Jakou grafickou kartu na CAD
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- OldaRiha
- Nováček

-
Jakou grafickou kartu na CAD
Potřebuji poradit při výběru grafické karty do počítače, který bude zejména využíván na CAD software, také filmy(HD), internet... Zejména "Revit Architecture 2008", "Graitec Advance Concrete", AutoCAD...
Hlavně by mě zajímalo, jestli se vyplatí koupit grafické řešení typu Quadro a FireGL nebo stačí průměrná "obyčejná" grafická karta. Používám základní rendery, zejména síťové modely.
Také jakou roli hraje grafická paměť?
Uvažoval jsem i o integorvaném řešení (např. AMD 690G, int. VGA ATI Radeon X1250)
Děkuji za rady a TIPy.
Hlavně by mě zajímalo, jestli se vyplatí koupit grafické řešení typu Quadro a FireGL nebo stačí průměrná "obyčejná" grafická karta. Používám základní rendery, zejména síťové modely.
Také jakou roli hraje grafická paměť?
Uvažoval jsem i o integorvaném řešení (např. AMD 690G, int. VGA ATI Radeon X1250)
Děkuji za rady a TIPy.
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
Re: Jakou grafickou kartu na CAD
http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... ext=FireGLOldaRiha píše:...
http://www.zbozi.cz/?q=FireGL&r=hint&page=3
Za levný peníz dobrá V3350...
A podívej se po nějakám 2jádrou, nejlíp C2D.
...
- OldaRiha
- Nováček

-
A co např. toto integrované řešení?Pavel.P. píše:http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... ext=FireGLOldaRiha píše:...
http://www.zbozi.cz/?q=FireGL&r=hint&page=3
Za levný peníz dobrá V3350...
A podívej se po nějakám 2jádrou, nejlíp C2D.
http://www.zive.cz/Titulni-strana/AMD-7 ... fault.aspx
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
Na AutoCad ti stačí i toto, ovšem to co sem ti napsal já, tak to jsou profesionální grafiky (ale spíš to dělají ovladače) a na ty ses ptal...OldaRiha píše:A co např. toto integrované řešení?
http://www.zive.cz/Titulni-strana/AMD-7 ... fault.aspx
Integrované řešení nejsou v žádném případě určeny na AutoCad, ale taky na nich bude fungovat.
...
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- OldaRiha
- Nováček

-
Právě, že rýsuju hodně ve 3D, takže otázka zůstavá stále stejná? Investovat větší peníze do grafického akcelerátoru nebo stačí dnes integrované řešení?Stratos píše:Autocad je hlavne o procesoru a ramkach. Grafika ma vyznam maximalne kdyz vyuzivas nadstavbu treba mechsoft a rysujes ve 3D.
Rád bych znal zkušenosti...
- spajda
- Začátečník

-
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jako základ ber běžnou herní grafiku. NV nebo ATI na úrovni 8600 bude stačit. Pokud nejsi moc limitován penězi tak po silném vícejádrovém cpu, 4gb+ ram případně i rychlejším disku a 2x20"+ monitorech sáhni i po quadru od nvidie nebo té fireGL od ATi. Výhodou těhle grafik je spíš než výkon zaručená kompatibilita s daným sw.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- Mr. Dirk
- Středně pokročilý

Právěže výkon těchto GK je na tyto aplikace optimalizován takže podávají vyšší výkon i když někde to moc poznat nejde. No kompatibilita... Ještě se mě nestalo že bych měl pod rukama GK na které nejede AutoCAD.karf píše:Výhodou těhle grafik je spíš než výkon zaručená kompatibilita s daným sw.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
- bonavox
- Začátečník

-
Nejlepší způsob je podívat se na stránky Autodesku, kde mají vypsané grafické karty pro ten který jejich SW produkt, včetně kompatibility ovladačů s operačními systémy, a podle toho si vybrat ...
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
- Delorean
- Začátečník

-
Taky je možnost "potunit" některou z běžných karet na profesionální(Quadro FX, FireGL). Je to také řešení a funguje - i když u některých karet je to trochu sázka do loterie, aby úprava fungovala, jiné karty jdou upravit spolehlivě.
A o výkonu "profi" karet - zkoušel jsem to na dvou počítačích s profi kartami a v CAD aplikacích strčí do kapsy i papírově mnohem výkonnější obyčejné(herní) karty. Jsou na to benchmarky(třeba SPECviewperf), ale je to poznat i okem - třeba otáčení drátěného nebo renderovaného modelu.
A o výkonu "profi" karet - zkoušel jsem to na dvou počítačích s profi kartami a v CAD aplikacích strčí do kapsy i papírově mnohem výkonnější obyčejné(herní) karty. Jsou na to benchmarky(třeba SPECviewperf), ale je to poznat i okem - třeba otáčení drátěného nebo renderovaného modelu.
Epox 8RDA3+ PRO, AMD Barton 2500+@11x166MHz/1,425V!(Prime-stable)+Spire FalconRock II, RAM celkem 1GB, HDD Samsung 250GB SATA, Sapphire Radeon 9550(250/200MHz) 128MB->9600 bios mod(475!/200MHz), DVD-RW LG GSA-4082B, Wifi AP WRT-311, Seasonic 380W, vlastní regulace všech ventilátorů podle teploty
- bonavox
- Začátečník

