Asus Maximus Extreme (775, X38 + ICH9R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

qm-marko_cz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od qm-marko_cz »

No paráda konečně někdo,jaké to máš paměti?Nezhoří ti při těch 2,02V!?standart je 1,5V??Cena?Problémy?
i7 950,DDRIII 1600/12G,Sabertooth X58
qm-marko_cz
Začátečník
Začátečník

Jo a jakou máš revizi desky a bios?V ceníku byly dvě vedle sebe a já se domnívám ,že prodejce udělal botu a je to jen jedna a ta samá.
ladaraba
Nováček
Nováček

Příspěvek od ladaraba »

Takže Bios v základu tam byl 0704 , jestli se nepletu , a použil jsem nejdřív 0101. Ale vůbec se mi nedařilo nastavit "FSB Strap to NB". Respektive nikde jsem nemohl zjistit (ověřit) na jaké frekvenci skutečně funguje. Tak jsem použil verzi biosu 0904. Ale pořád nevím , kde frekvenci NB zjistím. (dělící poměry teoreticky chápu , ale jde mi o kontrolu).

Revizi desky takhle po ránu nevím , ale podívám se.

Paměti jsem použil kit od OCZ 2 x 1 GB DDR3 PC 1800 Platinum Edition , mají pracovní napětí pro 1800MHz doporučeno 1.95V a EPV 2.0V. Chladím je chladičem OCZ XTC a podle čidla při zátěži mají kolem 34 - 35°C.
Cena byla mastná (9000,-) , ale byl jsem s tím smířen.

Jinak jsem velmi spokojen a žádné problémy nejsou. (zatím) Taky vlastně ani nemám pořádně co pařit. Takže zatím převážně koukám na satelit. A přemýšlím jakou grafiku. Nyní mám stařičkou Ati X800XL a po pravdě šeredně to brzdí. Nicméně pořád slouží a ještě asi chvíly bude. (doufám) Tohle je můj první PC postavený na čipu a procesoru Intel , takže zatím získávám zkušenosti. Jo jinak CPU Intel Core 2 Duo E8400 Box.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Takza zaprve, FSB strap se pozna jedine v CPUz nebo Everestu (pomer FSB:RAM! Ja provozuju tuhle deslu uz dlouho a jsou s ni same problemy ... neni stabilni ve 3D hrach ani boha ... je to velmi citliva deska na pameti a jejich nastaveni, je tezke dosahnout 100 pro stability ...

Jinak nejlepsi strap je 333, od frekvence 400MHz FSB pouzivejte jedine 333, 400 je moc a 266 zase malo a nemusi to bejt stabilni ...
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

OBR píše:Takza zaprve, FSB strap se pozna jedine v CPUz nebo Everestu (pomer FSB:RAM! Ja provozuju tuhle deslu uz dlouho a jsou s ni same problemy ... neni stabilni ve 3D hrach ani boha ... je to velmi citliva deska na pameti a jejich nastaveni, je tezke dosahnout 100 pro stability ...

Jinak nejlepsi strap je 333, od frekvence 400MHz FSB pouzivejte jedine 333, 400 je moc a 266 zase malo a nemusi to bejt stabilni ...
to brzy říkáš :D
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

ja to mam nastavene stabilne ale je nutne si dlouho pohrat s pametma aby to tak bylo ... ono to klidne pojede dva dny v Prime95 nebo memtestu stabilne ale pak to ve hre spadne ... ja tento problem vyresil ale to si kazdej musi sam se svyma modulama ... ja si nakonec tak dlouho hral s nastavenim ze jsem 10000 procentni stability dosahl, ale nevim zdali to tak udelali vsichni majitele ...
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

hm není divu tato deska se vlastně od Asus Maximus Formula liší jen minimálně a DDR III budou mít jisto jistě víc much než DDR II.
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
qm-marko_cz
Začátečník
Začátečník

Ty OCZ si zvolil skvěle, v době kdy sem nakupoval nebyly, tak sem bral 1333 taky s tím headpipe chlazením(zbytečnost nehřejou) a nemám problémy v ničem, ani při 400-333.Jede crysis full a další bez škobrtnutí,včetně testů.Vynikající je že jdou nataktit na 1860MHz,ale to je pro ně strop z těch 1333.Ty tvoje sem na anandtechu viděl jet na 2200MHz,ty volty si už nepamatuji.
Ten dělící poměr vyčteš z everestu -bench cache a pamětí,nebo v CPU-Z záložka -memory a NB zase na titulce.

