na tom videu to je sila to je pravda, tam je to ale umocneny rezonanci case. Ja mam cerpadlo posazeny na molitanu a neni slyset. Nejvetsi hluk dela muj 700w Fortron Epsilon .....Nem3 píše:Neni nad videorecenzi
http://www.youtube.com/watch?v=gK1I4s6q ... w/7514/48/
Ta recenze je docela ok a clovek si udela rychle predstavu... na me je to cerpadlo docela hlucny
Vodní chlazení - vybíráme komplet
Moderátor: morke
- Zdeny
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
CPU: Intel Core 2 Quad 9550s 2.8 GHz@3.65 (430x8.5, 1.224 Vcore, burn 55°C), MB: Asus Maximus II Formula, Case Thermaltake Armor LCS (chlazení vodou), RAM: 2 GB Kingston 1200MHz 5-5-5-15 2T 2.25V(KHX9600D2K2/2GN), VGA: Asus nVidia GTX 260 OC Edition, Sound: Asus Xonar DX, Fortron Epsilon700w, 2xRaptor 74GB RAID0 System, WD 250GB Data, WD750GB Storage. Scynthe Kama meter.
- majkl_l
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- qm-marko_cz
- Začátečník
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
protože vzhledem k učinnosti vodního chlazení to je nejvyhodnejsi, nasávat studenej vzduch z okolí a profukovat tím radiatory...pokud chladíš kompletně všechno vodou(to znamena kazdej mosfet,ramku,jakejkoliv chip), tak ti vubec nemuze vadit ,že budes mit v case o par stupnu navíc, pac más stejne na kazde soucastne vodní blok.qm-marko_cz píše:Taky nechápu proč to dávaj lidi foukat do case
Horsi je když nasavas teplej vzduch z Case, kterej muze mit treba 35C a snazis se tim nejak rozumne ochladit vodu v radiatorech....
- majkl_l
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jo, na tom něco bude... škoda jen, že za ty prachy k tý bedně nedávaj chlazení na mosfety, chipset a podobný... když case zavřeš a foukáš do ní teplej vzduch, tak se chipset musí docela potit....
navíc, když foukáš teplej vzduch na disky, tak mi to přijde jako pěkná prasárna ... pokud teda nemáš max 3 disky hozený nahoře u zdroje...
navíc, když foukáš teplej vzduch na disky, tak mi to přijde jako pěkná prasárna ... pokud teda nemáš max 3 disky hozený nahoře u zdroje...
PC: i5 2500k; GB 560Ti OC; GA-Z68X-UD3-B3; 16G
NB: Z10t
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
- kupca
- Začátečník
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
o to ale vubec nejde , je rozdil jestli nasavas vzduch o teplote 21C z venku, než 35-40C ze vnitrku bedny.kupca píše:zas pochybuji, ze ten vzduch bude o tolik teplejsi za tim radem nez pred nim
At je kombinace jakakoliv, obe jsou dost nevyhodne, proto je lepsi mit radiatory umisteny tak, že nasavaji z okoli a hned ho zase do okoli vyfukují...
- majkl_l
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
já mám momentálně case otevřenou a radiátor mám chycenej jakoby pod disketovkou a fouká do strany ale hlavně příjemně na nohy vzduch bere defakto studenej, protože je za ním tak 5cm místa a pak je pumpa... tím jsem to vyřešil docela zajímavě, na to, že je to vyřazená case... akorát teď řeším, co pořídit na grafiku, kterou si chci koupit a to jak GPU, tak asi i paměti a možná i chipset... jen doufám, že jsem tou sadou galaxy v tomhle směru neudělal blbost, jen mám tiky v peněžence, protože 1500 za set a teď skoro dvakrát tolik jen za chlazení grafiky...
jinak udělal bych nějaký fotky, ale to bych musel uklidit kabeláž, protože to bych se styděl dát to sem v takovym stavu, v jakym to momentálně je...
jinak udělal bych nějaký fotky, ale to bych musel uklidit kabeláž, protože to bych se styděl dát to sem v takovym stavu, v jakym to momentálně je...
PC: i5 2500k; GB 560Ti OC; GA-Z68X-UD3-B3; 16G
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
- Woyta
- Středně pokročilý
Me rad ohrival vzduch asi o 4-5 stupnu. (Rad mimo case, mereno pred a za)
Taky radeji nasavam skrz case a vyfukuju teplo ven. Vetsina hlavnich zdroju tepla ma blok a vzduch se uvnitr moc neohreje. Disky v oddelene komurce mi ochlazuje zdroj kterej pres ne nasava.
