Spojeni vice AP

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
aa007
Začátečník
Začátečník

Spojeni vice AP

Příspěvek od aa007 »

Zajimam se ted o spojeni AP a nejak porad nevim, jak se to nejlepe realizuje ...
kdyz je dostupne spojeni prez kabel, tak se koupi jen par AP a do 1. se pichne sit do WAN portu a z toho AP pak kabel poracuje z LAN portu do dalsiho AP, kde se zase zapoji do WAN portu atd...

Ale kdyz neni dostupny spojovaci kabel, tak uz mi reseni unika. WDS neni moc pouzitelny ve vetsich sitich, kdyz kazdy skok spomali sit o polovinu. Takze jediny co me napdlo jak to propojit je 1. AP do modu AP ... Signal z AP1 chyti dalsi AP (AP2) v modu client, ktery je spojeny kabelem s dalsim AP (AP3) lezici hned vedle AP2. AP3 je v modu AP a posila signal dal, kde se nachazi dalsi takova dvojice a rozisruje sit... Jestli sem vyrozumel spravne, tak mod Bridge je obdoba WDS, takze se neda pro vetsi site pouzit.
Jeste by me zajimalo, jak je to s roamingem - staci nastavit stejne SSID a klientske pc pochopi, ze to je stejna sit, nebo je potreba jeste neco udelat? Jediny co sem nasel zretelne je WLC od Cisco, ale to stoji kolem 200 000, takze pro soukrome ucely nepouzitelne...

A posledni dotaz - v nejakych restauracich maji nastavene to, ze kdyz se pripojite k wifi siti a otevrete prohlizec, tak se dostanete jedine na stranku, kde to po vas chce prihlasovaci udaje k siti (ktere ziskate po zaplaceni) a potom se vam teprv "odemkne" pouzivani site - zase jediny co sem nasel, ze to umi je uz jednou zminovane WLC, coz pochybuju, ze by si do restauraci porizovali ... tak jak se to tedy jinak resi?

Diky
vesna
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vesna »

ja nevim esi sem dobre pochopil co resis, ale pokud neni dostupny kabel, tak vezmes AP se dvema antenama, pricemz na jedne vysila a na druhe prijima...
Procak> AMD Phenom II X4 945 Deneb 3.0GHz (default) + chladic CM Hyper 212 Deska> GA-MA790GP-DS4H + bios F6 Pameti> Hyper-X 1066Mhz(na 800Mhz) DDR2 8GB Grafika> GeForce 8800GTS 512 (default) Disky> (1x) SSD OCZ Vertex 60GB -samozrejme system (1x) Samsung HD154UI 1,5TB (1x) Samsung 1TB HD103UJ (1x) Seagate 1,5TB ST31500341AS Zdroj> Corsair HX750 Zvuk> Xonar DX + Logitech Z-5400 Digital 5.1 THX Klavesnice> Logitech Cordless Desktop Wave Pro Monitor> LCD ViewSonic VX2025wm a LG W2600HP-BF Case> Lian Li PC-V2110 OS> Windows 7 Ultimate 64bit Notas> Dell X1
aa007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od aa007 »

No ja to resim pouze teoreticky ... nechce se mi kupovat 3 AP jen pro to, abych si to vyzkousel

Vim, ze v komunitnich sitich se resi toto prave prez 2 AP, ale teda kdyz to jde prez jedno (bez WDS) tak, nevim proc se to resi prave prez ty 2.
newbie.p
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

WRAP

Příspěvek od newbie.p »

Ahoj, v tomto případě bych to vyřešil nákupem HW routeru http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=79720 a osazením wifi mpci karet http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=46249 .. nastavení a administrace poměrně jednoduchá.To by myslím mohlo tvůj problém vyřešit.
.....wifi 4 ever....... :D
aa007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od aa007 »

Docela pekna hracicka
Ale tak zase to vyzaduje mnohem vice penez na 1 predavaci bod, nez zakoupeni 2 AP.
newbie.p
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od newbie.p »

jistě, to nepochybně.. ovšem se jedná o poloprofi řešení a myslím že to vyřeší všechny tvoje problémy.. můj názor je lepší investovat o 2000,- víc a mýt pak třeba 5 let klid než se s tím každou chvíli trápit.. protože jestli ti na tom pojede DHCP a bude to vytěžováno na 80% tak tam budeš každých 14 dní... to jsou zkušenosti
.....wifi 4 ever....... :D
weller
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od weller »

Já mám podobnej problém mám doma ADSL router s wifi anténkou a potřeboval bych nějak prodloužit signál. Uvažoval sem o dalším routeru jenže když by přijmal signál přes Wifi anténku už by ho zase podle mě nemohl posílat dál a o to mi jde ty ethernet porty RJ 45 bych tam vůbec nepotřeboval já jen potřebuju něco aby to přijalo signál a zesílenej ho poslalo zase dál poradíte mi něco? Našel jsem toto mohl bych to použít? http://www.alza.cz/ovislink-wl-5460ap-w ... d56554.htm
aa007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od aa007 »

Ten ovis na kteryho odkazujes by mel byt v pohode .. pokud potrebujes jen 1, tak by rezim WDS nemel byt problem a mel by vyresit ten tvuj problem.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“