Jaký je váš rozpočet?
15 - 19k
Jakou velikost notebooku preferujete?
c) mainstream (15“ – 16“)
d) DTR (náhradu desktopu – 17“ a více)
Preferujete nějaké značky?
HP, IBM, Toshiba
Co budete na notebooku nejčastěji dělat?
AutoCAD, filmy, hudba
Budete ho nosit stále s sebou nebo nechávat doma na stole?
Každý den škola
Chcete na něm hrát hry? A pokud ano tak jaké?
Starší kousky, např. Driver Parallel Lines, Most Wanted, TOCA3 atd.
Jak dlouhou výdrž na baterie požadujete?
alespoň 2 hodiny, resp. 2,5 až 3h při min zatížení(psaní ve Wordu atd)
Jaký operační systém (Windows Vista, XP, Linux, FreeDOS, bez OS)?
Vista Home Premium nebo bez
Displej
Preferujete širokoúhlý nebo klasický poměr stran?
Wide
Jaké rozlišení by váš laptop měl nabízet?
1. WXGA nebo WXGA+ 1280 x 800 resp. 1440 x 900
v případě klasického 4:3 alespoň SXGA – 1400 x 1050
Chcete lesklý nebo matný displej? (Lesklý displej nabízí lepší podání barev, jsou na něm ale vidět odlesky, matný odleskovým neduhem netrpí)
Je to jedno
Kvalita zpracování a design
Nemusel by skřípat a vrzat
Je pro vás design počítače důležitý? A pokud ano, můžete připsat jaké se vám líbí.
Design je hodně důležitý, vzor HP Pavilion nebo Sony Vaio Z1VA
Jak dlouho má laptop vydržet (dokud nebudete kupovat nový)?
cca 3 roky
Komponenty
Jakou značku a typ procesoru preferujete?
dvoujádro, na značce nezáleží
Jak velká má být operační paměť?
min 1GB
Jakou značku a typ grafické karty preferujete?
nVidia, přinejhorším ATi
Jak velký má být pevný disk?
min 100GB
Potřebujete optickou mechaniku? A pokud ano tak jakou?
DVDRW
Vyžadujete nadstandardní funkce zabezpečení (TPM čip, čtečku otisků prstů)?
čtečka otisků prstů, ale není nutná
Máte nějaké speciální požadavky?
WiFi, Bluetooth, čtečka karet SD, ideálně mikrofon a web kamera, TV Out, pár funkčních kláves
Do oka mi padly tyto dva modely:
Toshiba Satellite A200-1ZB http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53185
+ kapacita disku(200GB)
+ čtyři USB
- design nic moc
Kvalitní repro?
Na fotce je čtečka otisků, ale v popisu ne, tak nevim.
Hewlett-Packard Pavilion dv6670 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51847
+ čtečka otisků prstů
+ HDMI výstup
+ dokonalý design
+ repro Altec Lansing?
- jen tři USB, ale přes to se přenesu
- menší kapacita disku
Pokud mi to nikdo nerozmluví, tak půjdu do toho HP a přikoupím větší disk.
Rád bych ale věděl váš názor na GPU Mobility Radeon HD 2600 vs. GeForce 8400M GS, jak si vedou dané procesory, hlavně co se týče výdrže na baterie.
Případně uvítám jakékoliv návrhy na jiné modely/značky
Díky všem
edit: teď mě napadlo, jestli by se k tomu HP nedala dokoupit cestovní baterie jako tomu bylo u některých starších modelů?
HP x Toshiba x jiny do 19k
Moderátor: Don
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý
HP x Toshiba x jiny do 19k
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- JanHavlicek
- Středně pokročilý
No pokud budeš hrát jenom tyto starší hry, nestačilo by GMA X3100 ? Pak bych šel do HP, třeba 6720s, ke kterému se dá dokoupit přídavná baterie (k Pavillionům nelze) a hlavně business modely mají servis u nás, ne v Polsku.
Problémem bude asi design, píšeš, že je pro tebe hodně důležitý. Já ho třeba vůbec neřeším
A nebo bych se kouknul po třeba 14" modelech, píšeš, že to budeš tahat každý den do školy a na to není zrovna 15,4" ideální, byť to tak každý nepochopitelně používá...
Problémem bude asi design, píšeš, že je pro tebe hodně důležitý. Já ho třeba vůbec neřeším
A nebo bych se kouknul po třeba 14" modelech, píšeš, že to budeš tahat každý den do školy a na to není zrovna 15,4" ideální, byť to tak každý nepochopitelně používá...
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- Mr.Nigga
- Středně pokročilý
Hlavně starší hry, ale něčím novějším v rámci možností nepohrdnu. Navíc grafika od Intelu - nevim, jak by to bylo s kompatibilitou s hrami, proto radši nVidia. K čemu bys přirovnal výkon té GeForce 8400M GS?
