Vodní chlazení - vybíráme komplet

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

KillerShot píše: Nakonec jsem ještě uvažoval o tomhle na cpu Swiftech Apogee GTX Extreme Performance block. Myslíte že by to byla dobrá volba?
pokial ho chces tak si pripocitaj aj 40USD za Cu top. Rozhodne sa to neoplati (oproti cene Fuzionu s noozle kitom). AL top obcas spravi toto
Obrázek
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

jakej by jste doporučili průtokoměr? pokud možno rovnou takovej, kterej by měl dráty a mohl jsem sledovat průtok speedfanem...

pak jsem se chtěl ještě zeptat.. na ATI 3870ku... blok W0088 od Tt... je rozumný řešení?

pak na chipset ten levnej zalman blok ZM-NWB1.. hledám nějaký doplnění současný sady galaxy...
předem díky
PC: i5 2500k; GB 560Ti OC; GA-Z68X-UD3-B3; 16G
NB: Z10t
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

co sa tyka blokov radsej sa popozeraj po nejakych bazarovych. na grafiku by som bral viscool s plexi topom a na chipset hocico co zozenies len nech to ma co najmensi odpor. ale pokial mozno neber hlinikove veci
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

s tím hliníkem jsem se už dočetl, že bejvaj problémy.. ale u tý galaxy sady je tuším hliníkovej radiátor, ale nejsem si jist, jestli s ním nebude problém...
jinak jde mi hlavně o cenu, ale zase abych to pak po půl roce vyhodil celý chlazení se mi fakt nechce... je možný doporučit i prodejce (link), kde by se to dalo rozumně sehnat za nešílený peníze? díky ;)
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Docela si protirecis. Chces kvalitu za pakatel. Casem prijdes na to ze lepsi je nesetrit. Koukni treba sem co dela hlinik v okruhu http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=113091
Prutokomer je draha zbytecnost. Prutok je konstantni cislo. Pripadne cerpadla Laing DDC maji vyvedenej otackomer.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

já jsem to blbě formuloval.. jde mi o to najít něco přijatelnýho... jinak ten průtokoměr jsem chtěl kvůli tomu, abych věděl, jestli se náhodou nestalo něco s nějakou hadicí nebo popřípadě právě vliv nějakýho bordelu v soustavě...
jinak teda včera jsem se dočetl, že PVC hadice časem tvrdnou popřípadě praskaj a že silikon je porézní a že se z něj kapalina vypařije... mno a vzhledem k tomu, že mám oboje v oběhu, tak jsem si trochu zarazil... PVC mám všude krom malejch zatáček s klouby od radiátoru k pumpě...
radiátor mám v tý sadě galaxy tuším že právě hliníkovej, ale nejsem si tím jist.. každopádně na blok CPU vidím, takže asi budu hlídatr, jestli není zadělanej... tyhle obrázky vidím až teď poté, co jsem si vodníka koupil, nainstaloval a mám z něj radost.. teď se začínám bát... :P
je toho ranec informací a nevím kde začít... :P

napadá mne snad jestli se dá nějak zjistit, jestli ten zalman je nějak upravenej nebo jestli tam voda šmejdí přímo po hliníku a to samý s tím radiátorem...
mno a pak vybrat ty bloky... :)
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

sežeň něco bazarovýho ala galaxi nebo erty, KP, AQ cool, viscool a tak dále...
pokud by byl radiátor celej z hliníku tak by to zas takovej bordel dělat nemuselo, protože čim dál od sebe budou ty kovy s různym potenciálem tim menší ten potenciál bude, tady už se ale pohybuju po dost tenkym ledě a moje znalosti v týhle elktrochemi dost pokulhávaj tak radši kdyby to někdo potvdil / vyvrátil...

každopádně doporučuju co nejdřív nalít nějaký inhibitor, průtokoměr je jak už bylo řečeno, nanic, jednou se koukneš kolik je průtok a pak tě to nezajímá, pokud by umřelo čerpdalo tak dnešní mobo už si stejně ohlídají teplotu cpu a kdyžtak schodí pc, přes silikonový hadice je úbytek vody tak malej, že jednou za měsíc trochu doleješ, poznat to jde až když máš těch hadic několik m
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

fajn.. ten silikon je tak 15cm, ani ne... :D
mno ty bazaráky by to chtělo, ale zatím jsem tu na foru nic nenašel nebo jsem slepej...

každopádně pokud mi s tím někdo poradí, tak klidně vezmu krejčovskej metr a změřím ty vzdálenosti hadic...
na průtokoměr se asi teda vyprdnu mno :P
jinak teda co se týče toho chipsetu, tak asi vezmu abych nemíchal Al-Cu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37856
a na grafiku http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37859
pokud neseženu nic bazarákovýho... ale ty prachy jsou úděs... :(

s tím radiátorem nevim mno: http://www.gigabyte.cz/Products/LiquidC ... uctID=2341
tady píšou total hliník a pochybuju, že by s nějakou extra úpravou... :(
akorát teď mne napadá, že hned za radiátorem je asi centimetr od něj měděný kolínko, tak jestli už to nemůže dělat bugr...