Zdeňku a blbne ti to s těma ddr3 z USA?Nebo jakékoli?
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

ja mam Teamgroup 1800, Corsair 1800 a Geil 1800 a kazde pameti potrbuji jine nastaveni ...

hodne je nutne najit nejlepsi napeti modulu, me treba pameti uz 2.08 v biosu neberou a padaj, alke na 2.06 jedou ...

se vsema ale jedu na 450MHz a vic, takze problemy se tykaji pouze teto frekvence ... hodim se nastaveni co mam super stable ...

dulezit take jsou nastaveni spravneho referencniho napeti a sily kompatibility ... jojo ddr3 nejsou zadnej med na nastaveni / kvuli kompatibilite, ale jak ho najdes je to pohoda ...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Feature Ai Overclock Tuner [Manual]
OC From CPU Level Up [Auto]
OC From Memory Level Up [Auto]
CPU Ratio Setting [9.0]
FSB Frequency [450]
FSB Strap to North Bridge [333MHz]
PCI/E Frequency [101] - tahle deska nesnasi hodnoty kolem 110 a vejs!

DRAM Frequency [DDR3-1800MHz]
DRAM Command Rate [1T]
DRAM Timing Control [Manual]
CAS# Latency [7]
RAS# to CAS Delay [7]
RAS# Precharge [7]
RAS# Active Time [20]
RAS# To Ras# Delay [4]
Row Refresh Cycle Time [60]
Write Recovery Time [9]
Read To Precharge Time [6]
Read To Write Delay(S/D) [9]
Write To Read Delay(S) [5]
Write To Read Delay(D) [6]
Read To Read Delay(S) [4]
Read To Read Delay(D) [7]
Write To Write Delay(S) [4]
Write To Write Delay(D) [7]
DRAM Static Read Control [Disabled]
Dram Dynamic Write Control [Disabled]
Ai Clock Twister [Light] - u me neuveritelne pomohlo ve stabilite!
AI.....A chanell [Auto]
AI.....B chanell [Auto]
Transaction Booster [Enabled]
Boost Level [3]

CPU Voltage [x]
CPU PLL Voltage [1.9V]
North Bridge Voltage [1.87v]
DRAM Voltage [2.08v]
FSB Termination Voltage [1.68v]
South Bridge Voltage [1.175v]
Loadline Calibration [Enabled]
CPU GTL Reference [0.63x]
North Bridge GTL Reference [0.67x]
DDR3 Channel A REF Voltage [ref]
DDR3 Channel B REF Voltage [ref]
DDR3 Controller REF Voltage [DDR3_REF]
SB 1.5V Voltage [1,6v]
Dirty
Začátečník
Začátečník

Asus Maximus Extreme a Crossfire

Příspěvek od Dirty »

Zdravím. Mám tuto desku a plánuji koupit 2x radeony 4850. Sice tato deska má podporu crossfire, ale nikdy jsem crossfire nezkoušel, a rád bych se zeptal, jestli to na této desce někdo zkoušel, případně jak to šlapalo, nebo jestli nejsou nějaké problémy..

Také jsem se chtěl zeptat, kde seženu ten crossfire propojovací kabílek.