-
Jak se to dělá? Flashnutím BIOSu?Delorean píše:Taky je možnost "potunit" některou z běžných karet na profesionální(Quadro FX, FireGL).
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
- Delorean
- Začátečník

-
Flash biosu je také možnost, ale některé karty jdou upravit softwarově(ve woknech) - v podstatě se jen vnutí ovladače od profi karty, obejde se detekce karty ovladačema.
Epox 8RDA3+ PRO, AMD Barton 2500+@11x166MHz/1,425V!(Prime-stable)+Spire FalconRock II, RAM celkem 1GB, HDD Samsung 250GB SATA, Sapphire Radeon 9550(250/200MHz) 128MB->9600 bios mod(475!/200MHz), DVD-RW LG GSA-4082B, Wifi AP WRT-311, Seasonic 380W, vlastní regulace všech ventilátorů podle teploty
- Krteq
- Středně pokročilý

-
SoftQuadro a SoftFireGL od Alexeye "Unwinder" Nicolaychuk (RivaTuner). Scripty pro úpravu instalačního *.inf souboru jsou nalezení v instalačním adresáři RT ve složce PatchScripts.bonavox píše:Jak se to dělá? Flashnutím BIOSu?Delorean píše:Taky je možnost "potunit" některou z běžných karet na profesionální(Quadro FX, FireGL).
- Cirrus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
rozhodl jsem se postavit přítelkyni nový pc a vzhledem k tomu, že studuje architekturu, tak bude používat programy AutoCAD, ArchiCAD, 3DSmax apod. zatím dělá většinou ve 2D, ale 3D taky přijde, tak bych se rád zeptal na doporučení ohledně grafické karty... počítač bude sloužit také jako datové uložiště a pojede nonstop 24/7, tak by neměl moc žrát, tudíž uvítám, pokud bude mít karta nějaké lepší šetřící funkce.
Přemýšlel jsem jen na ponechání to na integrované grafárně nebo třeba HD5670 a soft mod na profi kartu, ale nemám s tím vůbec zkušenosti, co by jí pomohlo nejvíc a levně.
Cenově bych se rád dostal pod 3000,-
Zbytek sestavy bude:
Athlon II X3 440 (v idle underclock a undervoltage)
MB Gigabyte AMD870G
2x2GB DDR3 1333MHz
Seasonic 400W
2x 500GB Samsung F2 v RAID1
Přemýšlím i o nějakém lepším monitoru, pokud někdo máte vyloženě skvělou zkušenost z přechodem z 19" monitorů na nějakou třeba čtyřiadvacítku LCD monitor nebo krávu TV, tak se prosím podělte
Děkuju moc za případné rady a doporučení
Cirrus
rozhodl jsem se postavit přítelkyni nový pc a vzhledem k tomu, že studuje architekturu, tak bude používat programy AutoCAD, ArchiCAD, 3DSmax apod. zatím dělá většinou ve 2D, ale 3D taky přijde, tak bych se rád zeptal na doporučení ohledně grafické karty... počítač bude sloužit také jako datové uložiště a pojede nonstop 24/7, tak by neměl moc žrát, tudíž uvítám, pokud bude mít karta nějaké lepší šetřící funkce.
Přemýšlel jsem jen na ponechání to na integrované grafárně nebo třeba HD5670 a soft mod na profi kartu, ale nemám s tím vůbec zkušenosti, co by jí pomohlo nejvíc a levně.
Cenově bych se rád dostal pod 3000,-
Zbytek sestavy bude:
Athlon II X3 440 (v idle underclock a undervoltage)
MB Gigabyte AMD870G
2x2GB DDR3 1333MHz
Seasonic 400W
2x 500GB Samsung F2 v RAID1
Přemýšlím i o nějakém lepším monitoru, pokud někdo máte vyloženě skvělou zkušenost z přechodem z 19" monitorů na nějakou třeba čtyřiadvacítku LCD monitor nebo krávu TV, tak se prosím podělte
Děkuju moc za případné rady a doporučení
Cirrus
:: Pravděpodobnost přežití je přímo úměrná úhlu dopadu na zem... ::