Odešel zesilovač-Jaké nejlepší řešení pro poslech hudby?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Wyvern
Nováček
Nováček

Příspěvek od Wyvern »

Streethawk píše:Ja akurat na tie moje cakam, zajtra mi dojdu :wink: Sa uz nemozem dockat.
Upřímně jsem docela zvědavej, jaké budou tvé první dojmy :)
nevlad
Nováček
Nováček

Příspěvek od nevlad »

Omlouvám se, že jsem dřív nestihl odpovědět. Tak to napravím :) .

1) To Wyvern: ve svém dřívšjším příspěvku jsem navrhoval toto:
http://www.metronix.cz/dax30.htm
Tehdy jsem to slyšel hrát u kámoše, dnes mám vlastní zkušenosti. A ty jsou vezkrze pozitivní. Funguje na první zapojení, mám k tomu dvoupásmové regálovky Denon, a prostě to HRAJE. S reroduktory k pc (srovnávám v cenové hladině cca 3 - 4k) se nedá srovnat. To je prostě fakt. Myslím, že s těmi Teslami to bude hrát dobře. Pokud se rohodnete stavět, můžu poslat schema a zkušenosti. A pokud jste z Brna a okolí, tak si to můžete klidně přijít poslechnout. To by dalo víc, než nějaké kecy.
A ještě poznámka ke zvukovce. Na mainboardu Gigabyte 965P-DS4 mám Realtek ALC883. Ač se názory mohou lišit, já tvrdím, že pro kvalitní poslech hudby se nehodí. Mám http://audiotrak.net/products/prodigy71hifi/ a je to obrovský rozdíl! Bohužel nejsou drivery pro Tučňáka.
Tím kvalitním zdrojem jsem myslel zdroj dostatečně výkoný a s co nejlepší filtrací. Pokud by napájení nebylo dobře filtrované, je lepší použít samostatný droj. Stačí malý, cca 20 watů.

2) To Streethawk: - poslechl jsem si už dost různých reprosoustav k PC, od 2.0 až po 7.1, i všelijakých "domácích kin" včetně JBL za nějakých 7k. A tvrdím, že ty Tesly se slušným zesikem budou hrát líp. Ale samozřejmně kvalitní studiové monitory, např.
>http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,1580<
budou hrát perfektně. Jen je třeba malinko přitlačit na pilu, za tyhle dáte skoro 9k.
Skafo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Skafo »

Podla mna ten kto napise, ze integrovana zvukovka je dostacujuca, tak neviem neviem. Mne sa skor vidi, ze ani co mam ja X-fi extreme music tak ta tiez vobec nie je pre mna dostacujuca. Snazim sa teraz ziskavat hudbu vo flac a napalovat na audio cd a pocuvat cez stary cd prehravac Tesla MC 911 a zvuk je ovela ovela lepsi ako zo zvukovky, ma to hlavne ovela vacsi, realnejsi priestor (neverim, ze nejaka zvukovka do 5k bude mat porovnatelny priestor, ak ano napiste mi ju, mozno akurat z digitalneho vystupu a cez dac, ja som predtym rozmyslal nad Audiotrak Prodigy HD2, ale ak by to malo hrat horsie ako z CD prehravaca tak to pre mna nema vyznam.. ) a taktiez basy, ked pocuvam z CD prehravaca, tak citim aj nizke basy, zo zvukovky to iba akoby huhle.

