Kdybys chtěl, ozvi se na SZ, mám to doma ze ScoreSephiroth píše:Lidičky, sháním už dlouho Planescape: Torment. Zjistil sem, že kdysi to Interplay uvolnil volně ke stažení, jenže to už nikde nemůžu najít. Kdybyste někdo věděl, budu vám vděčný. Popřípadě i koupím originálku, či výlisek ze Score č.100
P.S. A sorry, že to píšu do tří threadů, ale fakt o to stojím
Planescape Torment
Moderátor: Baneshee
- Sir_-_Death
- Mírně pokročilý

- Zamek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zdravim, tuhle hru jsem si kdysi koupil v Nemecku (byla v nemcine) a po vydani CZ ji hral jak o zivot.Pak jsem ji jednou pujcil a uz ji nikdy nevidel.Nastesti casopis Score prisel s Czech/English (v1.1) 2CD verzi (v casopise psali ze Interplay nebo Black Isle ted nevim pouzili specialni kompresi a smrskli to ze 4 na 2CD!!!) a to jsem teprve zacal byt zavisly!
Uz nevim kolikrat jsem to dohral, ale tak 3x urcite (verze ze Score), ve finalni lokaci Fortress Of Regrets bylo vice zakonceni hry (3???).Specialni lokace jsou ve hre taky pecka napr. Modron Cube- Modronske bludiste je dosti brutalni, nekomu z toho muze zacit hrabat
U me je to po Falloutu 1,2 nej RPG ktere jsem kdy hral.
Zrovna ji mam pred sebou a asi ji zkusim nahodit, ale nevim nevim co na to bude rikat X64bit system Vist.
TECHNICKÉ TIPY A TRIKY
U souborů Dialog.tlk a DialogF.tlk stačí přepsat koncovku .tlk na .doc a rázem budete mít přístup ke všem dialogům a popiskům věcí, kouzel a zbraní ve hře.
Možnosti úpravy souboru Torment.ini
Jestliže se po těchto úpravách stane hra nespustitelnou, soubor Torment.ini smažte a program si vytvoří sám nový.
Maximum Frame Rate lze zvednout ze základních třiceti až na šedesát snímků za sekundu. Výborná volba pro rychlejší počítače. Snížení snímkování až na dvacet zase potěší majitele pomalejších počítačů. Hra sice nebude tak rychlá, ale pohyb bude čistší.
Path Search Nodes se dá snížit z původních čtyř tisíc minimálně na jeden a zvýšit maximálně na třicet dva tisíc. Čím vyšší číslo, tím inteligentněji bude počítač plánovat cestu vaší družiny mezi dvěma body. Snížení je opět vhodné pro pomalejší počítače. Menší inteligence postav při cestě mezi dvěma vzdálenými body bude kompenzována zrychlením hry.
Full Screen je standardně nastaven na jedna. Jeho změna na nulu umožní spustit hru v okně. Pozor, spousta karet tuto funkci nepodporuje.
Cache Size: Jestliže máte dostatek místa na harddisku, doporučuji nastavit místo původních sto dvaceti alespoň šest set. Nebudete muset tak často měnit CD (u Score verze to samo odpada)
edit: Takze na Vista Ultimate X64 beha vse jak ma.
Uz nevim kolikrat jsem to dohral, ale tak 3x urcite (verze ze Score), ve finalni lokaci Fortress Of Regrets bylo vice zakonceni hry (3???).Specialni lokace jsou ve hre taky pecka napr. Modron Cube- Modronske bludiste je dosti brutalni, nekomu z toho muze zacit hrabat
U me je to po Falloutu 1,2 nej RPG ktere jsem kdy hral.
Zrovna ji mam pred sebou a asi ji zkusim nahodit, ale nevim nevim co na to bude rikat X64bit system Vist.
TECHNICKÉ TIPY A TRIKY
U souborů Dialog.tlk a DialogF.tlk stačí přepsat koncovku .tlk na .doc a rázem budete mít přístup ke všem dialogům a popiskům věcí, kouzel a zbraní ve hře.
Možnosti úpravy souboru Torment.ini
Jestliže se po těchto úpravách stane hra nespustitelnou, soubor Torment.ini smažte a program si vytvoří sám nový.
Maximum Frame Rate lze zvednout ze základních třiceti až na šedesát snímků za sekundu. Výborná volba pro rychlejší počítače. Snížení snímkování až na dvacet zase potěší majitele pomalejších počítačů. Hra sice nebude tak rychlá, ale pohyb bude čistší.
Path Search Nodes se dá snížit z původních čtyř tisíc minimálně na jeden a zvýšit maximálně na třicet dva tisíc. Čím vyšší číslo, tím inteligentněji bude počítač plánovat cestu vaší družiny mezi dvěma body. Snížení je opět vhodné pro pomalejší počítače. Menší inteligence postav při cestě mezi dvěma vzdálenými body bude kompenzována zrychlením hry.
