Nebootuje PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Chicken
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nebootuje PC

Příspěvek od Chicken »

Zdravím lidi
Mám takovej problém a trošku si nevím rady. Mám sestavu viz níže, posílal jsem zdroj na reklamaci protože pískala cívka, nebo kondík, nebo něco jiného, prostě jsem ho odeslal, šel jsem si do skříně pro náhradní zdroj 460W zapojím, pustím a nic. Ve speakru prskne malinko, za 3 sekundy zdnovu, ale nebootuje se. Speaker nepíská, nehlásí žádnou chybu prostě nic. Monitor nic taky neukazuje a počítač si jede vesele naprázdno. Zkoušel jsem vymazat cmos, vyndat baterku, přeskládal jsem celej kompl dokonce a stále nic. Na tom náhradním zdroji jsem tak zhruba před rokem fungoval, než jsem si koupil yesico co jsem odesílal teď na reklamaci. Nemám kde ozkoušet grafiku , procák, ale myslím, že ty by měly bejt v pořádku, kdyby aspoň ten speaker něco pískal. De hlavně o to, že jsem s tím počem nic nedělal, jen jsem vyměnil zdroje nic víc :-/

Prosím nahoďte nějaký rady, já sem fakt v koncích :-(
Intel Core 2 2,66GHz@3,6Ghz; Gigabyte N680SLI;
Nvidia 8800GTX, 2x Corsair Dominator 1100Mhz; 2x 80GB Western digital, 3x 320GB WD, SoundBlaster Live; Toshiba DVD-ROM 16x; Pioneer DVD-RW DualLayer; Yesico 560W; Watercooling set by Alphacool; a všechno je schovaný v Thermaltake Supertower Xaser III; Monitor Iiyama 22" LCD + ozvučení by Genius Theater set.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

A si si isty, ze ten zdroj este funguje ? To, ze si ho predtym pouzival nic neznamena. Skus iny zdroj.
Chicken
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chicken »

Tak jistý si samozřejmě nejsem, ale proč by nefungoval, když ještě před nějakou dobou jel. No každopádně testnu jiný zdroj a uvidím. A kdyby to nebylo zdrojem?
Nvidia 8800GTX, 2x Corsair Dominator 1100Mhz; 2x 80GB Western digital, 3x 320GB WD, SoundBlaster Live; Toshiba DVD-ROM 16x; Pioneer DVD-RW DualLayer; Yesico 560W; Watercooling set by Alphacool; a všechno je schovaný v Thermaltake Supertower Xaser III; Monitor Iiyama 22" LCD + ozvučení by Genius Theater set.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Pozri, co si menil ? Zdroj. Preto je vysoko pravdepodobne, ze ak nieco nefunguje tak je to prave zdroj. Najprv by som doriesil moznost chybneho zdroja, je dost pravdepodobne ze bud nefunguje nejaka vetva (napriklad ti mozu ist vsetky napatie okrem jedneho a si nahraty), navyse ak ti doska nepiska tak sa pravdepodobne ani nepustila.
Chicken
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chicken »

Takhle ja to přivedu na pravou míru. Vyměnil jsem zdroje, pak jsem počítač pustil nic, vypl zapl, nic, pak se na potřetí chytnul a začal bootovat, tak jsem ho vypl, ještě jsem něco přepojil a pak už se mi nepovedl naběhnout. To jsem potom vyzkoušel vymazat cmos, ale to nepomohlo. Bohůžel to se mi stalo, až sem měl odeslanej novej zdroj na reklamačku, tak budu muset teď sehnat něco co utáhne 8800GTX. Proto nevím jestli sem s tím něco neudělal, když jsem ho vypínal zapínal, nevím proč se nechtěl nahodit. A když je vadná deska, tak pípá spíkr? nebo ani nemusí? Mně napadlo, jestli se třeba nestalo něco s biosem, i když GB má náhradní bios, hmm tak nevím. Zítra testnu nějakej zdroj, pokudím se někde něco splašit.
Chicken
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chicken »

Tak jsem dneska vyzkoušel 2 jiné zdroje 500 a 480W a ani jeden problému nepomohl. Vyzkoušel jsem i jinou grafickou kartu, ale to také nepomohlo. Chyba bude někde v POSTu, díval jsem se na sekvenci u award desek a problém musí být někde za čekováním ramek. První je čekování procesoru, to je v pohodě, pípá, když ho vyndám, pak ramek, pípá, když je vyndám, ale když sou tyto 2 věci v pořádku a vyndám grafiku, tak systém nepípá. Takže musí být buď problém při načítání Biosu do romu, nebo keyboard driver, bo co to je, klávesnice jsem zkoušel několikery USB/PS2 a v tom taky není problém. Takže nevím no. Jediný zo může být chybný v tom případě je deska nebo CPU( jiné CPU jsem totiž netestoval) Tak čím myslíte, že to může být? biosem? cmoskou? biosy jsou na základce 2 tak nevím no. Jestli Vás něco napadá tak prosím prosím o radu, já fakt nevím. Nebo se to prostě vysralo samo od sebe a to je ani ne rok starej kompl :-/
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“