Ja by som urcite bol za to kupit zosilovac z bazaru, nepocul som sice tie tvoje Tesly, ale s mojimi Teslami som celkom spokojny, urcite ich nenechaj zapadnut prachom. Co sa tyka pomeru cena/vykon, viac sa ti urcite oplati kupit zosilovac za 2-3 tis (pokial v buducnosti nechces kupovat lepsie repro, viac sa ti za zosilovac neoplati davat), ako kupit povedzme aktivne monitory za 6-7k, ktore ti urcite nepredvedu najma nizke basy. Na druhej strane tie Tesly fakt zacinaju hrat, az ked dostanu dostatocnu stavu. Ale od tych monitorov by som cakal urcite lepsie vysky a lepsi posluch z blizka. Tesly mas ARS 840? Lebo ARS 840 zacinaju hrat uz od 35Hz, co je velmi slusne.
OS:WinXP Professional Service Pack 3 Doska: Asus A8R-MVP chipset Crossfire ATI Radeon Xpress 200 Procesor: Amd Athlon64 X2 4200+ (2200Mhz)Toledo socket 939@2850Mhz pri default napati 1.4V Chladic: Noctua NH-U12P Pamate: 2x1gb DDR400 Apacer CL 3@CL 2,5 3,3,7,10,1T Graficka: Gigabyte Radeon HD 3870 HDD: Western Digital WD7500AACS SATA II 16MB cache Monitor: Samsung T220HD Zdroj: Fortron BlueStorm II 400W with Noctua NF-P12-1300
Case:
Enermax Chakra 3050-BS Prídavné ventilátory: 1x 12 cm (5V), 1x Noctua NF-S12-1200 (redukcia vykonu) Zvukova karta: Audiotrak Prodigy HD2 opticky kabel: Audioquest Optilink-G DAC: Yulong Dah1 Mark Zosilovac: Marantz PM 4000 Reproduktory: Tesla ARS 9218 32 3p - ARN 5618, ARZ 3608, ARV 3608, Tesla ARS 1058 - ARN 8608, ARP 150, ARV 3608 Sluchadla: Beyerdynamic DT 990 Pro
nevlad
Nováček
Nováček

Příspěvek od nevlad »

Skafo píše:Podla mna ten kto napise, ze integrovana zvukovka je dostacujuca, tak neviem neviem. >>> Ja som predtym rozmyslal nad Audiotrak Prodigy HD2, ale ak by to malo hrat horsie ako z CD prehravaca tak to pre mna nema vyznam.. ) a taktiez basy, ked pocuvam z CD prehravaca, tak citim aj nizke basy, zo zvukovky to iba akoby huhle.
Souhlasím, mám na to podobný názor. Po zkušenostech s Prodigy HiFi můžu tu Prodigy HD2 s klidným svědomím doporučit. Navíc obě mají operáky v paticích. Já jsem ted sehnal z USA LME 49820 za cenu málo nad 100 kč za kus. Pokud vím, tak i v Tesla MC 911 výměna opampů hodně zvuku pomůže. K reprobednám asi není co dodat. Byl jsem přímo ve firmě Disk www.disk.cz v Boskovicích, která dodává zvukovky Prodigy i ty monitory M-Audio. Probíral jsem to s nimi a máte pravdu v tom, že ani monitory pod cca 10k nezahrají líp než ty Tesly. Navíc jsou primárně určené pro blízký poslech, tj na stůl.
Skafo
Začátečník
Začátečník

Re:

Příspěvek od Skafo »

nevlad píše:
Skafo píše:Podla mna ten kto napise, ze integrovana zvukovka je dostacujuca, tak neviem neviem. >>> Ja som predtym rozmyslal nad Audiotrak Prodigy HD2, ale ak by to malo hrat horsie ako z CD prehravaca tak to pre mna nema vyznam.. ) a taktiez basy, ked pocuvam z CD prehravaca, tak citim aj nizke basy, zo zvukovky to iba akoby huhle.
Souhlasím, mám na to podobný názor. Po zkušenostech s Prodigy HiFi můžu tu Prodigy HD2 s klidným svědomím doporučit. Navíc obě mají operáky v paticích. Já jsem ted sehnal z USA LME 49820 za cenu málo nad 100 kč za kus. Pokud vím, tak i v Tesla MC 911 výměna opampů hodně zvuku pomůže. K reprobednám asi není co dodat. Byl jsem přímo ve firmě Disk www.disk.cz v Boskovicích, která dodává zvukovky Prodigy i ty monitory M-Audio. Probíral jsem to s nimi a máte pravdu v tom, že ani monitory pod cca 10k nezahrají líp než ty Tesly. Navíc jsou primárně určené pro blízký poslech, tj na stůl.
Tak odhodlal som sa a objednal som si zvukovku Audiotrak Prodigy HD2. Som nadmieru spokojny, necakal som taky velky rozdiel oproti x-fi extreme music, ale je to uplne o inom. Na x-fi som uz ani na sluchatka nepocuval, lebo neboli dostatocne vybudene, pocuval som na sluchatkovom vystupe zosilovaca Marantz, tam to bolo vybudene ok, hralo to slusne, ale malo to svoje neduhy, najma pri hlasnych pesnickach, niektory metal sa nedal vobec pocuvat a taktiez detailov bolo o nieco menej, celkovo bola mensia cistota zvuku. Konecne mozem teraz pocuvat pesnicky aj z PC na repro, pretoze uz to ma priestor, nema to rozhuhlane basy a pribudlo samozrejme aj viac detailov. Cez vsetky sracky, co boli na x-fi ako 24-bit crystalizer, nastavovanie eq basov, vysok, svm, virtualne efekty atd tak to bolo k nicomu. Do Audiotraku zapichnem sluchatka nerobim so zvukom nic a je to super! Co sa tyka 2 cincovych vystupov, tak tie som este nemal ako poskusat, pretoze mi nedociahne kabel, zatial, co som pocuval zo sluchatkoveho vystupu zvukovky do zosilovaca na repro, tak to hralo skoro rovnako ako z cd prehravaca tesla mc 911, mozno o nieco lepsie, zatial som detailne neporovnaval, ale tie rozdiely sa mi budu tazko porovnavat, sice tie moje Tesly maju vyborne vysky a stredy, ale tie basy uz miestami nestihaju, aj ked idu hlboko. V buducnosti urcite popremyslam nad vymenou Opamp, pretoze Audiotrak Prodigy HD2 je urcite zvukovka, do ktorej sa oplati trosku zainvestovat:)