Taky radeji nasavam skrz case a vyfukuju teplo ven. Vetsina hlavnich zdroju tepla ma blok a vzduch se uvnitr moc neohreje. Disky v oddelene komurce mi ochlazuje zdroj kterej pres ne nasava.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- skokan2
- Nováček
-
- Zemo
- Začátečník
CPU - EK Superme, D-Tech Fuzion, Thermalright XWB1 (teplotne rozdiely minimalne ale najrestriktivnejsi je ten TH)
GPU - D-Tech Fuzion GFX (super vykonny blok ale restriktivita je velmi vysoka)
CERPADLO - Laing DDC-Pumpa 12V Ultra alebo D5 (ide o ticho a moznosti - vykonnejsia je asi trosku DDC ale zase sa mierne prehriva tj. ze ju nemozes zabalit do molitanu bez pridavneho chladenia, D5 zase zabalit mozes a bude uplne ticho)
RAD - Black Ice GT Extreme alebo GTX 360mm ( sam neviem aky je medzi nimi rozdiel, ale asi bude potrebovat silnejsia = hlucnejsie fany na ich prefuknutie takze lepsi bude niky tensi ako napr Black Ice GTS 360mm na ktory ti stacia fany na 800ot ktore ani nebude pocut)
EXPA - Cape Coolplex 50
doporucujem prestudovat tento thred a vsetko je aj vo FAQ
BTW - vysvetli mi niekto rozdiel medzit tym BI GT a GTX?
GPU - D-Tech Fuzion GFX (super vykonny blok ale restriktivita je velmi vysoka)
CERPADLO - Laing DDC-Pumpa 12V Ultra alebo D5 (ide o ticho a moznosti - vykonnejsia je asi trosku DDC ale zase sa mierne prehriva tj. ze ju nemozes zabalit do molitanu bez pridavneho chladenia, D5 zase zabalit mozes a bude uplne ticho)
RAD - Black Ice GT Extreme alebo GTX 360mm ( sam neviem aky je medzi nimi rozdiel, ale asi bude potrebovat silnejsia = hlucnejsie fany na ich prefuknutie takze lepsi bude niky tensi ako napr Black Ice GTS 360mm na ktory ti stacia fany na 800ot ktore ani nebude pocut)
EXPA - Cape Coolplex 50
doporucujem prestudovat tento thred a vsetko je aj vo FAQ
BTW - vysvetli mi niekto rozdiel medzit tym BI GT a GTX?
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
- KillerShot
- Začátečník
-
Tak jsem se rozhodl že si pořídím vodníka. Sice jsem už bylo skoro rozhodnut které komponenty koupím, ale nkonec si raději ještě nechám poradit. Chtěl jsem nakupovat odtud www.sidewindercomputers.com. Zatím chci chladit jenom CPU, protože zbytek budu brzo měnit. Rozpočet mám asi 6 až 7 tisíc. Díky za rady.
- Kašpec
- Mírně pokročilý
Vem :
CPU: D-Tek Fuzion + Nozzle kit
PUMPA: Swiftech MCP655
EXPA: Swiftech MCRES
RADIATOR: 2x Swiftech MCR320
Jako doplnky bych vzal 6x DengerDen 1/2 fitinku, 10 stop Tygon 7/16 5/8 hadice, 2ks pružinky Swiftech Coolsleves 625, kapalinu Swiftech HydrX, stahovačky Breeze Hose Clamp 7/16 25/32 a 2ks plastové Y spojky ...
I s poštou cca $370 ...
CPU: D-Tek Fuzion + Nozzle kit
PUMPA: Swiftech MCP655
EXPA: Swiftech MCRES
RADIATOR: 2x Swiftech MCR320
Jako doplnky bych vzal 6x DengerDen 1/2 fitinku, 10 stop Tygon 7/16 5/8 hadice, 2ks pružinky Swiftech Coolsleves 625, kapalinu Swiftech HydrX, stahovačky Breeze Hose Clamp 7/16 25/32 a 2ks plastové Y spojky ...
I s poštou cca $370 ...
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
- busy
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- kupca
- Začátečník
- KillerShot
- Začátečník
-
- Highlander
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
thermochill je rozhodne vykonejsi a min restriktivní...PA120.3 nemá v zadnym smeru konkurenci(pokud nepocitam vysokou cenu).KillerShot píše:Tak s tím docela souhlasím jen si nejsem jistý jestli není lepší HW Labs Black Ice GTX360 - Black nebo ThermoChill PA120.3 A který hadice na tom gumexu? Nějak je tam nemohu najít
- KillerShot
- Začátečník
-