Gigabyte P35-DS3 / P35C-DS3 / EP35-DS3 (775, P35 + ICH9)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

dej express install a odskrtni ten toolbar ;) . me to funguje. kdyz sem ty drivery instaloval samostatne tak mi haluzilo vsechno
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Já instaloval přes eXp install, také kromě té Yahoo pikačoviny.
Goldnoob team proud member!
jarnotrulli
Nováček
Nováček

Nejde SPDIF výstup

Příspěvek od jarnotrulli »

Tak jsem si pořídil tuhle desku Gigabyte P35-DS3 rev. 2.0 fw F12
CPU Intel Core 2 Duo E8200
RAM Corsair 2x1024MB 1066MHz

Vše jede jak má, i paměti jedou na 1066MHz, jen se mě nedaří zprovoznit zvukovej výstup SPDIF přes koaxiál.
Netuší někdo v čem může být problém? Jestli se to nemusí někde povolit v BIOSu nebo tak něco?
pc_user
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pc_user »

Tak jsem to vyzkousel na Vistach. Tam mikrofon funguje normalne hlasite. Kdyz otevru spravce Realtek pro zvuk ve Viste, tak tam je primo nastaveni mikrofonu, jeho hlasitost, mikrofon boost. atd. Jen nevim, proc ty same moznosti nejsou v XP.
jarnotrulli
Nováček
Nováček

Příspěvek od jarnotrulli »

Tak už mě to jede. Byla to fatální chyba - zlomenej drát. Asi jak jsem to rval ze starýho kompu :wink:
CPU: Intel E8200 2,66GHz GPU: ASUS EAX1950Pro 580@680/1400@1600 RAM: 2x1GB Corsair Dominator 2x1024MB 1066MHz MB: Gigabyte P35 DS3, HDD: WD CAVIAR XL WD4000AAKS 400 GB
S3m8a
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S3m8a »

hoy mam v planu si tuhle desku koupit ale potreboval bych vedet jesli na tom pojedou pameti co mam v podpisu - kingmax 667 2*1GB
PC: INTEL Core i5 650@3,2GHz, 12GB DDR3 1333, Gigabyte H55-UD3H, NVIDIA Quadro FX4600 768MB, EIZO FlexScan S2202 x2
NTB: Lenovo ThinkPad x270, Core i5 7200U, 8GB, 250GB SSD, W10Pro
NTB: Lenovo ThinkPad x201i
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

není důvod, proč by nejely.. prostě akorát pojedou na nižší frekvenci a je na tobě, jestli je budeš točit a s jakym násobičem...
PC: i5 2500k; GB 560Ti OC; GA-Z68X-UD3-B3; 16G
NB: Z10t
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
S3m8a
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od S3m8a »

no kdyz tu ctu ty nazory ze to pada kuli pametem tak sem se chtel radsi zeptat ..

btw nestihl jsem projet celou diskusi ale ty vysoky teploty - muj navrh je vymenit pastu na pasivu ;-)
PC: INTEL Core i5 650@3,2GHz, 12GB DDR3 1333, Gigabyte H55-UD3H, NVIDIA Quadro FX4600 768MB, EIZO FlexScan S2202 x2
NTB: Lenovo ThinkPad x270, Core i5 7200U, 8GB, 250GB SSD, W10Pro
NTB: Lenovo ThinkPad x201i
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

a nebylo to spíš psáno že to bylo při přetaktu nebo kvůli stabejm pamětem? já teda nevím co s tím budeš chtít dělat, ale když dáš pamětem správný napětí nebo jim ždibíček přidáš a nenutíš jim nějaký šílený časování, tak není důvod, proč by ti to nejelo pořádně...
pak záleží, jestli chceš taktovat, ale podle mne když dáš násobič na automat a nepřetaktovaný (jak to logicky přileze v krabici) zapneš, tak naskočí a můžeš si hrát dál...

je teda fakt, že já mám 800RAM a cpal jsem do toho původně 533 CPU (celerona) takže paměti v základu byly degradovaný, ale neviděl bych v tom nějak extrémní problém... dle mýho názoru by neměl bejt problém se chytnout...
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

majkl_l píše:a nebylo to spíš psáno že to bylo při přetaktu nebo kvůli stabejm pamětem?
tusim problem s biosem F10, ktery nejak ty pameti nektere nezral
x52
Nováček
Nováček

