Konfigurace routeru
Moderátor: Don
- Petrssn
- Nováček

-
Konfigurace routeru
Vytvoril jsem si domaci WiFi sit pomoci routeru (+ PC+ notebook), vse fungovalo dobre. Z niceho nic to ale prestalo fungovat. Hlavne neslo nakonfigurovat router (prihlasit se na jeho setup stranku). Neslo mi to ani z jednoho pocitace. tak jsem router reklamoval. Rekli mi, ze jim na prodejne to bezproblemu fungovalo, ale i prsto mi jej vymenili za novy. Tak jsem to zkusil doma pripojit a jsem tam, kde jsem byl. Opet mi nejde se ani prihlasit na setup stranku routeru a to ani po jeho restartu. Prosiiiiiiiiiiiiiiiiiiim o pomoc. Diky
- HacIPex
- Začátečník

-
- Petrssn
- Nováček

-
Konfigurace routeru
wifi predtim nejakou dobu bez problemu fungovala, nejed mi ani nastaveni routeru (podle manualu), nepomohl ani reset
- Fifi
- Středně pokročilý

Co je to za prvek? Dostaneš se na něj pomocí konzole, telnetu? Btw, odkud jsi? Předpokládám, že na webové rozhraní se nejde přihlásit z žádné IP adresy z rozsahu. Původně jsi si to konfiguroval sám?
Ze SZ:
Ze SZ:
Aha, on to je takový SOHO drobeček. Lze jej alespoň pingnout?Petrssn píše:Konfiguroval jsem to puvodne sam, vse slapalo dobre, jsem od Brna, je to router Ovislink AirLive MIMO-G WMM-3000R
- Petrssn
- Nováček

-
Konfigurace routeru
Ping routeru funguje....ale uz fakt nevim co dal s tim...
- Fifi
- Středně pokročilý

- Petrssn
- Nováček

-
Konfigurace routeru
No právě že když zadáván IP z manualu, tak se mi v prohližeči vůbec neotevře setup stranka, ve které bych následně mohl změnit IP podle připojení, aby to fungovalůo, tak jak dřív.Fifi píše:A v manuálu není defaultně nastavená Management IP? Pokud máš problémy s DHCPčkem, tak si zadej IP adresu z rozsahu nastaveném na routeru natvrdo.
Hlavně je divné, že to nejde ani po resetu routeru, ani po připojení k jinému počítači....
- Rajce
- Začátečník

-
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Rajce
- Začátečník

-
TO Admin...myslím že je zbytečné vést dvě vlákna pravděpodobně se stejným problémem, proto prosím o zrušení mého threadu Pomoc! - konfigurace Wifi routeru bez IP
DTTO
BTW...zajímavé je, že WiFi spojení mi jinak maká...teď píši z notebooku právě přes WiFi
Průser je, že tu WiFi nemám zabezpečenou a když se o to chci pokusit, tak se právě nedostanu do konfigurace
Je tedy možné, že by to nějaký sičák v okolí překonfiguroval? Ale to by nevysvětlovalo, jakto že nejde ani tovární IP po restartu 
BTW...není možné, že by na vadě měl podíl Firewall?
DTTO
Je to D-link g664t od O2, nějaký čas (rok) na něm běhalo ADSL připojení, tam bylo nastaveno IP 10.0.0.138, ale to jsem pak přenastavil na 10.1.1.138 a router nakonfiguroval jen pro WiFi. Bohužel si nepinknu ani na jedno z těch IP a po RESETu by mělo být (dle manuálu) nastaveno IP 192.168.1.1, ne něm to taky nemá odezvu. Vše zkoušeno s přímým kabelovým spojením.Smith píše:jaký použije kabel je celkem jedno.Geeker píše:Jaky kabel jsi pouzil? krizeny nebo primy? Zkus krizeny
D-Link co máme doma i D-Link v kanclu (různé typy) měly defaultní IP 10.0.0.137 nebo 138 (přesne si ji nepamatuju).
BTW...zajímavé je, že WiFi spojení mi jinak maká...teď píši z notebooku právě přes WiFi
jj, zkoušel jsem to jak přes FF i IE...Operu nepoužívámGeeker píše:Reset nic? Nemas nekde nastavene proxy? Dela to jak ve FF, IE, Opera?
BTW...není možné, že by na vadě měl podíl Firewall?
- Fifi
- Středně pokročilý