HP 6720s - papírově mi toho oproti Pavilionu moc nenabídne kromě procesoru a větší výdrže na baterie. No a ten design...
Nemožnost připojit cestovní baterii mě mrzí, na druhou stranu má fíčury, co ocením víc. S financemi jako mám já se toho moc kouzlit nedá.
Dřív jsem měl 13" Asus, teď 15" Compaq a oba se mi nosí stejně. Klidně bych nosil i 17", tohle zase já moc neřeším
HP 6720s - papírově mi toho oproti Pavilionu moc nenabídne kromě procesoru a větší výdrže na baterie. No a ten design...
Nemožnost připojit cestovní baterii mě mrzí, na druhou stranu má fíčury, co ocením víc. S financemi jako mám já se toho moc kouzlit nedá.
Dřív jsem měl 13" Asus, teď 15" Compaq a oba se mi nosí stejně. Klidně bych nosil i 17", tohle zase já moc neřeším
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
- Don Martinez
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Intel má na webu seznam kompatibilních her, ale to, že jdou spustit neznamená, že šlapou bez problémů - na notebookreview byl zajímavej článek, kde autor ukazoval, že Intel má asi docela dobrej surovej výkon, ale některý hry mu úpně nevoní...Mr.Nigga píše:Hlavně starší hry, ale něčím novějším v rámci možností nepohrdnu. Navíc grafika od Intelu - nevim, jak by to bylo s kompatibilitou s hrami, proto radši nVidia. K čemu bys přirovnal výkon té GeForce 8400M GS?
Jinak pokud se rozhoduješ mezi těma dvouma ber to, co se ti líbí (teda pokud tě nijak výrazně netáhne ten Radeon v Toshibě) - ty notebooky mají podobný určení... Jinak mám takovej pocit, že u toho Pavillionu jsou nějaký problémy při rozšiřování RAM na 3 a více GB, což by mohl být důvod proč jít do Toshiby (tam by navíc měl fungovat DC i s nestejně velkýma modulama)...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
- Igoreso
- Moderátor
-
- Kontaktovat uživatele:
mas plnou pravdu..PAVILION= max 2GB RAM.Don Martinez píše:Intel má na webu seznam kompatibilních her, ale to, že jdou spustit neznamená, že šlapou bez problémů - na notebookreview byl zajímavej článek, kde autor ukazoval, že Intel má asi docela dobrej surovej výkon, ale některý hry mu úpně nevoní...Mr.Nigga píše:Hlavně starší hry, ale něčím novějším v rámci možností nepohrdnu. Navíc grafika od Intelu - nevim, jak by to bylo s kompatibilitou s hrami, proto radši nVidia. K čemu bys přirovnal výkon té GeForce 8400M GS?
Jinak pokud se rozhoduješ mezi těma dvouma ber to, co se ti líbí (teda pokud tě nijak výrazně netáhne ten Radeon v Toshibě) - ty notebooky mají podobný určení... Jinak mám takovej pocit, že u toho Pavillionu jsou nějaký problémy při rozšiřování RAM na 3 a více GB, což by mohl být důvod proč jít do Toshiby (tam by navíc měl fungovat DC i s nestejně velkýma modulama)...
vic najde bios,ale system zkolabuje.. vyzkouseno..
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
- JanHavlicek
- Středně pokročilý
No ok, tak pokud se rozhodnout mezi těmito dvěma, tak Toshibu. Sice má příšernou klávesnici, ale výkonnější grafickou kartu a je tišší. A po zkušenostech s Pavilionem dv6690 bych si o něj už neopřel ani kolo
Jinak k těm rozdílům mezi 6720s a pavilionem - právěže papírově...., při vybírání notebooku už nekladu důraz na papírové hodnoty, stejně to o ničem nevypovídá. Tam ti nenapíšou zkušenosti po třeba půl roku používání, poruchy, hlučnost, kvalitu šasi atd.. A fičury v pavilionu ? Design možná fajn, ale žádný klady u něj nevidím, šílený sensorový tlačítka v noci ruší, webkameru prakticky nepoužiješ, otisky prstu taky ne (ale to ty levnější asi nemaj)
Jinak k těm rozdílům mezi 6720s a pavilionem - právěže papírově...., při vybírání notebooku už nekladu důraz na papírové hodnoty, stejně to o ničem nevypovídá. Tam ti nenapíšou zkušenosti po třeba půl roku používání, poruchy, hlučnost, kvalitu šasi atd.. A fičury v pavilionu ? Design možná fajn, ale žádný klady u něj nevidím, šílený sensorový tlačítka v noci ruší, webkameru prakticky nepoužiješ, otisky prstu taky ne (ale to ty levnější asi nemaj)
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2