Pokles výkonu?

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Bludevil
Nováček
Nováček

Pokles výkonu?

Příspěvek od Bludevil »

Zdravím. Koupil jsem grafiku: Ge8600 GTS od MSI OC edition. Když jsem jí dal do sestavy, tak 3D mark 2005 ukazoval něco okolo 11000 bodů. ALe během několika dní jsem cítil lehký pokles výkonu, dal znovu otestovat a už to bylo jen 10000bodů. Myslel jsem že je chyba že mám "zadělaný" systém, zformátoval jsem, přeinstaloval všechno přesně pomocí stejných ovladačů jako předtím a karta nyní udělá jen lehce přes 8000 bodů, což je hrubě nedostatečné vzhledem k sestavě. Karta se nepřehřívá (nepřekročí 60 stupňů), použití asi 10 různých verzí ForceWare nepomáhá. A co je nejzajímavější, ani její přetaktování výkon nezvýší. Napadá někoho jaký objektivní důvod to může mít?
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Aby sme sa pohli ďalej, bolo by treba aj uviesť kompletnú zostavu :roll:
.
Bludevil
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bludevil »

protože jsem v práci, nevymáčknu ze sebe všechny údaje. Základní deska je Asus, chipset nForce4, paměti: 4* Geil 512Mb DDR400, procesor: AMD X2 4200+ (přetaktován: 2* 2700), zdroj: jen 400W. Odhaduju že zdrojem by to ale být nemělo, jinak by ta karta zrpočátka nešla naplno a ten výkon postupně neztrácela...
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

imho, zvedni frekvenci cpu a hned uvidis rozdil
no a hry jedou taky pomaleji, protoze 3dmark nehraje nikdo, pokud sis vsiml, tak jeho objektivnost postupem casu, coz je zrovna ted ztraci na objektivite
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
rousini
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od rousini »

Zkontroluj v kontrol panelu nastavení kvalita/výkon, v RivaTuneru skutečné 3D frekvence, natáhni driver z instalačního CD, v BIOSU vše ohledně GK na default (PCIE-100, napětí PCIE....), zapnutí Min.spotřeby pro fungování CnQ...
Taky bych zkusil i jiné benchmarky (Everest) pro zjištění prostupnosti pamětí, výkonu systému...

to Ruka: imho přetaktovaný CPU ještě zvednout??? :lol:
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Muj novy: X2 4000+ EE (2.1@3.04GHz) 1.35V (35°C - 49°C) -- AC Freezer 64 Pro

A jde i na 3.15GHz , ale pro v-core 1.5V :twisted:
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“