ntb. Acer - problikavani dispaye pri napajeni z baterie

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Orist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ntb. Acer - problikavani dispaye pri napajeni z baterie

Příspěvek od Orist »

cau,
po 4-5 mesicich pouzivani ntb. Acer Aspire 5520G (viz. popis) jsem zjistil,ze po vytazeni napajeni ze site, tzn. ze se napaji jen z baterky, mi problikava display, cetl jsem nekde, ze to muze byt utilitou Acer Empowering Technology, ale display problikava i kdyz najedu pri startu do biosu, tzn. je to nejaka hardwarova chyba a doporucujete uplatnit reklamaci ? kdyz v nastaveni jasu displaye posunu jas na vyssi/nizsi - problikavani ustane,ale za chvili zase zacne. prosim poradte co s tim, diky.

edit:mensi postreh - pri napajeni z baterky mam vzdy jas na minimum,ted jsem postupne zkousel pridavat a pri vyssim jasu display neblika,po chvili jsem to zas shodil na minimum a do 10min opet zacal blikat
Orist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orist »

to nikdo netusite co s tim ? :(
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

jak moc blika?
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
Orist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Orist »

rekl bych, ze blikaji 2/3 obrazovky(leva cast) a prirovnal bych to tak starymu CRTcku ktery bezi na 40-50Hz, koukat se na to,precist vse jde,ale je mi to neprijemny na oci.
a jak uz jsem psal,dela to obcas pri napajeni z baterky a hlavne pri nizkem nastaveni jasu, kdyz si pohraju s posuvnikem na jas,trochu pridam,pak zas uberu,tak se to zas nejakou chvili drzi v pohode, pri vypnuti displaye a opetovnem zapnuti to take zacne blikat (stale mluvim jen o napajeni z baterky)
EasyM@n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EasyM@n »

Neco podobnyho se mi stalo stolniho 19" Acer LCD monitoru. Pri urcitych nastavenich jasu displej blikal silene u ostatnich mene ale mel jsem ten samy problem co ty - nedalo se na to divat. Tak jsem to vyreklamoval a oni mi poslali novy LCD protoze to byla uz treti reklamace. Predtim s tim byly jeste jine problemy...proste Acer mno.
bosak
Nováček
Nováček

Re: ntb. Acer - problikavani dispaye pri napajeni z baterie

Příspěvek od bosak »

To znám, a jelikož je ntb určen téměř nonstop pro práci, a toto uživatele štve tak v 1% času při provozu na baterie, tak cestou menšího odporu je kašlat na to.

Průběh u Acer 5535 mám takovýto:
Po odpojení od síťového adaptéru započne mírné blikání (střídá se vyšší a nižší jas) v důsledku nedostatečné stabilizace napětí pro napájení display, a to právě ve chvílích, kdy pracuje hdd. Je to zcela evidentní při pohledu na HDD LED. Nemusí se nic měřit, přišlo by se na to stejné...
=> zprasená základní deska.
Nicméně blikání má tendenci se po několika minutách ustálit, a pokud někdo miluje balast v podobě různých aplikací a doplňků od výrobce, tak výchozí instalace s tímto balastem to blikání nějak záhadně odstraňuje. Je vidět, že když běží display ntb bez balastu, tak se něco honilo po výrobě na vývoji sw.
No už vím, proč nebyl drahý : - )
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“