PC nejde pustit (vyřešeno) - Proč?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

PC nejde pustit (vyřešeno) - Proč?

Příspěvek od olafnikov »

Zdravim, má tu takový problém s mou PC sestavou: E4500, DS3L P35 , 8800GT, zdroj 400w fortron.
Jen tak si hraju Gothic3 a najednou mi vyletí modrá obrazovka s nějakou chybou. Tak resetnu PC a akorát se točí větráky a nic. Rozhodl jsem se pro clear Bios. Když jsem to udělal a pustil PC akorát cuknou větráky a PC se vypne a po 5s se zas automaticky spustí a ihned vypne. Zkoušel jsem spoustu možností a vyplynulo mi, že bude asi vadná deska nebo CPU. Když oddělám všechny věci a nechám samotnou desku (bez CPU) tak se větrák ve zdroji rozjede dobře. Jakmile tam dám CPU, tak zas jen cukne. Pokud ale oddělám to 4-pinové napájení (jak se zapojuje nad CPU) tak se věrák stabilně rozjede. Setkal se s tím někdo? Co by to mohlo být? Snad vám tohle polopatické vysvětlení problému stačí. :oops: Díky za odpovědi.
Naposledy upravil(a) olafnikov dne úte 25. bře 2008, 21:50, celkem upraveno 1 x.
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Reklamace desky, vypada to totiz na ni.
Jinak to mas pekne popsane.
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

Potize s netabilitou PC? - clear BIOSu a otestovat
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

tak, nakonec posilam pryč CPU. Dostal se mi do ruky další PC s 775 a pentiem D, v něm o moje CPU nejde, ale pentium D naskočilo hned... Je to záhada. E4500 jela 3.5 měsíců bez seknutí, bez zvíšení napětí na taktech pouze 2.75Ghz , a že by najednou odešla? asi jo no :(
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

no ono u desky muze odejit i cast NB, zkontroluj si to, pac pak v te desce nemusi jet dual CPU, ale s jedno jadrem ji spustis jak nic :wink:

No a ta jeho deska je delana dualcore?
Muj novy: Q9400 -- Scythe Zipang -- Gigabyte GA-EP45-UD3 (rev.1.0) -- A-DataEE 2*2 GB -- VGA Gigabyte 6850 OC -- Enermax MODU82+ 525W -- Samsung 1TB + WDC 640GB -- Microsoft SideWinder X6 -- Spořeba psaní, brouzdání, 75W.

olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

Já jsem v ní zkoušel penium D. Obě desky mají podporu dual core procesorů, a ta E4500 nejela ani v jedný, tak to je IMHO porucha v něm. Pošlu jim CPU, když bude OK, tak reklamuji desku :twisted:
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

j taky bych řekl že je vadné CPU
Ruka
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruka »

Nejlepsi moznost je vyzkouset v jinem PC, coz jsi udelal. Co jsem ti poradil byli jen varianty, ktere se mohou take prihodit.

olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

já jsem si také myslel, že je to deska, ale jak jsem vyděl asi není. Dost mě to překvapuje.
Bang
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bang »

Zeptal bych se pod pojmem vetracky se toci.
Jestli myslite CPU+GPU+Zdroj?
Dale bych zkusil jiny zdroj pokud mozno silnejsi. Je mozne ze jste narazil na spatny kus.Jestli se pc rozjede z jinym zdrojem.
Pak bych vyzkousel ramky kdyz to hodilo modrou smrt.
A to tak nejdriv prohazet mezi sloty ramky nechat pouze jednu pak spustit pc.Nebo si pucit jiny a vyzkouset.Jeste projet mentestem nebo goldmemory.
Pak jeste bych zkusil poradne nasadit domacknou ocistit od prachu chladic kdyz se pc zapne a pak vypne po 5s.
Jestli nic nezabere tak rozebrat a slozit znovu nechat cpu+gk+1ram+zdroj.
Zapojit pouze Power a Speaker.
Jestli ani ted tak vsechno slozit mimo case.
Pak bych to vydel na zakladni desku.
Nechal CPU+1ram+zdroj.
Funkcni deska by mela dat zvukovy signal ze nedetekuje grafickou kartu.
Pokud nic nehlasi je spatna zakladni deska ale neni to tak vzdy.
A co ramky kdyz vyndate hlasi neco pc.Pokud ne je v haji zakladni deska.
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

já zkoušel pouze samotnou desku s CPU, ale i se všemi komponenty a hned to vyplo, takže RAMkama ani dalším HW to není, bud deska nebo CPU. Jinej procesor tam jel... a Ten můj CPU nejel ani v druhé sestavě, úplně jiné. Pojem větráky se točí znamená, že monitor je vyplej a jedinej projev života PC se otáčení všech ventilátorů. Až mi přijde zreklamovanej CPU, dám vědět 8-)
jarnotrulli
Nováček
Nováček

Příspěvek od jarnotrulli »

Pokud ten tvuj CPU nejede ani v jinym PC, tak bych to dal neresil (pokud to CPU umi ta deska) a reklamoval CPU :wink:
CPU: Intel E8200 2,66GHz GPU: ASUS EAX1950Pro 580@680/1400@1600 RAM: 2x1GB Corsair Dominator 2x1024MB 1066MHz MB: Gigabyte P35 DS3, HDD: WD CAVIAR XL WD4000AAKS 400 GB
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

deska to uměla, CPU je už týden pryč. Až přijde dam vědět...
olafnikov
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od olafnikov »

CPU je tady, vyměnili mi to za nový kus a PC jede bezproblému... Ale stále mi vrtá hlavou proč se to stalo? 3.5 měsíců bez seknutí, teplota nepřekročila 55 a CPU nebylo overvoltované, jen lehké OC. Jediná změna co jsem 5 dní před poruchou udělal byla, že jsme tam přidal 1x1gb RAM na 3X1gb RAM. RAMky byly o 0.4 voltů přes a byly přetaktovány. Mohli nějak odpálit to CPU?
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“