde zase to...

souhlasim ja uz to vybiram nekolik mesicu a nic :( zatim je to fakt voprus :( nejelpsi by bylo si nejakej monitor wide pocut odskoused ho, a i s matny nebo lesklim povrchem
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“