D-link G664T je opravdu velmi zvláštní DSL modem. Pokud se přes něj dostaneš na internet není co řešit. Pro MS OS. Panel start -> run (spustit) -> zde napiš tracert IP adresa či domain name. Pokud jsi přímo připojen k G664T dostaneš jeho správnou IP adresu na prvním řádku výpisu.

//Management IP je IP adresa klienta, jež se k routeru připojuje a může přistoupit na webové rozhraní. Tedy ne IP adresa routeru, jak by mohlo býti z Vašich reakcí usouzeno.

//Management IP je IP adresa klienta, jež se k routeru připojuje a může přistoupit na webové rozhraní. Tedy ne IP adresa routeru, jak by mohlo býti z Vašich reakcí usouzeno.
- Rajce
- Začátečník

-
2 Fifi: díky za postřech....nejprve mi to nešlo
respektive to hlásilo IP prvního routeru (ten co zprostředkovává přímý vstup do internetu, nevím jak lépe to nazvat)....pak mne napadla jedna blbost
"když se dá restart na D-Linku od O2, he možné že by se to přenastavilo podle nich, tedy že by bylo opět zaplé DHCP?"
zapnul jsem tedy v PC "Zjistit adresu od DHCP..." a ouha, už jsem měl odezvu a dostal jsem se i do konfigurace
takže teď už zase jen zprovoznit zabezpečenou WiFi sít at woala
THX
"když se dá restart na D-Linku od O2, he možné že by se to přenastavilo podle nich, tedy že by bylo opět zaplé DHCP?"
zapnul jsem tedy v PC "Zjistit adresu od DHCP..." a ouha, už jsem měl odezvu a dostal jsem se i do konfigurace
takže teď už zase jen zprovoznit zabezpečenou WiFi sít at woala
THX
- Fifi
- Středně pokročilý

No jasně, měla by se vymazat úplně všechna nastavení, která jsi provedl.Rajce píše:"když se dá restart na D-Linku od O2, he možné že by se to přenastavilo podle nich, tedy že by bylo opět zaplé DHCP?"
No zabezpečenouRajce píše:takže teď už zase jen zprovoznit zabezpečenou WiFi sít at woala
- Rajce
- Začátečník

-
nestraš jooooFifi píše:No zabezpečenou, nebyl bych takový optimista
.
- Fifi
- Středně pokročilý

- Rajce
- Začátečník

-
DNS nastavené mám, ale asi blběFifi píše:Že by jsi neměl nastavenu DNSku?
zkusím to tu trochu popsat, třeba zjistíte co jsem ZASE zvoral
AP W-line má IP 10.1.1.1
stolní PC - spojení je funkční
IP 10.1.1.2
maska 255.255.255.0
brána 10.1.1.1
DNS 195.146.96.250
WiFi router D-link G664T - připojen do AP
ochrana nastavena na WAP
IP 10.1.1.254
DHCP Off
maska 255.255.255.0
DNS...tak tam trochu tápu co nastavit !! momentálně momentálně Disable DNS relay, zkoušel jsme dát i to 195.146.96.250 se stejným výsledkem
notebook s Wireless kartou
IP 10.1.1.100
maska 255.255.255.0
brána 10.1.1.254
DNS 195.146.96.250
z noutu si pinknu na router, AP i PC, ale na DNS už ne = ping hlásí odezvu "Odpověď 10.1.1.254 Cílová síť není dostupná"
EDIT: vyřešeno