Minolta Dimage X20 - nefunkcni CCD senzor?

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
Borg2of3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Minolta Dimage X20 - nefunkcni CCD senzor?

Příspěvek od Borg2of3 »

Zdravím,
po roce jsem oprášil tenhle starej foťák, kterej jsem před rokem založil do šuplíku protože přestal fotit. Snažil jsem se tenkrát pořešit čím to bylo a jestli se s tím nedá něco dělat, ale nepřišel jsem na to. Chyba se projevuje tím, že foťák nedokáže správně zobrazit focený obraz. Takže se zobrazují na displeji jen světle a tmavě modré šumivé plochy, podle polohy světelných zdrojů. Problém se začal projevovat postupně. Ze začátku se to stávalo když jsem najel foťákem na silný zdroj světla (proti slunci) a to stačilo ho jen vypnout a zapnout a bylo to OK. Později se to začalo objevovat častěji a častěji a pak pomáhalo, když jsem ho zapojil přes datový kabel k pc, nebo když jsem na něj poklepal. Později už to navrátit nešlo, a tak jsem si koupil foťák novej. Zajímalo by mě tedy v čem je problém a jestli se to dá ještě nějak spravit?

Pro ilustraci přikládám fotku zapnutého foťáku:
http://borg2of3.net/minolta.jpg

Výsledná fotka vyfocená Minoltou je stejná jako jí zobrazuje na displeji.
My jsme borg. Budete asimilováni!
AMD Athlon II X4 631, Sapphire HD 6570 Ultimate 1GB DDR3, Asus F1A75-M PRO - AMD A75, Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3 1866, SSD OCZ Vertex 3 - 60GB, WD Green 500GB, OCZ zdroj ZS Series 550W 80 PLUS Bronze, CoolerMaster Hyper TX3, Sweex LW322 Wi-fi síťová karta PCI, CoolerMaster Elite 343 (RC-343-KKN1), Samsung SH-222AB SATA, Čtečka karet I-BOX 62w1 + USB, Microsoft Windows 7 Home Premium CZ 64bit OEM, Logitech Wireless Desktop MK320 CZ, Philips 246EL2SBH - LCD monitor 24"
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Takhle dopadl můj Canon Powershot A70 - řešení je asi jediný - sběrnej dvůr... Když to začalo blbnout poprvý (rozhodilo se podání barev a končilo to tímhle ve fialový podobě), dal jsem to opravit do servisu (prej byly špatný kontakty :? ), ale myslím, že se to moc nevyplatí - za rok to bylo zpátky, takže bych s na to vyprdnul a pořídil si novej...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Minolta má na tohle bezplatnej servis, je to výrobní vada!
Více tady.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Borg2of3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg2of3 »

Trinom píše:Minolta má na tohle bezplatnej servis, je to výrobní vada!
Více tady.
Díky za link. Napsal jsem tam email, tak uvidím jak pochodim. Popravdě jsem ani nedoufal, že by se to dalo nějak vyřešit, tak teď svitla trochu naděje :D
My jsme borg. Budete asimilováni!
AMD Athlon II X4 631, Sapphire HD 6570 Ultimate 1GB DDR3, Asus F1A75-M PRO - AMD A75, Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3 1866, SSD OCZ Vertex 3 - 60GB, WD Green 500GB, OCZ zdroj ZS Series 550W 80 PLUS Bronze, CoolerMaster Hyper TX3, Sweex LW322 Wi-fi síťová karta PCI, CoolerMaster Elite 343 (RC-343-KKN1), Samsung SH-222AB SATA, Čtečka karet I-BOX 62w1 + USB, Microsoft Windows 7 Home Premium CZ 64bit OEM, Logitech Wireless Desktop MK320 CZ, Philips 246EL2SBH - LCD monitor 24"
Trinom
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Já jsem si to sehnal kvůli svý minoltě 7Hi. Zatím je to v pohodě, ale co kdyby někdy náhodou...
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“