P.S.: hadam Vam neva, ze som vytiahol staru temu a som trosku ot, ale nedalo mi sa nevyjadrit:)
P.S.2: Wyvern co si nakoniec kupil a ako si spokojny? a Streethawk tebe ako sluzia tie M-audio, daju sa porovnat aspon trochu s tvojimi Beyermi DT 770?
OS:WinXP Professional Service Pack 3 Doska: Asus A8R-MVP chipset Crossfire ATI Radeon Xpress 200 Procesor: Amd Athlon64 X2 4200+ (2200Mhz)Toledo socket 939@2850Mhz pri default napati 1.4V Chladic: Noctua NH-U12P Pamate: 2x1gb DDR400 Apacer CL 3@CL 2,5 3,3,7,10,1T Graficka: Gigabyte Radeon HD 3870 HDD: Western Digital WD7500AACS SATA II 16MB cache Monitor: Samsung T220HD Zdroj: Fortron BlueStorm II 400W with Noctua NF-P12-1300
Case:
Enermax Chakra 3050-BS Prídavné ventilátory: 1x 12 cm (5V), 1x Noctua NF-S12-1200 (redukcia vykonu) Zvukova karta: Audiotrak Prodigy HD2 opticky kabel: Audioquest Optilink-G DAC: Yulong Dah1 Mark Zosilovac: Marantz PM 4000 Reproduktory: Tesla ARS 9218 32 3p - ARN 5618, ARZ 3608, ARV 3608, Tesla ARS 1058 - ARN 8608, ARP 150, ARV 3608 Sluchadla: Beyerdynamic DT 990 Pro
Wyvern
Nováček
Nováček

Re: Re:

Příspěvek od Wyvern »

Skafo píše:P.S.2: Wyvern co si nakoniec kupil a ako si spokojny?
Pozoruhodné, že se ptáš právě v tuto dobu. Záležitosti, jak je u mě zvykem, nabraly trochu nečekaný směr. :) Především jsem jako první věc investoval taky do zvukovky - v mém případě šlo o ESI Juli@ - a musím říct, že oproti integrované to je rozdíl víc než patrnej. V čistotě a prostoru zvuku, jak sám taky píšeš, se vůbec nedají srovnávat. U zesilovače jsem provizorně vyměnil poťáky a čekal, dokud nenarazím na nějakou obzvlášť zajímavou nabídku, která se zdá objevila přímo teď! Zatím nechci nic zakřiknout, ale podařilo se mi najít jedny aktivní monitory v ceně u nás za 16000 Kč/kus v jednom německém obchodě mimořádně zlevněné na 199 Euro/kus. Takže jestli to vyjde, bude to sice dražší než jsem původně plánoval, ale hádám, že i o víc než pár kategorií výš. 8-)
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“