Díky pokud někdo odpoví.
So Say We All!
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

zkoušel, funguje, žádné problémy
můstek dostaneš ke každý grafáně
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus Maximus Extreme a Crossfire

Příspěvek od BudyCZ »

Dirty píše:Zdravím. Mám tuto desku a plánuji koupit 2x radeony 4850. Sice tato deska má podporu crossfire, ale nikdy jsem crossfire nezkoušel, a rád bych se zeptal, jestli to na této desce někdo zkoušel, případně jak to šlapalo, nebo jestli nejsou nějaké problémy..

Také jsem se chtěl zeptat, kde seženu ten crossfire propojovací kabílek.

Díky pokud někdo odpoví.
pro mě zajímavý dotaz...ale okay...tak že na maximus formuli jsem měl 2xHD3870 pak 2xHD3870X2 A dnes mám 2xHD 3850 TOP a nikdy žádný problém jsem sní neměl..stačí tam dát karty dva CF můsty a je to..jinak můstky doporučuji dát k sobě nápisem FIRE-vyhneš se problémům...CF můstky dostaneš ke kartám...ke každé jeden.kdybys měl nějaký problém tak napiš-ale pochybuji že by nějaké byly :D
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

můstek stačí zapojit jen jeden, a když to bude blbě tak ti ovladače patřičně vynadají :)
Chang
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chang »

Jen takový dotaz jaký je rozdíl mezi zapojením jednoho a dvou můstků? :?
CPU:Intel E8400, MB: Asus P5E X38, RAM: Patriot 2x1 GB 800 MHz, GPU:Asus 8800 GTS ( G92), HDD: WD 6400 AAKS, PSU: Fortron Blue Storm 500W
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Zapojení obou někdy dělá problémy, opravdu stačí zapojit jenom jeden.
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

Chang píše:Jen takový dotaz jaký je rozdíl mezi zapojením jednoho a dvou můstků? :?
žádný...jen mě dva můstky přidali v Crysis 5 FPS k dobru :)
Dirty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dirty »

Díky všem za odpověd :) Zrovna obědnám ty grafiky :-D
So Say We All!
Fox666
Nováček
Nováček

Re: Asus Maximus Extreme

Příspěvek od Fox666 »

Jaký je maximální povolený napětí na North Bridge u této desky?Abych při dlouhodobém používání nezkracoval razantně životnost desky.Teď to mam na 1.77V a reál je 1.79V.Ale na vyšší takty bych potřeboval víc :( .FSB mám teď 461.Mám C2Q Q9450 461x8=3688MHz.A kolik můžu dát FSB Termination Voltage?Zdá se mi že těch 1.68V co má OBR je moc :o .V jedné recenzi jsem četl,že pro všechny CPU je max 1.36V.
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Asus Maximus Extreme

Příspěvek od Jan Machalík »

Zdravim, dostala se ke me tato deska a pameti http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55587 . Vse ok, ale pak nastal problem.V IDLE z niceho nic zamrznul system, rikal jsem si, ze to bude pretaktovanim, takze jsem snizil, pridal napeti a nahodil OCCT.Ten projel 8hod bez chybicky.Takze jsem toto nastaveni pouzival vesele dal, ale opet zamrznuti systemu, tentokrat s BSOD, kde se psalo neco o konfliktu IRQ...Precetl jsem si par webu, a zjistil jsem, ze problem muze byt ve zvukove karte, kterou mam v prvnim PCI slotu.Takze kartu jsem prehodil do druheho PCI slotu a par hodin vesele jel.Ale opet to zamrzlo.Nakonec jsem to shodil na default, ale co se stalo ? Zase to zamrzlo.Takze jsem se vydal na google a hledal jsem, az jsem prisel na to, ze problem muze byt v kompatibilite pameti OCZ OCZ3SOU16002G a Maximus Extreme...

Co me vsak trapi, ze pameti jsem kupoval v tydnu v kamennem obchode, a pochybuju, ze mi je vymeni za jine.Nemate nekdo jiny napad, pripadne nejakej funkcni nastaveni pro tyto pameti ?
Dekuji
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Odpovědět

Zpět na „Asus“