EDIT:
jo a kapalina je tam referenční...
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Bloky vem treba levne plexi Viscooly a ne tyhle hruzy. Nebo starsi Silver XP taky neni spatnej. Cerpadlo idealne Laing DDC (starsi asi nesezenes). A rad 360mm sezenes mozna starsi. Jinak 1k.
http://www.viscool.com/
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

takže z toho původního vodníka bys nechal jen ten CPU blok nebo to bereš tak, že si dělám celý chlazení nový?

EDIT: ten viscool má docela příznivý ceny... čím je to daný?
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Cely novy. Blok z Galaxi bych neriskoval. Ty jejich odlite fitinky na hadice rady praskaj.
Viscool je levnej protoze neni tak znamej, nakupujes primo u vyrobce a starsi serii s hlinikem si trochu posramotil povest.

majkl_l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majkl_l »

hmmmm.... takže to GB někde naložit a koupit nový... to bude nemalá investice :(
ale ten viscool je fakt cenově hodně přijatelnej... asi od něj vezmu zatím ten chipset a VGA a uvidím, jak na tom budu časem s financema... ten CPU blok od GB se mi zatím zamlouvá, takže jediný co mi teď vrtá v hlavě je ten radiátor a "trochu" vrčící pumpa...

jiank ten viscool, když beru do ČR, tak se to řídí přepočtem z eura nebo jak je to s nákupem?

//Woyta Prepni do slovenstiny. Mas tam ceny v CZK.
LG G3 (SGS III)
E51
5500 Sport
xeq
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xeq »

Caute, co si myslite o tomto ?
http://tuning-pc.alza.sk/alphacool-cool ... d87526.htm

Je v tom:
1x Alphacool NexXxoS Xtreme I Radiátor
1x Alphacool NexXxoS XP Nickle Plated Universal (včetně retenčních modulů na AMD XP, AMD 64, AM2 i Socket 775)
1x uchycení pumpy
1x Alphacool Eheim Station 600 12V včetně expanzky
Hadice: 11/8mm čirá
1x Alphacool 120mm ventilátor
Šroubové fitinky

Oplati sa to ? Samozrejme k tomu dokupit naky 360radiator ale ci ten blok a pumpa su ok ?
7820x@4,8Ghz / MSI X299 Gaming M7 ACK / 4*8GB 3200Mhz CL16
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Nevyplati.
Cerpadlo je slabe a pro jine cerpadlo se expa nehodi.
Jestli chces brat jeste 360 tak je 120 tak trochu zbytecna.
Hadice jsou PVC.

kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Cerpadlo je obyc enheim compact 600, ktery se da v hoby obchodech(Hornbach, obi,...) koupit pod 500,-
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

Zdravim, muj prechod na vodu uz jsem nekolikrat resil, ale ted uz snad definitivne. Jak jsem koukal na ty bloky, tak jsem zustal u znacky Alphacool. S chlazenim se chci vejit do 7 tisic. Prinejlepsim mene.

zatim jsem vybral tohle.

Obrázek

mam trosku problemy s vyberem pumpy, casem bych chtel mit vodou chlazenej i chipset + mosfety. V pumpach nemam jasno, nerozumim jim, proto se ptam, jako pouzit. Necekam zadny extremni vykony. Od vody cekam hlavne tichost, ale samozrejme taky lepsi teploty. Nechci platit za blok 2k kdyz rozdil jsou 4-6 stupnu na CPU.. to je pro me zanedbatelny.. a pumpu chci tichou. Je mi jasny, ze nejlepsi by byl asi regulovatelnej Laing D5, ale ten je pomerne drahej a nevesel bych se do limitu.. Takze, jakou?

a jeste dotaz, jaky hadice, PVC? Tygoony sou drahy a zadnou extra chvalu sem na ne tady neslysel..

chladit s tim budu moje E6600@3,6GHz. P5Commando a 8800GT. Prumerna sestava..

vybral jsem teda spravne? :?
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Čerpadlo bych bral asi minimálně Laing DDC 12V PRO + Alphacool TOP, protože ten okruh bude poměrně dost restriktivní.
http://www.jscomputers.cz/Laing_DDC_12V ... 31688.html
A hadice silikony z www.gumex.cz buď 10/14, nebo ještě líp 12/16, a k tomu sehnat pružinky proti zalomení hadice. Bez nich moc velkej ohyb nedají. Bohužel nevím jestli se pružinky dají u nás někde sehnat na tyhle rozměry, protože jsem je nikde neviděl. Co jsem měl možnost vidět, tak tygony se nelámou ani při hodně ostrým ohybu i bez pružinek, ale zase mají jiný neduhy...
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

čerpadlo vem laing ddc s xspc topem, za cca 2100,- komplet
jinak ok
tx3rf
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tx3rf »

a hadice teda 10/14 bo mam koukat na ty 12/16? Pruzinky na 12/16 sem hledal na jsc a casemodding a nemaj.. a ze by se mi chtelo kupovat pruzinky nekde ze zahranici.. to fakt ne. Bude nejakej znatelnej rozdil mezi tema 10/14 a 12/16?

Partymen, jasny, spatne sem hledal :-) diky
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

XSPC top maji treba v Casemoding.cz. Blok CPU bych vzal spis EK Supreme. Silver spatnej neni ale koupis 2 spony (Nikdy nevis kdy zmenis socket) a jsi na cene Supreme kterej ma univerzal. Ale ten ted nemaj skladem ani v CM ani v JSC. (Taky cekam az dorazi)

Odpovědět

Zpět na „Voda“