Full Screen je standardně nastaven na jedna. Jeho změna na nulu umožní spustit hru v okně. Pozor, spousta karet tuto funkci nepodporuje.
Cache Size: Jestliže máte dostatek místa na harddisku, doporučuji nastavit místo původních sto dvaceti alespoň šest set. Nebudete muset tak často měnit CD (u Score verze to samo odpada)
edit: Takze na Vista Ultimate X64 beha vse jak ma.
- Raiderpaco
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak lidicky kto dohral niekedy davno tuto dokonalu hru a chcel by viac teste sa 
http://www.roguedao.com/
http://www.planescapetrilogy.com/
http://www.roguedao.com/
http://www.planescapetrilogy.com/
Asus M2R32-MVP(SB600) Athlon64X2 @2,6Ghz
2x1024 Kingstone@750Mhz HISX1950Pro IceQ3
X-Fi PRO
VISTA64
2x1024 Kingstone@750Mhz HISX1950Pro IceQ3
X-Fi PRO
VISTA64
- Eandril
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Sephiroth
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Už jsem sehnal, přesto díky;-)Sir_-_Death píše:Kdybys chtěl, ozvi se na SZ, mám to doma ze ScoreSephiroth píše:Lidičky, sháním už dlouho Planescape: Torment. Zjistil sem, že kdysi to Interplay uvolnil volně ke stažení, jenže to už nikde nemůžu najít. Kdybyste někdo věděl, budu vám vděčný. Popřípadě i koupím originálku, či výlisek ze Score č.100
P.S. A sorry, že to píšu do tří threadů, ale fakt o to stojím
Core2 Duo E6750 2,66GHz; GIGABYTE P35-DS3P P35 s775; 4x1GB DDR2 800MHz CL5 Transcend; Gibabyte GTX280 1GB; SoundBlaster Audigy SE; 320 GB SATA II 16 MB Seagate; Cooler Master eXtreme Plus 650W; repro Logitech X230; keyboard Logitech Wave Corded; mouse Logitech MX518; Tablet Wacom Bamboo
- Sephiroth
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Mám problémek...Hra vykazuje na níže uvedené konfiguraci problémy s grafikou při kouzlech....můžu si hrát s nastavením obrazu jak chci a nic...při vykouzlení kouzla (např. ledový šíp) se hra sekne a trvá tak minutu až dvě než se zase rozjede...nevím čím to je..jestli dvoujádrem nebo grafikou...pokud někdo víte, co s tím, poraďte prosím. Díky moc
Core2 Duo E6750 2,66GHz; GIGABYTE P35-DS3P P35 s775; 4x1GB DDR2 800MHz CL5 Transcend; Gibabyte GTX280 1GB; SoundBlaster Audigy SE; 320 GB SATA II 16 MB Seagate; Cooler Master eXtreme Plus 650W; repro Logitech X230; keyboard Logitech Wave Corded; mouse Logitech MX518; Tablet Wacom Bamboo
- Zamek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zdarec, zde: http://planescape.wz.cz/index.php je super site o PT a je tam hafo veci ktere v dnesni dobe k PT vyuzijete.Jo a kdo uz nema a schani PT, tak je tam na stazeni 2CD verze! 
CPU: Ryzen 9 5900X H2O MB: ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO+ EK Monoblock RAM: G.Skill 2x16GB DDR4 3200@3600MHz 16-16-16-34, TridentZ VGA: Asus RTX 4080 Strix 16GB H2O , SSD: Samsung 990 Pro 1TB, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 870 EVO 2TB CASE: Lian Li PC-O11 Dynamic XL ROG + EK-Quantum Reflection PC-O11D XL D5 PWM D-RGB - Plexi Zdroj: Corsair RM750X Monitor/TV: 32" ASUS ROG Swift PG329Q, LG OLED B9 55" OS: Windows 11
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To s tím rozlišením je zajímavý... přísahal bych, že 640x480 to nebylo. Našel jsem nějakou starou recenzi a tam psali, že pevně je 800x600...
No, jinak samozřejmě nostalgie, PT je prostě kultovní hra, kam se na to hrabe Oblivion. Skutečně, to chce dohrát alespoň dvakrát. Já jsem se sice o něco ochudil, protože jsem hrál dvakrát za mága, ale zato jsem na druhej pokus trochu obměnil skupinu. Vhailor je taky zajímavá postava...
No, jinak samozřejmě nostalgie, PT je prostě kultovní hra, kam se na to hrabe Oblivion. Skutečně, to chce dohrát alespoň dvakrát. Já jsem se sice o něco ochudil, protože jsem hrál dvakrát za mága, ale zato jsem na druhej pokus trochu obměnil skupinu. Vhailor je taky zajímavá postava...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- Thellwin
- Administrátor

- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- WoiTa
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Obměnil skupinu? Měl jsem za to, že počet volných slotů - 5 odpovídá max. počtu postav co lze ve hře nabrat (což se mi taky povedlo). Jinak rozlišení bylo opravdu jen 640x480.Lukfi píše:To s tím rozlišením je zajímavý... přísahal bych, že 640x480 to nebylo. Našel jsem nějakou starou recenzi a tam psali, že pevně je 800x600...
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Právě že je jich víc a můžeš si vybrat. Všichni jsou:
Morte - toho máš od začátku
Dak'kon - s tím pokecáš a přidá se k tobě
Annah - přidá se až najdeš Pharoda
Fall-from-Grace - ta je tuším někde ve Wards, ale už nevím co musíš udělat aby se k tobě přidala
Ignus - na toho musíš sehnat bezednou flašku a heslo, obojí obstaráš ve Wards
Nordom - opět ve Wards seženeš Modron Cube, když si s tím hraješ, otevře se portál do Modron Maze a tam se dá Nordom najít.
Vhailor - toho najdeš v podzemí Curstu když hledáš anděla, stačí pokecat a přidá se k tobě.
Morte - toho máš od začátku
Dak'kon - s tím pokecáš a přidá se k tobě
Annah - přidá se až najdeš Pharoda
Fall-from-Grace - ta je tuším někde ve Wards, ale už nevím co musíš udělat aby se k tobě přidala
Ignus - na toho musíš sehnat bezednou flašku a heslo, obojí obstaráš ve Wards
Nordom - opět ve Wards seženeš Modron Cube, když si s tím hraješ, otevře se portál do Modron Maze a tam se dá Nordom najít.
Vhailor - toho najdeš v podzemí Curstu když hledáš anděla, stačí pokecat a přidá se k tobě.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- WoiTa
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Dex_Holland
- Mírně pokročilý

-
Fall-from-Grace najdete v budově Brothel of Slating Intelectual Lusts, což je nevěstinec.
zdroj http://bonusweb.idnes.cz/pc/navody/plan ... av3_bw.idn
zdroj http://bonusweb.idnes.cz/pc/navody/plan ... av3_bw.idn
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Zamek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Myslim ze jo a pokud ne tak sorry no a promazte to.Jinak PT jsem dohral 3x (v CZ) a je to best RPG game.Ja hral vzdy za bojovnika a mastil body jen do obrany, charizma a inteligence, jsou pak pak dialogy bohaty.Zkusim to na poctvrty s vyzsim rozl. a tema neofiko patchema + nejake modifikace co jsou na zminene site.Thellwin píše:To Zamek - on byl PT dán pro volné stažení ? To se mi nějak nezdá.
CPU: Ryzen 9 5900X H2O MB: ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO+ EK Monoblock RAM: G.Skill 2x16GB DDR4 3200@3600MHz 16-16-16-34, TridentZ VGA: Asus RTX 4080 Strix 16GB H2O , SSD: Samsung 990 Pro 1TB, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 870 EVO 2TB CASE: Lian Li PC-O11 Dynamic XL ROG + EK-Quantum Reflection PC-O11D XL D5 PWM D-RGB - Plexi Zdroj: Corsair RM750X Monitor/TV: 32" ASUS ROG Swift PG329Q, LG OLED B9 55" OS: Windows 11
- Eandril
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
kazdopadne doporucuju stahnout mod umoznujci hrat jak PT tak i ostatni klasiky na Infinity enginu v prakticky vsech rozlisenich, vcetne wide.
Link na download tady :http://www.gibberlings3.net/widescreen/
je to trochu slozitejsi ale stoji to za to :
Pro porovnani(oboje primo z hrani u me, takze to fakt funguje) - klasicka 640x480 verze:

a 1280x1024 v kery to hraju:

enjoy
ma to fachat na vsechny Infinity engine hry tj. BG serie i IWD
Link na download tady :http://www.gibberlings3.net/widescreen/
je to trochu slozitejsi ale stoji to za to :
Pro porovnani(oboje primo z hrani u me, takze to fakt funguje) - klasicka 640x480 verze:

a 1280x1024 v kery to hraju:

enjoy
ma to fachat na vsechny Infinity engine hry tj. BG serie i IWD
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
- WoiTa
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- J X P
- Středně pokročilý

neodolal jsem a vyhrabal score s touto hrou, ale ....
jsem ponekud zmateny z GUI (no holt neni to zaklinac, no
) a at se snazim najit popis morteho specialni vlastnosti (litanie kouzel), tak nic nemuzu najit ...
pravda, jsem teprve na zacatku, ale vzdyt ja ani nevim co ta dotycna vlastnost dela.
na popis zbrani jsem logicky prisel (inventar, prave tlacitko na zbrani), ale kde najdu prave tetno popis ?
zkuste se nekdo podivat, treba to je tak jasne, ale mne nic uz nenapada
.
jsem ponekud zmateny z GUI (no holt neni to zaklinac, no
pravda, jsem teprve na zacatku, ale vzdyt ja ani nevim co ta dotycna vlastnost dela.
na popis zbrani jsem logicky prisel (inventar, prave tlacitko na zbrani), ale kde najdu prave tetno popis ?
zkuste se nekdo podivat, treba to je tak jasne, ale mne nic uz nenapada
Naposledy upravil(a) J X P dne pon 10. bře 2008, 19:30, celkem upraveno 1 x.
---
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: