ATi Radeon HD3850/3870 (RV670) - problemy a jejich reseni

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

ano osekan, ale v ramci moznosti, ktera dovoluji pravidla na clanbase. ptal jsem se lidi, co tento config maji a jim to nedela...
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
jakub666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakub666 »

slaava píše:zdravim :) mam problem na moji karte s tim, ze mi to dela takove (ne)pekne veci (viz screeny). zahada je ale v tom, ze to dela pouze a jen v Call of Duty 4. at je karta pretaktovana ci ne. ostatni hry jako Oblivion (vse max+8xAA+16xAF), doom3 (taky komplet na max), far cry (taktez na max) a Bioshock (taky max) to nedelaji... :? je mozny, ze je na vine znacne osekany config? dela to na ovladacich 7.11-8.2. taky bych jeste dodal, ze to udela treba dvakrat do tydne. proste jeden cas to jde v poho, pak sup a jsou tam ty potvory. a je jedno, at to je po prvnim spusteni pc a nebo kdyz je pocitac spusten uz treba 8 hodin. chlazeni ok, teploty max 65°C. predem diky za rady.

http://members.upc.cz/slava/shot0000.jpg
http://members.upc.cz/slava/shot0001.jpg
http://members.upc.cz/slava/shot0002.jpg
Presne tohle se mi dela u Lost Planet, vetsinou to vyresin ze bud vypnu nebo zapnu vertikalni synchronizaci, ale nekdy ani to nepomuze. Taky mi to dela u starsi hry Cross racing championship. Celkem by me zajimalo v cem je problem.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

slaava píše:ano osekan, ale v ramci moznosti, ktera dovoluji pravidla na clanbase. ptal jsem se lidi, co tento config maji a jim to nedela...
no a s normalnim configem ti to dela? :wink:
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

pokud hraji sing, tak mi to na normalni nastaveni nedela. me jde o to, proc to dela jen me a ne dalsim lidem, co maji stejny cfg a atinu (bud 3850 ci 3870).
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

neco si zoslil... posli mi link na ten config nebo to forum nebo kde to je
slaava
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slaava »

pokud nemas atinu, tak nevim, jak ti to bude fungovat. jinak odkaz ZDE

edit: nebylo co zoslit ;) nastavit rozlozeni klaves jeste dovedu ;) jen jsem musel poupravit, diky neustale se menicim cvarum, nejake prikazy, ale v konzoli se pohybovat umim :)

edit 2: diky jednomu cloveku, ktery mi napsal n xfire (bohuzel nevim nick zde na foru), se to vyresilo. nedela to cfg, ale nastaveni pamu (100% to dela pam 4.01, ostatni jsem nemel moznost vyzkouset). a jeste lepsi na tom je, ze kdyz to udela, da se alt+tab a prepnete se zpet do hry, tak uz to nedela vubec... :?
JendaH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

otáčky

Příspěvek od JendaH »

pročítal jsem tuto diskuzi, ale odpověd kterou jsem hledal jsem nenašel, proto se chci zeptat, mám powercolor hd3870
konkrétně tuto:

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51287

měl jsem problémy s origo chladičem, který nereguloval otáčky podle teploty.. ale prostě jel na 25%, regulovat šlo pouze jen natvrdo pomocí rivatuneru..

proto jsem zkusil flash biosu GK ==> flashnul jsem si bios na novější verzi 010.071 a regulace již funguje.. ale bohužel karta reguluje tak že se ohřeje na nějakých 90°Ca tam běží chladič na 40% výkonu..

hluk při 3D mi nevadí.. ale zase chci ticho při 2D proto mi jde hlavně o to abych si přenastavil spínací teploty grafiky? lze to?? aby např. př 60°C běžel větráčke na 70% výkonu..???

pozn: na 55% výkonu se mi karta v pohodě uchladí na nějakých 60-65°C a jinej chladič se mi kupovat nechce, líbí se mi že fouká teplo z case..

předem díky za rady.. ;)
CPU: Intel I5 2500k Cooler: EKL Alpenföhn Brocken , MB: Asus P8P67 Deluxe B3, Case: Gigabyte 3D Aurora 570 Silver, RAM: 8GB Corsair Vengeance DDR3-1600, VGA: HD3870 512MB Powercolor , HDD: 128GB Crucial m4 SSD + 2000GB Samsung EcoGreen F4 , POWER SUPPLY:Fortron Blue Storm II 500W
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

to kAdEtT: na chybe muzou byt ovladace, nestabilni PC. V jinem OS to dela? Zkusil bych spustit ty hry v modu Administrator, treba nema pristup k nekterym slozkam a take si zkontroloval zda jsou vsechna prava povolena. Taky bych udelal update hry.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
Lumpus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lumpus »

Zdravím
Mám problém seká se mi Colin McRae DIRT a to tak že se zadrhne obraz a pomůže jen restart tento problém nastane vždy tak půl minuty po startu.
Nevíte čím by to mohlo být?Díky za odpověď
Mám Ati Radeon HD3870
Intel Pentium E6750
2Gb ram A-Data Vitesta
glu
Začátečník
Začátečník

Re: otáčky

Příspěvek od glu »

JendaH píše:pročítal jsem tuto diskuzi... přenastavil spínací teploty grafiky? lze to?? aby např. př 60°C běžel větráčke na 70% výkonu..???
Melo by to jit pomoci ComputerBase ATi BIOS-Editor 0.95 Beta, kde mas uprostred ty dve experimentalni tahla.