Příspěvek od x52 »

přešel jsem z jiného čipsetu a nevím zda je toto v pořádku.
1,po startu se roztočí větráky na plno a po chvilce se "zklidní".co se má nastavit aby se větráky (grafika,cpu) točily přiměřeně?
2,chci nastavit např. časování pamětí,mám žlutě podsvícenou defautní hodnotu např CL5,změním ji na CL4 v dalším sloupci,uložim,restartuju a v Biosu vidím defalut cl5(žlutě) a mnou nastavenou hodnotu cl4(fialově).takže jakou hodnotu vlastně bere v potaz?
maím bios F10 a rev 2.1
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

1) to je normalni
2) v potaz bere nastavenou hodnotu
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

mormální je to proto, protože kdyby měl točit na hodně malý otáčky hned ze začátku, tak ne všechny fany se na nízkym napětí chytnou... takhle je rozfajruje naplno a pk už jen drží slabý napětí, na kterejch ale FAN točí i když by se s tím n napětím nerozjel...

jinak k těm pamětem, teď si nejsem jistej, ale máš tam vlevo default a vpravo co nastavuješ a když si to nastavíš a bios se ti neresetne (několikrát se vypne a napotřetí naskočí) tak ti po kontrole v biosu zůstane zaplý manuální řízení a tvoje hodnota nebude šedá, takže přesně jak říkal Flegy ;)
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

a k tomu roztoceni fanu. taky je to kvuli tomu ze nacteni informace o nastaveni regulace fanu je jen jednim z mnoha ukolu co bios dela, cili to ma nejake poradi a nez se nacte, je hodnota maximalni. tim jsme si myslim tvoje otazky zodpovedeli na 110%. :)
x52
Nováček
Nováček

Příspěvek od x52 »

děkuji za odpovědi.
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Pro ty z vás kteří mají problémy s instalací ovladačů onboard HD audio kodeku:
Before installing HD audio codec driver please make sure Win XP has been updated with SP1 or SP2. If SP1 or SP2 has not yet been installed, please try install service pack through Windows Update.

Please make sure service pack and patches are properly installed. If SP1 or SP2 has already been installed, kindly make sure that the system is not overclocked and also that onboard HD audio codec works at default settings.

Follow by inserting the driver CD’s which is provided with the motherboard, when prompted with a pop-up box please select "Xpress Install" on the top right corner to install all the necessary drivers.

If you want to manually install the HD audio drivers then you will have to firstly download the Microsoft Bus driver and install it. After you restart the system please check the model of your onboard HD audio codec, and download the matching audio drivers for installation. After the mentioned procedures are done the onboard audio should work accordingly.

The following links are drivers for different audio codecs:

Microsoft UAA Bus Driver:
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... FileID=836

Realtek HD Audio driver:
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... FileID=837

VIA HD Audio driver:
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... ileID=2883

C-Media Aduio driver:
http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... FileID=835
zdroj: http://www.gigabyte.com.tw/Support/Moth ... lassValue=
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
Ssid
Nováček
Nováček

BIOS

Příspěvek od Ssid »

Nemá někdo nějakej typ na dobrý odkaz na vysvětlení pojmů BIOSu v češtině? Dík
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

myslim si, ze by sis mohl vystacit s tim, co je na foru dfi o nastaveni pameti + s manualem od desky + translator ci babelfishem ;)
Battlefield
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Battlefield »

Řekl jsem si, že si zkusím na své základní desce P35-DS3L kolik zvládne max FSB.
Abych nezapoměl CPU mám E2160.
V biosu jsem dal nejnižsí násobič tj. 6 a hned jsem zkusil 500 FSB, ale deska to nevzala (neprošlo to ani přes uvodní BOOtaci), tak jsem to zkoušel niž, dostal sjem se až na 420, a to se taky nespustilo.
Říkám si, jestli to není nějaká vadná deska, poněvadž by měla dávat +- 490 FSB.
Až potom jsem si uvědomil jestli to není FSB wall CPU..?
Myslím, že to tím je, co vím tak E2160 mají +- 400 Mhz.

Je to teda tím CPU (doufám, že ano).
the PC: CPU:Intel i5 4670k OCed at 4,1Ghz//MB: Gigabyte Z87-HD3// CPU cooler: Gelid Tranquillo 2. rev//GPU: GTX 560 OCed// RAM:Kingston 4GB DDR3 // HDD: Samsung 840 EVO 250GB + Samsung HD103SI 1TB + WDC Caviar Green 2TB // ZDROJ: Corsair HX620// CASE:Fractal Design Define R2 black// LCD: Benq G2400WD fullHD// Windows 7 64B
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

to je docela možný, protože to CPU má vysoký násobič takže nepotřebuje moc veliký FSB
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“