Automatický restart sítě

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Kchan
Nováček
Nováček

Automatický restart sítě

Příspěvek od Kchan »

Dobrý den,

mám problémek při restartu sítě. Podle vyjádření mého ISP, je nutné u mě každých 24 hodin restartovat připojení, prý je to taková technologie (DSL). Problém je v tom, že se tak děje nepravidelně a děsně mě rozčiluje ta hláška u opětovného připojení, ptž mi shodí každou hru na lištu, většinou, samozřejmně, právě když se to nejméně hodí. Dá se tedy někde udělat něco jako tichý restart sítě, kdy mě nebude nic otravovat? Jsem to hledal ve woknech i na netu, ale neměl jsem štěstí...

Díky

(Abychom si rozuměli, nechce to po mě žádné přihlašovací jméno a heslo atd., ale napíše mi to jen že sít se znovu připojuje a odečítá vteřiny. Tohle bych chtěl právě vypnout.)
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

DSL je net přes telefon pokud vím
zeptej se toho svýho ISP v čem je problém

btw: to je wifi nebo ethernet síť?
Kchan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kchan »

Je to systém telefon -> modem -> sítová karta :D Ne, je to ADSL, širokopásmový broadband přes PPOE protokol. Já vím, že to je drobnost, ale ta hláška fakt leze na nervy, neříkajíc že mi to kazí chut do hraní her..
newbie.p
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od newbie.p »

ahoj, ačkoliv nechápu proč to tak musí být tak můžu navrhnout řešení..

tvůj modem je zcela jistě napájen z elektrické sítě.. takže stačí koupit elektrický časovač (cca 350,-) nastavit aby 5 minut za jeden den nejel a máš vyřešeno.. osobně doporučuji, takto jsem musel jednou týdně restartovat WRAP. :D:D:D
.....wifi 4 ever....... :D
Kchan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kchan »

Zajímavý řešení :D To by mě opravdu nenapadlo. Mě ale nevadí že se to restartuje, mě vadí že mě to otravuje tím, že mi to říká o tom restartu. Hlavně že mi to při tom shodí věci na lištu, aby mi to ukázalo ten dialog.
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

Zajimave tak za takovou otravu bych ISP kopnul do P..... a šel k jinemu ! :-D 8-)
Kchan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kchan »

Kdepak nedám!...:D 6mbit neomezený data +500mb webovýho prostoru za 39.90 Euro...to nedám z ruky.

No hrál jsem si s tím a snížil jsem čekání na znovupřipojení na jednu vtěřinu, ale stejnak to problikne a hra padne na lištu...je to k nasr....
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

A tie notifikacie sa nedaju vypnut ?
Kchan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kchan »

faugusztin píše:A tie notifikacie sa nedaju vypnut ?
No to je právě to co netušim kde by to šlo udělat...
Deska:DFI AD77 Chipset:VIA VT8377 Apollo KT400 CPU:AMD Athlon XP 2600+ GPU:Ati RADEON 9250 128MB RAM:2x256MB Micron Tech. PC3200 DDR SDRAM HDD:Seagate ST340016A 40GB OS:Win XP SP2 Síť: Realtek RTL8139 10/100 Net: 6144/640 aDSL broadband
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Ja bych to prehnal pres router. Ten by si s tim poradil a pc by te nerusilo, protoze by defakto bylo v LANu
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Kchan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kchan »

Nakonec jsem to vyřešil originálně...instaloval jsem si Ubuntu linux a mám svatej klid! :wink:
Deska:DFI AD77 Chipset:VIA VT8377 Apollo KT400 CPU:AMD Athlon XP 2600+ GPU:Ati RADEON 9250 128MB RAM:2x256MB Micron Tech. PC3200 DDR SDRAM HDD:Seagate ST340016A 40GB OS:Win XP SP2 Síť: Realtek RTL8139 10/100 Net: 6144/640 aDSL broadband
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“