Ten editor najdes tady: http://www.computerbase.de/downloads/tr ... ?url=18093

Navod najdes tady: http://www.computerbase.de/forum/showth ... p?t=372893

Je to teda nemecky, ale pochopit jak nastavit ty tahla na regulaci otacek by nemel byt problem.
alanc
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alanc »

Menit vykon ventilatora v zavislosti od teploty ide aj v Rivatunery, vsetkych 8 stupnov si mozes zmenit...., mozes menit aj nabehovu teplotu, skokovu zmenu... a napr aj 1 k 1 teplotu...
" ALANCÉ "
alanc
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alanc »

este k tomu FANu na HD38xx ----- po 1hod. teste mi pracuje aj najnovsia beta verzia ATT z 9.3.2008/ verzia 1.4.7.1095 / ,samozrejme aj overclock....
" ALANCÉ "
Sanchez
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sanchez »

Zdarek,
přehazoval jsem vodníka na novou 3870, chtěl jsem ji trochu poladit a v GPU-Z jsem zjistil že mám nastavenou pci-e sběrnici jen 8x. Asi by tam mělo být 16x co?
Catalyst CC hlásí taky to samé : Aktuální nastavení sběrnice PCI Express 2.0 x8

Obrázek

EDIT: teď ráno sem to zapl a problém zřejmě vyřešen, už je tam x16 akorát nevím čím to bylo :-D divné
Naposledy upravil(a) Sanchez dne pon 10. bře 2008, 08:34, celkem upraveno 1 x.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

asi sem trosku mimo, ale tebou recena verze 1.4.7.1095 snad neexistuje, nebo ji nikde nevidim. dej link :roll:
alanc
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alanc »

tak po 7 restarte mi fixla FAN na 25 % ,cize predsa len beta.......

http://cid-a50350ea7a969f0c.skydrive.li ... tsetup.exe

a toto je uz teraz fixnuta verzia 1.4.7. 1097...........skusam

EDIT : po 3hodinach restartov,nastavovani,3dmarkov a hrani CoD4 mozem povedat ze toto je po verzii 1092 a 1095 najstabilnejsia Beta ATT, to ma Ray Adams HD3870 iba druhy den..../-jeden crash CCC,nefunguje monitoring, zato profily,2d/3d,pretaktovanie a ventilator su OK, no a cestina je vyborna.....
Naposledy upravil(a) alanc dne pon 10. bře 2008, 00:35, celkem upraveno 1 x.
" ALANCÉ "
chito
Nováček
Nováček

Příspěvek od chito »

alanc píše:Menit vykon ventilatora v zavislosti od teploty ide aj v Rivatunery, vsetkych 8 stupnov si mozes zmenit...., mozes menit aj nabehovu teplotu, skokovu zmenu... a napr aj 1 k 1 teplotu...
jak nastavíš v rivatuneru závislot teploty na otáčkách ventilátoru. Já když tu možnost zapnu tak už nemůžu nastavit pro určitou teplotu otáčky (funguje mi jen fixní nastavení ventilátoru)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

dik za link :)
alanc
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alanc »

chito : Rivatuner to vie, ja som vsade cital, ze to mozne nie je ,ale je stacilo napisat autorovi programu....
takze , v zalozke si vyber fan, vyklikas enable low level fan control, detekuj si,alebo restartuj..., teraz prejdi hlavnom okne na Power user,chod na riadok - RIVATUNER/ FAN, -roztvor ho -klikni na MinFanSpeed Limit a do riadku napis 1 /toto ti umozni ovladat fan v celom rozsahu 1-100%/
a potom o riadok vyssie v tejto zalozke je AutoFanSpeedControl klikni a do riadku napis 3 /to ti umozni ovladat rychlost od teploty/

ak mas zapisane tieto hodnoty-daj OK,a restartuj rivatuner. presun sa naspat do zalozky FAN, mas zapnute enable.... a Auto mal by si tam mat rozbalenu polozku autofan speedu - cize LookUp Entry 0 az 8 no a teraz mozes v riadku kde mas cisla dvoklikom menit hodnoty FANU aj Teploty,sprav si profil,daj potom autostart s winom, Save ,Aply a OK nakoniec
ak si dobre robil po restarte PC ma zapisane vsetky nove hodnoty natrvalo a ide to... /predpoklad je autostart rivatuneru s winom, s registrov/-zalozka Settings .

pozor, toto plati aj v novom rivatuneri 2.07,ale tu mas pridane pod LookUp Etry polozkami aj dalsie nastavenia - ako je PWM/spinacu teplotu,vykonovu zmenu fanu, min a max teplotu akusi konstantu - toto ti ako menej znalemu neodporucam menit....-ak by predsa presun me sa do sekcie kde je Rivatuner 2.07
" ALANCÉ "
chito
Nováček
Nováček

Příspěvek od chito »

moc dík alanc, hned jak dojdu z práce tak to vyzkouším
Grouwr
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Grouwr »

me to teda nejde
Intel C2D E2140 | 3,2Ghz 1,37V real rev.M0 - Max 3408Mhz 1,47V | Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Cooler Rev.B | Gigabyte P31-DS3L | Sapphire Ati Radeon HD2900Pro 256Bit 512MB DDR3 600/1600Mhz @ 850Mhz 1,25V / 2250Mhz | Kingston 2x1GB DDR2 800Mhz 5-5-5-18 | Western Digital Caviar WD2500AAJS-250GB SATA II | Fortron BlueStorm II 500W | Genius Ergo 525 | DWDRW LG SuperMulti GSA-H55L | Windows Vista Ultimate 32bit | 3DMark2006 10441bodů | Genius Ergo 525 | WaterCooling .. dělám na něm
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“